Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Anení to snad dáno spíše korupcí, zlodějinami a hlavně špatným vedením a vládou?;-O

2 0
možnosti
ZB

To jistě také přispívá, ale socialismus je pro lidstvo utopie. Nemůže to fungovat. Lidstvo je egoistické a společné statky bere jako zdroj pro obohacení. Lidé ke společnému nemají vztah a ani nechtějí na společném pracovat.

3 0
možnosti
Foto

Podle až fanaticky zaměřeného autora v ČSSR v dobách socialismu nebyl postaven žádný panelák, ani jeden kilometr dálnice nebo vyroben žádný automobil nákladní nebo osobní či traktor. Zdejší zoufalé, nevzdělané, duševně zaostalé a primitivní obyvatelstvo žralo trávu a listí a panovala zde bída, bití a zvůle Sboru národní a Státní bezpečnosti. !!!!

7 12
možnosti
Foto

Dovolím si lehce oponovat. Se vším celkem souhlasím, ale StB neměla subjektivitu. Byla součástí SNB.

0 0
možnosti
ZB

My ale máme stále socialismus. Vládnou nám ti samí lidé jako před rokem 1989, ti stejní STB-áci, dnes nezávislí. Dnes ale mají v rukou vedle politické moci i tu ekonomickou. Všechno rychle rozkradli a kradou dál. Před rokem 1989 byla šance, že se něco změní k lepšímu, dnes už víme, že to není pravda. Byli jsme ke komunistům a STB-ákům moc shovívaví, po vzoru kamaráda velkokomunisty a adepta na generálního tajemníka ÚV KSČ Čalfy Václava Havla. Dnes víme, že to byla velká chyba.

10 1
možnosti
Foto

Reaguji pouze na perex. Ten Husákův socialismus takový nebyl

Měli jsme se měli hůře než v SRN nebo v Rakouskz, ale lépe, než třeba v Řecku.

5 3
možnosti
Foto

Jednou měli je chyba. Prosím vynechat.

0 0
možnosti
ZH

Jen žadné intervence, co si soudruzi nadrobili, to si musí vyžrat sami. Případně vybojovat. Jakmile tam někdo zasáhne, obrátí se to do roka proti němu, to je u jihoamerických socanů normální. Těm se dá podat ruka snad jedině s jedem. :-/

9 1
možnosti
Foto

Intervenci bych také bral až jako poslední možnost. Zásah armády ve Venezuele je ale asi nezbytný, čím dříve, tím lépe.

1 0
možnosti
Foto

Dejme tomu, že Trump zachrání vojenskou intervencí neviím co ve Venezuele. Ale pak bude odpovědný za smrt,. bídu a bití nejenom ve Venezuele v průběhu příštích sto let. S bodáky lze všechno dělat, jenom na nich nelze sedět.

4 4
možnosti
Foto

Jen to, proboha, ne. To totiž nefunguje nikdy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz