Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J64i22ř54í 80F76o93g90e13l

10. 2. 2018 8:37

Zatím je Czexit tématem pouze médií a Okamury.

8 3
možnosti
RK

Tak doufejte, že to tak zůstane.

8 0
možnosti
Foto

Podle mého je pan továrník moula. Stejně jako téměř každý diverzifikuje svá aktiva, tedy neukládá všechny nebo většinu svých peněz na jediný vklad u jediného finančního ústavu, měl by pan továrník směrovat svou produkci i jinam, než do EU a jeho export tímto směrem by měl být maximálně třetinový. Pak mu zásadně neublíží ani to, že se nějaký evropský činitel špatně vyspí, nebo to, že jeho zaměstnanci zatouží nebýt v unii.

8 13
možnosti
JS

J64o57s45e85f 97S12á18l57u65s

10. 2. 2018 10:47

Podnikal jste někdy? Ono se to dobře radí,ale hůře dělá.

5 0
možnosti
PL

Dnes se mi váš článek líbí, je věcný, podložený argumentací a bez zbytečných emocí je o to pravdivěji působící.

5 3
možnosti
KK

Podložený arumentací??? 8-o8-o8-o Kde?

Jestli je pro vás rekapitulace několika cizích postojů argument, tak je mě vás hluboce líto.

Právě proto je možná EU taková jaká je.

Praktičnost a selský rozum v ní nemá místo, hlavní hybnou silou je fanouškovství a aktivismus. :-/

3 9
možnosti
Foto

A co takhle právo první noci?

4 2
možnosti
Foto

A důležitý detail chybí .... je pan podnikatel přisátý na cecík EU dotací nebo ne????

5 4
možnosti
PK

P68a46v25e79l 95K35h11a60i96l

10. 2. 2018 12:24

Když stavíte silnici spolufinancovanou EU tak jste přisátý na cecík? Řekl bych, že jste se přisál k něčemu omamnému a nezdravému ;-D

2 0
možnosti
OK

O14t65a 26K11i49n80c

9. 2. 2018 22:27

Dobrý blog, zasloužená karma. R^

6 3
možnosti

Czexit by znamenal krátkodobý ekonomický pokles, o tom žádná. Vše má své náklady a výnosy, což platí i o EU. Důležité je stanovit si priority a posoudit, kdy náklady převýší výnosy. Dle mého tím okamžikem bude případné schválení Dublinu IV tak, jak je nyní navrhován. Rriskovat vznik no-go zón v ČR, to za ekonomický růst nestojí.

Názor těchto asociací nebo podnikatelů má svojí hodnotu, ale nikoli absolutní. Otázkou je, do jaké míry jsou jejich firmy závislé nikoli na unijním trhu, ale na unijních regulacích a dotacích. Trh je těmito faktory neskutečně pokřiven a případná změna by ho samozřejmě nutila dostat se do rovnováhy, což by znamenal krach řady firem a následný vznik nových. To by samozřejmě bylo doprovázeno ekonomickým poklesem.

Ovšem to je cena, se kterou se v případě Czexitu musíme být ochotni smířit. Nedávno jsem si googlil vývoj HDP v Československu a našel toto: http://internetweek.cz/ekonomika/vyvoj-hdp-ceske-republiky-od-roku-1948-a-srovnani-s-ostatnimi Jak se předpokládal, tak i při pádu komunismu následoval nejprve ekonomický pokles, než se ekonomika vzpamatovala a vyrazila směrem k růstu. Pokud by tenkrát lidé přemýšleli jenom nad tím, že v případě pádu komunismu může zkrachovat fabrika u nich ve městě a že to nesmí za žádných okolností riskovat, tak jsme v komunismu ještě teď.

Otázkou také zůstává podoba Czexitu, lze zkusit vyjednat účast na EHP, lze vyjednat bilaterární smlouvy... Prostě, ekonomický pokles ano, ale Apokalypsa? To snad ne. Alespoň pokud se vedení EU zachoval alespoň zbytek zdravého rozumu a EU bude také záležet na vzájemně výhodných vztazích. Pokud ne... Tak to máme být členy EU proto, že jí vede parta šílenců?

34 5
možnosti
PT

Přesně ona by určitě EU nepostupovala tak, aby nás nahnala do náručí Ruska, to by si velmi uškodili sami sobě. Volný obchod potřebujeme my i oni. Dotace bychom holt oželeli a investovali bychom si jen tam kde my to považujeme za potřebné.

7 1
možnosti
PT

No tak všechno je relativní, pokud ten "strašlivý" czexit srovnáme s nechtěným obohacením o např. 800 tisíc mohamedánských a afrických migrantů, což mají dneska např. v Rakousku, tak by i to prý Bělorusko bylo daleko lepší volba. Přeci jenom svoboda je cennější než takováhle nenávratná okupace nenávistnými a násilnickými osadníky.

Ono jenom finančně by tohle množství těchto kultur, stálo ročně nejméně 200 mld Kč, což by pro nás znamenalo zrušit důchody všem našim důchodcům, no a takhle daleko to ani v tom Bělorusku ještě nedotáhli.

Jinak ohledně téhle demagogie s Běloruskem je potřeba srovnat to, co u nás bylo před vstupem do EU a to co je dnes, k žádné zázračné změně nedošlo a stejně tak by nedošlo ani k nějakému zázračnému strašlivému Bělorusku, protože na téhle úrovni jsme před vstupem do EU určitě nebyli.

11 3
možnosti
PT

Apropó chytří a lidé se zkušenostmi dokáží rozlišit propagandu od reality.

5 1
možnosti
AK

Já bych řekl, že to muž na svém místě není.

Jeho ideálním pracovním místem by byla Ústřední publikační správa, nebo jak se kdysi cenzura jmenovala.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,41
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz