Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JZ

I renomovaní historici, ke kterým určitě patří profesor Josef Pekař, zastávají shodná stanoviska s mými.

4 2
možnosti
JZ

Bez osobních urážek prosím.

1 0
možnosti
ZB

Karma.Ano,zdejší oslavovaný hrdina Jan Žižka,byl ve skutečnosti vudce radikální části husitu a jeho "boj proti cizákum" bylo ve skutečnosti vypalování a drancování českých vesnic a masakrování českého kataolického obyvatelstva.Z nedostatku vhodných osobností se musela překroutit historie.Další vudčí osobnosti radikální části husitu nechal zemřít v hladomorně na svém hradu Jiří z Poděbrad.Ke své historii přistupujeme opravdu zajímavě,nejschopnější syn "otce vlasti" Karla IV Zikmund je stále v Česku nenáviděn jako největší nepřítel....přitom Zikmund byl legitimní český král,jeden z nejschopnějších panovníku středověku,sám se považoval za Čecha a jedním z jazyku,kterým mluvil byla čeština.Nevím,že by v Česku někde stála jeho socha...

7 5
možnosti
JK
PV

Vsichni radikalove jsou nebezpecni, bez ohledu na viru, vyznani ci smysleni. Staci jich hrstka a dokazi zpusobit skody nedozirnych hodnot. Pokud se tedy mame poucit z radikalismu husitu, musime vsemi prostredky bojovat proti radikalismu muslimskemu. Problem jen je, jak v tom davu poznat radikala. Vylijeme dite i s vanickou? No, asi neni jina sance.

5 0
možnosti
MP

Vyznavači kalicha nejsou jen militantní husité a tudíž se jako celek nerovnají ISIS. Všechno násilí ( na civilistech ) odsuzuji, tak jako to učinil Chelčický, Rokycana i celá Jednota bratrská. Kacíři v Čechách byli upalováni už od dob Jana Lucemburského ( jednalo se o desítky osob ) a při protiodpustkových bouřích 1412 byli v Praze popraveni 3 účastníci ( vykálet se do truhly s odpustky od nich hezký čin nebyl ). O Husovi a Jeronýmovi psát nebudu, ale připomenu, co předcházelo Novoměstské defenestraci

"Král Václav IV. dosadil na Novém Městě pražském nové konšely, vesměs z odpůrců Husových; nová městská rada poručila vyhnat husitské kněze z far, zakázala veškerá veřejná shromáždění lidu (procesí) a kázání před kostely, a dokonce nechala zatknout a uvěznit některé stoupence kalicha." Dle Čapka F. : Dějiny zemí Koruny české v datech.

Stejně jednostranný je Váš pohled na povstání českých stavů,Mohli jsme být první zemí s úplnou náboženskou svobodou v Evropě. Česká Jednota bratrská i němečtí novokřtěnci ( tzv. habáni ) byli oblíbeni pro svou pracovitost a poctivost.

A poslední perla z Vašeho pojetí křesťanství je, když zde lobujete za otevřené obchody ve dnech největších křesťanských svátků.

6 3
možnosti
MV

M42i39l57a30n 91V56i75k

21. 3. 2017 19:06

Co se divíte, znáte další "články" tohoto autora?

4 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Husity uznávali i komunisté, což o mnohém svědčí :-/. Vám, Jane, karma

6 10
možnosti
JG

J62. 61G36r67o94h

21. 3. 2017 18:59

Můžete mi napsat jak? Spíš si komančové upravovali historii stejným způsobem jako pan bloger.

10 2
možnosti
VV

Husiti jsou davna minulem. Dnes jsou hrozbou jini isti.

1 0
možnosti
Foto

Má to háček, českoslovenští legionáři se prohlásili - zjednodušeně řečeno - za WWI za pokračovatelé husitů. Pokud se tedy odřízneme od této tradice, tak si podřezáváme větev, na níž sedíme. Za svoji osobu prohlašuji, že raději s husity, než s Černohorci.

4 4
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,87
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz