Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem stejného názoru, pokud se nějakým způsobem podaří realizovat návrh pana Babiše /pardon hnutí ANO/ podpořený komunisty a svědky Tomiovými, pak je konec právního státu a každý člověk se musí začít bát, že mu bude odebráno cokoli z jeho majetku.

Což ovšem zatím těm, co tento návrh hlasitě vítají, zatím nedošlo.

R^

13 3
možnosti
MD

Pravni stat je takovy, kde se dodrzuje pravo, na kterem se spolecnost domluvila.

Nemylim-li se.

1 0
možnosti
MD

Nedavno jsem 'zase jednou' zasel na msi. A vice jak dotek Boha pocitil dotek politicke prace. Z pohledu Boha bude zdaneni asi namiste.

3 5
možnosti

Nesmíte si té práce tolik brát a musíte na uliční schůzi umět i odmítnout a přenechat dílo i jiným soudruhům.

10 4
možnosti

Karma.

Ale přijde Petřík a ten Vám to po bolševicku vysvětlí. Včetně prelátů.

12 2
možnosti
Foto

Nemyslím, že by za tím bylo šíření nenávisti, podle mne jde o populismus nejhrubšího zrna.

Nejsem žádný nadšenec církevních restitucí, mám v živé paměti, že církev původně (asi v ́90) požadovala vrácení 89 objektů s tím, že to je konečný požadavek. Pak se z toho, za silné podpory lidovců, stalo to, co proběhlo. Z dohodnuté podoby církevních restitucí jsem nebyl nijak nadšený, ale co se dá dělat. Dohodnuté závazky se musí plnit a měnit pravidla hry v jejím průběhu je nejen neseriózní, ale i nezákonné.

Zkouším si představit, jak by asi Babiš řval, kdyby mu stát začal zdaňovat přidělované dotace. Stejně tak i jiní podnikatelé zahájili se státem arbitráž, když jim stát změnil pravidla nebo nedodržel sliby.

Restituce rád nemám, ale tenhle postup není korektní.

7 0
možnosti
JS

To skutečně nemá chybu. Církevní restituce byly schváleny většinou jednoho hlasu a to člena ODS, který byl v té době neprávoplatně odsouzený a po schválení restitucí odsouzený právoplatně. Katolická církev podplatila ostatní, že se s nimi o tuto zlodějnu podělila ( pokud vím odmítla to jediná církev). Pokud se jedná o zločinnost, mám na to vážený autore jiný názor než Vy.

9 8
možnosti
JZ

J87a19n 82Z63i12e21g18l73e61r

16. 11. 2017 14:19

Nic o tom nevíte pane Slavíčku, co bylo ukradeno, musí být vráceno.

2 6
možnosti
Foto

Tady mnozí kriminalizují původ Babišova majetku. Co kdyby stejný metr vzali i na ten církevní? To by to dopadlo. Každopádně bych církvi nevracel nic, co zabrala kacířům, "čarodějům", jinověřícím atd. Kolem celé kauzy s vracením církevního majetku se motal Kalousek a tím je jasné, že k poctivosti to bude mít dost daleko.

5 8
možnosti
JZ

J88a43n 57Z28i79e97g35l60e63r

16. 11. 2017 14:19

Pane Bicero, je mně líto, evidentně jste článek nečetl, kde je původ církevního majetku vysvětlen a vy jste usvědčený lhář, který navíc ze sebe dělá hlupáka.

9 8
možnosti
JK

Zdanění restitucí je krádež, to je zřejmé. Uzavřené smlouvy se dodržovat musí.

Druhá věc je rozsah navraceného majetku, proces navracení a způsob výpočtu náhrady. Navíc osvobození od daně z převodu nemovitostí při prvním prodeji od církve třetímu vlastníkovi zavání korupcí více než dost.

Obávám se ale, že se tu mele jen prázdná sláma, první nejdůležitější politická akce je nyní volba prezidenta. AB jedná dle svého naturelu, vycucnout a zahodit, takže slíbí i originál podpis Ježíše pod zdanění restitucí, jen za maličkost, všude chvalte MZ.

První pokus je jen hozená ohlodaná kost a duo ZemBab se náramně baví

1 0
možnosti
MD

Skoda jen, ze katolickou cirkev zajima vice 'majetek a svetska moc' nez skutecna prace s virou a vericimi. Odedavna.

4 8
možnosti
Foto

V čemž se ovšem neliší od komunistů. ;-D

1 1
možnosti
Foto

Mně zase překvapily ty určovací žáloby církve na soukromé subjekty, které požadovaly vydání majetku. Domníval jsem se, že právě tomu se vyhneme, protože je to řešeno v rámci finančních náhrad.

3 6
možnosti
Foto

J97i67ř69í 64K31i13n25d98l

16. 11. 2017 13:40

Zákon o církevních restitucí jednoznačně stanovil, kde jsou o církevním majetku pochybnosti rozhodne soudu. Tak o co jde ????

8 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz