Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

No, nechme to na Kubáncích, jaký postoj k Fidelovi zaujmou v "pocastrovské" době. Oni znají místní historii a realitu... a mohou tak lépe posoudit, co dobrého či zlého jim přinesl, jaké byly priority , co si sami přáli či nepřáli, co bylo možné či nemožné ..a co vlastně pro Kubu představoval.

Mám dojem, že třeba Číňané si dodnes na Mao Ce-tunga moc sáhnout nenechají, ačkoli je mu připisováno 80 milionů obětí a vypořádali se s kultem jeho osobnosti..

Nějaké statistiky nemají valnou vypovídací hodnotu. Každý má svoji, do které si zahrne co potřebuje a jak chce...navíc statistiky nepostihují alternativy atd..

8 1
možnosti
TB

Jak Castro, tak Pinochet byli 2 diktátoři, kteří mají na rukou krev spousta lidí. Tím, že omlouváte jednoho z nich, se chováte úplně stejně jako zarytí levičáci, kteří obhajují zase Castra. Obojí je špatně. Vrah je navždy vrah !

6 0
možnosti
RC

No mysli, ze Breivik je urcite horsi, nez klasicky vrah.

2 0
možnosti
KS

Co si asi myslí o Amerických prezidentech v Iráku, Lybii, Sýrii, Jemenu a není třeba pokračovat.

1 1
možnosti
NM

...zde platí pouze toto " kdo umí ten umí a kdo neumí tak učí v tomto případě nám popisuje skutečnosti o kterých neví nic" jó a kdyby byl jako Pinochet tak by ho už dávno pozval do Prahy otec známého poslance Bendy...;-D;-D!!

4 0
možnosti
KM

K71a34r16e97l 39M84a78s14e56k

29. 11. 2016 22:10

Aha, podle pana Zieglera Pinochet přivedl svou zemi k hospodářskému rozkvětu. To by byl, pokud vím, jediný případ v dějinách lidstva, kde se vojenská junta skládala z geniálních ekonomů a ti během pár let vykonali zázrak a v celé zemi všichni zbohatli, chudáci i boháči. V čem spočíval ten nevídaný ekonomický plán, pane Zieglere, a proč s i z něj nevzali příklad v celém světě a všude nezbohatli stejným způsobem?

Rv

6 8
možnosti
SS

Budete se divit, ale bylo tomu tak.

3 5
možnosti
JR

J75a19n 49R81á62ž

29. 11. 2016 20:49

Juncker měl pravdu, ale asi to myslel zřejmě jinak. Castro měl osobní odpovědnost za smrt, mučení a věznění tisíců Kubánců, ale přesto je pro mnohé lidi pořád obdivovaným hrdinou.

P.S. Když se po dlouhá léta vymývá lidem mozek povídačkami, jaký je Castro hrdinný bojovník proti imperialismu i jaký je otec svého lidu a na druhé straně se neustále opakuje, že Pinochet je bestiální vrah, který v krvi zardousil Chilský socialismus, nemůže se nikdo divit u nás obdivným komentářům na jeho osobu. Ale že posmrtně adorují Castra i bruselské elity, tak to mně jen utvrzuje v názoru, že nám z Bruselu vládnou klony těch, které jsme v od vlády v Praze před časem odstavili.

5 0
možnosti

A82n64n37a 66Č15e32r92n41á

29. 11. 2016 20:19

Jak by mohl být Pinochet masový vrah, když se zastal vlastního lidu proti vraždícím Allendeho komunistickým bojůvkám, který táhly státem a vraždily hlavně střední třídu? Pinochet byl za Allendeho u koryta a mohl se na vražděný lid vykašlat, ale neudělal to. R^

Škoda, že jsme takového hrdinu neměli v Československu, třeba generála Heliodora Píku, i toho komunisti popravili. Rv

7 3
možnosti

A81n93n25a 35Č38e92r98n17á

29. 11. 2016 20:23

To by musel být masový vrah i sir Winston Churchill, který také bojoval na straně napadeného dobra proti útočícímu zlu, tentokrát ne proti komunistům, ale proti nacistům...

5 2
možnosti
Foto

Slaďte si noty s propagandou. Předevčírem Česká televize tvrdila, že lidé masově truchlí, dnes nám ale již sdělují, že někteří truchlí a jiní zase netruchlí. Zítra budou povídat, že skoro n ikdo netruchlí a truchlí jen ti se základním vzděláním. Ale Vy furt máte v nadpisu že lidé truchlí, to je již zastaralé, updatujte to !

4 8
možnosti
Foto

Zlaďte si vlastné myšlienky. Prípadne sa pozrite, čo znamená slovo "masy" do výkladového slovníka, ak viete, čo to je. :-)

4 1
možnosti
MD

Castro je opravdu sporna osoba. Na dnesni dobu. Za par set roku, mozna, kdo vi, uvidime. Ale s tim Pinochetem, to je zoufalstvi. Uz ted.

3 2
možnosti
Foto

Za pár sto rokov to bude snáď jasné aj Kubáncom. :-)

1 1
možnosti
Foto

I72v93a81n 84M77a35r60e48k

29. 11. 2016 18:52

Takže p.Jene, za vlády Pinocheta bylo popraveno "zhruba" 3 000 lidí a "asi" 40 000 jich bylo uvězněno a další tisíce jich zmizelo beze stop.

A.Pinochet ,ale bohužel nebyl "masový" vrah . Tím se stal po vzácné shodě Vás a o něco níže i p.Buquoie "pouze" F.Castro? Máte nějaká podivná "kriteria" na zločiny, nechť už je spáchal kdokoli.

Jinak,slovní obrat "masový vrah" jste použil už před třemi dny v souvislosti s K.Gottwaldem.

Možná by bylo dobré, vydat jednorázově seznam (ale kompletní) "masových vrahů" . Přeci jen, číst obden úmorné povídání o "masových vrazích" není nic pro pohodové zimní večery , a ty si zcela jistě přeje každý trošku normálně uvažující člověk

Snad by bylo dobré poučit se úrovní blogů např. p. Větvičky, které jsou "perlou mezi skleněnými korálky" ostatních blogů. Holt kdo umí umí , a kdo neumí píše o "masových vrazích stále dokolečka dokola . R^[>-]

8 1
možnosti
Foto

"A.Pinochet ,ale bohužel nebyl "masový" vrah." To je Vaše tvrdenie, nie autora blogu. Čiže ste ho podsunuli, aby ste mali čo vyvracať. Dosť úbohé. :-)

5 1
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz