Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Tento blog mi velmi připomíná pejska a kočičku, když pekly dort....;-)

14 0
možnosti
RJ

R35a70d86e38k 51J35a40r80o95š

15. 8. 2017 22:05

Já si nemůžu pomoct, ale už od dětských let jsem tak nějak podvědomě (ve filmech či knížkách) fandil Jižanům a generál Lee byl můj velký oblíbenec.

Karma R^

3 0
možnosti
Foto

Inu, indiánky, kovbojky, atd, A ta vlajka...;-)

4 0
možnosti
Foto

Rasová segregace- též i apartheid;-) Inu, mnohá místa světa mají i měly své dějiny, VČ. JEJICH OBĚTÍ. Např. ras. segregace je zločinem i dle mezinár. práva. Ovšem ,není tomu tak dávno, co J.F.K. musel nasadit Nár. gardu kvůli nástupu studenta na VŠ;-) Takže, pieta jistě. Ovšem nikoli ,,dvojklanná"Rv

3 0
možnosti
JR

J38a24r51a 69R24a94n18k

16. 8. 2017 0:15

Dik a souhlas, pane Jiroudku.

1 2
možnosti
Foto

Stržení každé sochy je konjunkturálním barbarstvi. I ta "Fronta na maso" (Josef Džugašvili) na Letné měla zůstat. Dnes by to byla senzace. Historie se nemá přepisovat.

4 3
možnosti
Foto

Pokud byste horoval i za zachování soch Hitlera, možná by se s vámi dala vést rozumná řeč. Nicméně si říkám, má-li ve veřejném prostoru stát památník nelidské zrůdy. Nepopírám, že by to mohla být senzace, ale je tu o co stát?

6 0
možnosti
Foto

Při četbě diskuse se mi vybavil rozhovor mezi černoškou a bílou severoameričankou; tuším, že je to z nějaké knihy (pokud si někdo vzpomenete na autora/titul, budu rád).

Bílá severoameričanka hledá chůvu k dětem a když je jí nabídnutá černoška, odmítne. Dostane se jí odpovědi: „Na jihu jsme sice otroci, ale každý tam ví, že je k dětem černošská mamina dobrou chůvou. Vy tady na severu sice bojujete za naše práva, ale štítíte se nás.“

4 0
možnosti
Foto

Bavlníkový květ - Anne Rivers Siddons ?

6 0
možnosti
JD

J15a61n 74D95v26o29ř91á22k

15. 8. 2017 20:13

Ano, ony bránily otroctví černochů, jako symbol své svébytnosti, symbol svého způsobu života. Nicméně na americkém jihu nevládla totalita. O otroctví se v něm svobodně diskutovalo, a pokud jeho odpůrci nesáhli k násilí a k protizákonnému jednání, tak se jim nic nestalo

Zdroj: http://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618851

* * * * * * *

Vždyť vy vlastně obhajujete něco podobného jako byl svébytný sovětský režim, ten udělal "otroky z nekomunistů jako symbol způsobu života.

Pravda, v SSSR se o tom diskutovat nemohlo, ale kdo "zákonně" držel ústa, měl velkou šanci, že se do gulagu nedostane, stejně jako se nic nestalo odpůrcům konfederace, jak sám píšete .

:-(

8 0
možnosti
SS

Mimochodem, existovaly I otrokarske staty Severu a ta slavna "Lincolnova emancipace" se tykala jen Jihu. A zastanci Lincolna by si meli precist jeho nazory na cernochy - asi by se dost divili.

2 1
možnosti
Foto

Tady bych se s dovolením odvolal na své matné vzpomínky na četbu Masaryka – neměl je rád, ale bránil je, protože pravda je výše než osobní antipatie (Hilsner).

1 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s odstraňováním jakýchkoli památníků padlých vojáků.

Nevím přesně o jakém odstraňování památníků rudoarmějců v Polsku a Pobaltí autor píše, ale i pokud by se tak dělo na základě jakékoli moci či novodobého zákona (který není ničím jiným, než prosazením moci se snahou o násilné "přepsání dějin"), je to podle mě také barbarství. Rv

Ti padlí vojáci nebyli nějakými zástupci totality, ale především položili své životy za svou vlast, a mnohdy i za životy úplně cizích lidí v pro ně cizí zemi. Vždycky je třeba odlišit pietu vůči konkrétním lidem a odpor vůči totalitnímu režimu.

Cokoli jiného považuji za ubohost! Rv

28 3
možnosti
JS

Připadá mě to,jakože smysl článku je plivnout si na toho obyčejného rudoarmějce,který položil život v boji proti fašismu.

7 2
možnosti
Foto

Otrokářství jako "symbol způsobu svého života". Tak to se Vám pane Zieglere opravdu povedlo. Takováto účelově kroucená demagogie se jen tak nevidí...:-)

14 1
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz