Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Sovětský svaz jsem poznával na služebních cestách ještě za doby Brežněva. Rozdíl mezi platy, zásobováním,bydlením, zdravotnictvím, alkoholismem atd. byl i tenkrát značný, i když to byla země kde zítra znamená již včera. Přiznám se, že při těch hrůzách a srabu co o Rusku slyším tak mi 17 tisíc nepřipadá tak málo. V Rusku nemůže být klasická demokracie stejně tak jako v Arábii. To by vedlo k tragedii, viz Jelcinovo období a dědictví. Jen nevím proč bloger spojuje boj za přiblížení našich mezd západní úrovni (to podporují u nás všichni politici a ekonomové) s nějakou "láskou" k Puťkovi.

14 2
možnosti
JN
LD

Ode dne, kdy mi týden po 21.8.1968 při cestě autobusem na chmel, mně šestnáctiletému gymnasistovi, mával v uličce autobusu řvoucí rusák sapíkem před obličejem, vím jedno: Rus = hnus [>-]

15 5
možnosti
RK

R93a22d38e87k 61K42a11r26a39s

10. 4. 2017 21:15

A jak víte, že to nebyl třeba Ukrajinec nebo Bělorus?;-)

2 7
možnosti
MR

Ovšem pokud se oháníte čísly tak by jste měl zohlednit rozdílnou životní úroveň. V ČR žijeme všichni přibližně ve stejné životní úrovni. Rozdíly jsou podle místa bydliště minimální a náklady na život jsou taky všude dost podobné. Ale v Rusku je kontrast nepředstavitelný. Někde budete s 5000 Kč neskonalý boháč a někde se za to ani nekoupíte vodu. Takže se nedá jednoznačně porovnat průměr, protože je to o mnoho zkreslenější než u nás. Ale jinak s Vámi naprosto souhlasím.R^

7 1
možnosti
JL

V ČR žijeme na přibližně stejné životní úrovni? Pane, projděte se někdy v zástavbě za Prahou směr Beroun - Černošice a tak. Najdete chajdy budované lidmi z průměrných příjmů, ale najdete spoustu domů i nových, které přijdou na desítky milionů.....takže stejná životní úroveň? Žijete mimo realitu.

5 0
možnosti
SB

Jestliže spojujete tradiční nadávání na nízké výdělky s údajným vzýváním Ruska, tak to je skutečně logika non plus ultra!

Nadávání na nízké mzdy je lidskou přirozeností, protože lidé vždy tuto tendenci měli.

Před vstupem bývalých východoevropských zemí do EU také byly na Západě obavy, že jim polský instalatér sníží cenu práce. Nebáli se polského instalatéra jako údajného násilníka, jako údajného přenašeče infekčních onemocnění, jako údajného nemakačenka, na kterého budou doplácet. Báli se ho jako pracovního konkurenta, který sníží cenu práce.

Asi ti Západoevropané, co takové plakáty s polskými instalatéry vypracovali a poté vyvěsili, také byli rusofilové.

5 3
možnosti
VV

Neni pane Benesi. Zajedte si do zemi, ktere maji demokratickou tradici a pak napiste reportaz o tom, jak tam jide nadavaji na nizke vydelky. Uz se tesim. A ty plakaty s polskymi instalatery bych rad videl. Muzete mi nejaky poslat?

5 2
možnosti
JM

J29a46n 94M56o57l74n96á55r

10. 4. 2017 20:03

Rád bych si přečetl reakci od oponentů, kteří tu budou co nevidět ;-D

3 1
možnosti
SB

Mou už si můžete přečíst:

Nadávání na nízké mzdy je lidskou přirozeností a nijak nesouvisí s tím, zda lidé fandí Rusku, nebo Americe.

Já též nemám Rusko v lásce, ale uznávám, že jsou nešvary, které patří k člověku jako biologickému druhu a za které Rusko nemůže.

2 5
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz