Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

Takže HDP Ruska rostl stejně jako HDP Francie, přitom Rusko bylo silně postiženo útokem na ceny ropy (na jejím vývozu je závislé) a podléhá EU-US sankcím. Z logiky věci mi připadá, že Rusko nemá závažný problém. Spíš bych čekal titulek "Francie padá na úroveň Ruska".

P.S. Nemám rád rusy, ale tohle....Rv

5 5
možnosti
JZ

Jenomže Francie je ekonomicky daleko silnější než Rusko. HDP Francie činí 32 600 USD, HDP Ruska na obyvatele činí 14 800 USD. Zdroj http://www.celysvet.cz/poradi-statu-hdp---na-obyvatele

4 4
možnosti
OP

Karma samozrejme! Plat ruskeho delnika je nyni srovnayelny s tim cinskym. Jedine podniky,ktere jsou mimo tezbu v Rusku

prosperuji,jsou ty se zahranicnimi majiteli-predevsim z EU.

7 3
možnosti
BD

Rusko má snahu zahájit novou ekonomickou politiku. Úroveň lidí není jen růst HDP. Stačí se podívat u nás jak nám roste HDP a nic se neděje. Z hlediska státu je HDP jakýsi společenský zisk počítaný na základě podivných parametrů.Ruská mentalita raději vykáže horší hospodářské výsledky. EU a USA raději zkreslí cokoliv, aby to bylo OK. Autor vše posuzuje z pohledu našich zvyklostí. A je otázkou,zda se nemýlíme my. A Čína - to je již opravdu extrém.

2 9
možnosti
JZ

Je to naopak, ruská mentalita ráda barví neblahou skutečnost na růžovo. Snahou Rusů bylo vždy lhát a podvádět. Chápu, když HDP vyznívá pro Rusko nepříznivě, tak je potřeba ho zpochybnit.

8 5
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz