Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P54e14t56r 46L24a38n43g69e79r

1. 10. 2016 19:46

Pokud byste měl aspoň základní historický přehled, nemohl byste napsat, že chování Francie a Velké Británie bylo hanebné. S ohledem na politickou situaci, mezinárodní smlouvy, tehdejší výklad práva Němců na sebeurčení a vojenské síly bylo chování Francie a Velké Británie v té době nanejvýš realistické. Vývoj v prvních letech války to jen potvrzuje.

3 0
možnosti
Foto

Karma. Stalin vnímal Hitlera jako spojence, až do doby kdy ho Hitler napadl. Takže je jasné, že Sovětský svaz nám pomoct nehodlal. Bylo by to proti jejich zájmům, které viděl v tom, že jsi Evropu Stalin s Hitlerem rozdělí.

9 8
možnosti
PL

P21e41t65r 44L71a35n22g92e21r

1. 10. 2016 19:56

Velmi zjednodušený pohled. Stalin a Hitler spojenci nebyli

doporučuji přečíst knihu Johna Keegana II. sv. válka

http://www.martinus.cz/?uItem=19051

7 0
možnosti
Foto

Ani Churchill a De Gaulle se v době podpisu Mnichovské dohody nestavěli proti. To prozření přišlo později. Takže žádný rozdíl. Nezastal se nás NIKDO.

5 1
možnosti
Foto

Ano. Ale tím Churchilem si nejsem jist. On proti Mnichovu hodně psal. Otázkou ale je kdy.

De Gaulle nevím.

2 1
možnosti
LH

Tendencni slint hak z Rudého práva v dobach největší slavy. Kojzar II

5 2
možnosti
TM

I kdyby to byla pravda - je zvláštní, že pokud jde o Rusko je jeho komunistická minulost chápána integrálně se současností, kdežto u nás (ČR) jsme se od našich zvěrstev z padesátých let totálně osvobodili. Pokud jde o Mnichov 38, zradili nás naši kapitalističtí (ideoví) partneři, SSSR našim kamarádem tehdy nebyl.

4 0
možnosti
Foto

Vida, co všechno se dá vyvařit z jednoduchého faktu, že sověti k nám neměli žádný pozemní přístup.

3 2
možnosti
SN

:-).....Pane autore........logika zřejmě není Vaší silnou stránkou... Tak mohli, nebo nemohli pomoci !

Stalin dobře věděl, že Rudá armáda se k nám nemá jak dostat, protože tehdejší Československo nemělo se SSSR přímé hranice a Polsko i Rumunsko nechtělo pustit ruské vojáky přes své území, čemuž se ovšem kvůli zločinnému charakteru sovětského režimu, nelze divit. !!

Zdroj:http://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=556169

9 5
možnosti
JZ

Pane Nováku, vy vlastně jste určitě stoupenec odstoupení Sudet Německu, protože jste lajkoval příspěvek pana řezníka, který k tomu vyzývá pobaltské státy, aby odstoupily své území s ruskou menšinou Rusku. Tak předpokládám, že jste konzistentní ve svých názorech. ;-D

1 2
možnosti
Foto

Chabě vyzbrojené Československo, navíc s 5. kolonou v zádech, nebylo možné bránit jinak, než za součinosti minimálně dvou velmocí, a to Francie a SSSR. Jedině tak by se dostalo Německo v případě konfliktu do kleští a pod tlak. Globální politika Západu ale tento boj vzdala, ČSR bylo obětována a Západ doufal, že Německo napadne SSSR, což by odpovídalo ideologii A.Hitlera a oni vstoupí do války ve chvíli, kdy budou obě strany na pokraji krachu. Brilantní politika J.V.Stalina však dokázala nemožné - dohoda s Německem o neútočení vytvořila prostor pro získání času a území, což bylo nakonec rozhodující R^

11 14
možnosti
MS

Brilantní politika Stalina ... ;-D Ten jouda do poslední chvíle nevěřil, že ho Německo napadne, i když měl od sovětského špióna v Japonsku Richarda Sorgeho několik varování o přípravách operace Barbarossa. :-/

11 2
možnosti
Foto

Sovětská vojenská pomoc Československu byla smluvně vázána na pomoc Francie a ta se k ničemu neměla.

6 2
možnosti
RH

A to je v rozporu s článkem?

4 1
možnosti
Foto

Řekl bych typicky zieglerovská demagogie v praxi. Mnichovská zrada západních spojenců v roce 1938 je těžko oddiskutovatelným skutečností. Jak tedy po zieglerovsku překroutit zjevná fakta? Mnichova se dotknout jen okrajově a přesunout pozornost na Moskvu, která s Mnichovem neměla nic společného. Těším se na text tohoto autora, ve kterém bude z vybití původního obyvatelstva amerického kontinentu nebo kolonizaci půlky světa vinit Moskvu:-):-)

12 17
možnosti
MS

Autor snad někde popírá neoddiskutovatelnou skutečnost, že se Francie a VB nechtěly nechat do válečného konfliktu s Německem kvůli našemu státu, která je notoricky známa ? Už tak notoricky nejsou ovšem známy kroky tehdejšího SSSR, takže je jen dobře, když se o nich píše, byť se to někomu nelíbí. :-P

13 3
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,39
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz