Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že byl Čugašvili původně lupič a vrah, to se vědělo. Že se v binci po I.WW, ,,uplatnil", to také. Ovšem proč a jak, to se dnes raději příliš nezkoumá. Z podhoubí samoděržaví vyrostla ,,květinka" bolševizmu. Ona sice nejen v Rusku, ovšem tam se ujmula. Stejně tak, jako po jeho porážce v Německu ujmul nacizmus . Ovšem Německo bylo poraženo a jeho nacizmus postaven mimo zákon, a jedině díky tvrdé okupační správě se jej podařilo reformovat. A ,,rus" byl tehdy jedním z vítězů. A vítězové se většinou nesoudí. Sice jej sami kom v r. 1956 posmrtně ,,odsoudili". ovšem nikoli v zájmu ,,jakési" spravedlnosti. Ovšem imperium bez diktátorů nelze udržet. Jinak se rozpadne. A nikdy to nekončí dobře. Stačí se podívat zpětně v dějinách, ale i na současnost. Nakonec, oni ani ti amíci si jen tak svou demokracii nevybudovali. Také si prošli tvrdou obč válkou, Vývoj je totiž o generacích generací a nikoli o ,,čímsi" přáních. Jinak to dopadá stejně, jako představa, že v rodových a kmenových společenstvích lze ze dne na den zavést demokracii, ač i ta již dávno jinak dokáží užívat vymožeností současné civilizace;-)

4 4
možnosti
Foto

Ještě je možné dodat, že demokratický Západ vědomě podporoval diktatury zprava, aby je použil jako nástroje proti nebezpečí nastolení diktatury zleva. Zpětně lze říci, že to nebyla ta nejlepší cesta.

0 0
možnosti
SH

Bulvár není pro slabochy, aneb pane Zieglere čtěte víc než nadpisy ...

Originál zde a můžete si to přepnout i do angličtiny: http://www.levada.ru/2017/02/15/lyubov-rossiyan-k-stalinu-dostigla-maksimuma/

2 3
možnosti
Foto

Je bezvadné, jak tady každý zná ruskou povahu. S kolika lidmi, tedy Rusy jste pracovali, vážení?

A nějaké řvouny u bazénu neberu. To není ani práce a ani národ.

Připadá mi to tu jako na seanci Woodoo,, ale bez panenek a jehli.

5 10
možnosti
RH

On právě ten průzkum hodně ukázal... Ale my to jsme schopni posuzovat z hlediska civilizace, která násilí a brutalitu nevelebí.:-/

6 2
možnosti
Foto

Přesná čísla Stalinových obětí nelze zjistit,. Obvykle se hovoří o 20 milionech, ale může to být i 60 milionů. Škoda, že jej otec bil, že viděl, když studoval na kněze, popravu trestance, již jeho kněz, učitel schvaloval, protože tak che car a Bůh do vůle cara nemá co mluvit, zanevřel poté na Boha, dostaly se mu do ruky spisy Marxe. Mohl z něj být světec. Ale dal se na dráhu zločinu a vykrádal banky. Máte to asi jako Napoleona, kolik ten zabil lidí, i vlastních lidí, trpěl megalomanskými představami, prohrál řadu bitev a stále jej jeho národ obdivuje. Stalin je druhý v počtu zabitých, před ním je Mao C, Stalin je asi na 1/3 toho, co se povedlo jeho čínskému protějškovi. A ten má taky své obdivovatele. A měl mezi socialistickými západními elitami. Hitler je tak na 2/3 Stalina, a hned za nimi je opět národem milovaný Leopold II. z Belgie. Ten má na tričku 15 milionů obětí. Nad těmi se ale v Belgii nehořekuje, protože to byli nějací podřadní Afričané.

9 1
možnosti
Foto

Víte, pane Zieglere, co to je symbol? My taky jeden měli jeden velký symbol a skutečnost byla trochu jiná, že?

3 10
možnosti
PT

P20e59t69r 57T82o14m78e83k

16. 2. 2017 20:38

Už jsem se bál, že si do Havla nekopnete. Srovnávat ho ale s masovým vrahem, to je hodně odporné a sprosté. Víte co si o vás myslím ?

6 0
možnosti
MB

Popisovaná fakta uikazhují na naprostou odlišnou mentalitu Rusa a Čecha ! . Ten nárůst tam je - nostalgie je obrovsky vklíněná. Byli jsme velmocí ... Je zajímavé, jak to oni chápou, kvantifikační údaje pak převažují - nad konkrétní kvalitou života ! V Rusku jsou mzdy, asi jako naše důchody. Tedy reptáme ... Mj., dlužíme 1% - cca 100 miliard k závazku NATO... Naopak Rus, vzpomíná, jaké to bylo krásné, kdy jejich ekonomika zcela zkrachovala za doby L.Brežněva a situaci pak lepil M.Gorbačov svými návrhy na odzbrojování, (prachy už nebyly) ... Pak Leonid vzpomínán - Michail zatracován ... Opravdu, jiná mentalita. Největší země světa - která chce být ještě větší. Mluvíme o ploše - nikoliv o životní úrovni ! Závěr se nabízí - Kde není vidět dopředu - Je dobrý pohled dozadu ! ... :-)

2 1
možnosti
OZ

"Naopak z dřívějších vůdců mají Rusové nejméně rádi Nikitu Chruščova, Borise Jelcina a Michaila Gorbačova, kteří se svého času snažili „povolovat šrouby“ režimu."

---

I tohle hovoří za vše. Kdo chtěl pro Rusy větší svobodu, ten je dnes Rusy kritizován. I sám Putin mluví např. o Gorbačovi, že byl zrádcem velké SSSR.

8 0
možnosti
LW

L53e26o 75W71o79l48f

16. 2. 2017 19:08

Inu, i někteří našinci ještě dnes nepohrdnou tímto mordýřem.R^

6 0
možnosti
OZ

Rusko nemá svědomí na rozdíl od Německa. Němci se dokázali se svou temnou historií morálně vypořádat, a svou politiku o 180° otočili. Rusové nikoliv, ti na dobu temna vzpomínají s nostalgií, mnoho z nich by Stalina nejraději nechali obživnout. No, částečně se jim to povedlo v podobě Putina.:-P

12 2
možnosti
Foto

Vygooglujte si Geburstag Hitler.

1 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MB

Líbí se mi, jak výborně a vytrvale malujete kulaté čtverce ! Stalinova dcera, to z USA, zřejmě viděla jinak. Pro ni byly geometrické obrazce otcova odkazu - zcela jasné ! .. :-)

8 1
možnosti
VR

Tohle přesně vysvětluje ruskou povahu.... čím větší vrah, darebak a omezovač svobod, tím větší obdiv k němu....Rusko fakt není normální národ.... Zřejmě se MongolskáRv dlouholetá nevláda, a alkohol podepsali na jejich genomu více než si myslíme...Proto ty stále problémy....

11 3
možnosti
VV

Tomuto národu není pomoci. Národ co glorifikuje vlastní vrahy, nechá se zblbnout propagandou jak stádo ovcí. A přitom má ta země takový potenciál. Místo by vzali vidle a sudlice a Putina hnali svinským krokem, tak ho nechají rozkrádat, válčit, ničit, lhát.

7 3
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz