Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ne vždy s vámi souhlasím ale tohle srovnání docela sedíR^

5 0
možnosti
Foto

A to, Libuše, myslíte vážně nebo nás jen tak zkoušíte?

1 1
možnosti
MV

Svejk asi rotuje v pomyslnym hrobe... srovnat ho se Zemanem

(vim, jak to bylo mysleno, ale i tak...)

5 0
možnosti
Foto

Já nevím, Marku. Proč by měl?

1 0
možnosti
PK

Myslím, že Váš kandidát Drahoš vyhraje, tak prosím nechte Churchila být, bo Vaše vědomosti o něm jsou velmi chabé. A zneužívat jeho jméno v tomto volebním souboji ukazuje vyčerpanost a ubohost autora.

4 3
možnosti
JZ

Korecký, to dělají vaší soukmenovci, že zneužívají Churchilla v předvolebním boji a vy mlčte, protože o něm nevíte vůbec nic.:-)

5 3
možnosti
Foto

A ještě jedna poznámka na margo Winstona Churchilla. Jeho bojové neúspěchy byly v Británii proslulé. Utrpěl vekou porážku, ale teď nemám čas to hledat. Můj malý Google v hlavě mi napovídá, že to bylo něco jako Galiopolis nebo tak podobně.

1 4
možnosti
JZ

Jednalo se o bitvu o Gallipoli v letech 1915 - 16, kdy se britská armáda měla vylodit přímo na území osmanské říše v průlivu Bospor. Byl to jeho jediný neúspěch, takže si nevymýšlejte Hermánku, a navíc za to tak úplně nemohl. Přesto však z toho pro sebe vyvodil důsledky, vzdal funkce ministra námořnictví neboli Prvního lorda admirality, odešel v hodnosti podplukovníka jako velitel praporu přímo bojovat na německé frontě I. světové války.

6 0
možnosti
RE

V Čechách standard. Ti se do vojenství nikdy moc nehrnuli(vyjma tedy před kapitulací po Mnichovu) Churchilla obdivuji, s anexí by měl ale opatrně. Za jeho éry měla Británie anektovánu půlku světa:)

3 0
možnosti
Foto

Tak jsem se překonal a začetl. Tato pasáž mě zaujala nejvíce:

"Zkrátka se snažil v rudé partaji držet zuby nehty, kdežto ti slušnější lidé komunistickou legitimaci zahodili nejpozději po událostech srpna 196, kdy represivní složky střílely do protestujících lidí a v Brně byli dva mrtví."

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644320

........................................................................................

Autor asi neví, že i kdyby nějaký naštvaný komunista v den sovětské invaze 21.srpna 1968 naštvaně roztrhal legitimaci KSČ nebo ji doporučeně s dodejkou poslal na ÚV KSČ, popřípadě tak učinil osobně...

Tak stejně bude datum ukončení jeho členství v KSČ podle toho, kdy to příslušná organizace KSČ projednala a sekretariát schválil.

Ale, dobře. Snaha to byla pěkná a očekávám od autora zase spršku nevybíravých nadávek, jak už je jeho "dobrým" zvykem.

3 2
možnosti
JZ

Tak rozhodně by v takovém případě projednání netrvalo až do roku 1970.

4 0
možnosti
Foto

Musím jít ven s pejskem, ale to téma mě zaujalo. Až se vrátím, tak se k tak atraktivnímu tématu jako je der brave Soldat Schweik vyjádřím.

Miloš už atraktivní není. Postačí, když bude znovuzvolen.

2 2
možnosti
VV

Uz se stalo. Ale necim jinym, nez si prejete.

0 0
možnosti
TB

Můžete nám sdělit, jakou anexi a kterého státu Zeman schvaloval?

2 0
možnosti
Foto

To si asi autor popletl s Kosovem. To ale schvaloval Schwarzenberg.

4 2
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz