Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ono to bylo tenkrat vsechno silne zkreslene. Az do 7. tridy jsme meli na dejepis moc fajn ucitelku. Ovsem v osmicce, kdy se probiralo 20. stoleti jsme dostali byvalou letusku snad smim napsat ze "zurivou soudruzku" Francanovou. A ta nam bezostysne vypravela, jak taticek Masaryk nechal strilet v Kadani do stavkujicich delniku.

Dnes i muze kazdy najit na internetu jak to tenkrat bylo. zadny taticek Masaryk, ale jeden vystresovany vojacek, a do zadnych delniku, ale sudetskych Nemcu pozadujicich vic prav.

6 0
možnosti
Foto

Naši historici připouštějí, že česká vláda se vůči německým menšinám nechovala jak měla a západní mocnosti brzy litovaly, že daly souhlas ke vzniku samostatné ČSR. Zdroj Velké dějiny zemí koruny české období 1918 - 1938

5 0
možnosti
Foto

Chybí mi v tom vylíčení jedna maličkost, motivace toho davu a její příčiny.

4 3
možnosti
DP

Dav nemá motivaci, dav má někoho, kdo ho vede.... Takže se ptejte na motivaci toho, kdo to organizoval.

1 0
možnosti
MB

Je stejně zajímavé, jak se tendenční bludy uchytí a jakou mají historickou trvanlivost. TGM o střelbě nevěděl, žádný pokyn nevydal. Z novodobých bludů se často opakuje bezdlužné hospodaření Komunistů - mj. jakákoliv sanace ekologických škod dodnes požírá miliardy Kč - Podobně je to s ideologickým opuštěním našich socialistických, prosperujících firem z Východních trhů. Zajímavý je i vynálezce Kalousek - duchovní konstrukter padáků ČR , jeho nákresy a výpočty ! Co ovšem je věčné z portfolia KSČ a zdá se nezničitelné - Je význam slova Zadarmo ! Už bych se taky rád dozvěděl, oč se vlastně jedná ! ... :-)

8 1
možnosti
Foto

Zajímavostí je, že k protestům proti střelbě se přidali Voskovec, Werich, Ježek a další.

2 0
možnosti
Foto

Klídek pane Petříku, já jen chtěl poukázat, že lidi byli zblblí z toho, co ten zločinec Gottwald plácal

9 0
možnosti
JB

J28a30n 82B35u56r34d17a

30. 1. 2018 18:56

Jenom poznámka - já nevím, jestli to za první republiky nezměnili, ale četnictvo za Rakouska mělo zakázáno střílet do vzduchu. První salva měla jít přímo do demonstrujících.

1 0
možnosti
Foto

Poválečné zkušenosti s podobnými situacemi ukazuje, že při příslušném výcviku četníků, jejich výstroji a výzbroji se lze bez obětí obejít.

1 3
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz