Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Brněnské nádraží je jen příklad a mohl jsem dát lepší. Ale rozhodně bych byl proti, aby se v referendu hlasovalo například o dostavbě jaderné elektrárny Temelín. uklízečka, zemědělec, železničář historik atd. opravdu nejsou natolik fundovaní, aby mohli rozhodovat o tomto problému.

1 6
možnosti
JZ

V Brně už dvacet let nežiji a Brňané ať si vyřeší své hlavní nádraží, jak nejlépe umí. Jenom poukazují obecně na nesmysl referend, kdy lidé rozhodují o problémech, kterým nerozumí.

1 5
možnosti
OB

Takže naší předkové si dali tu práci a koleje natáhli do centra města, a my aktuálně ty koleje přesuneme mimo centrum, tak to musel vymyslet extra odborník ;-DR^ A k té malé kapacitě hl. nádraží v Brně, mám pro Vás novinku, dřív vlakem jezdilo mnohem více lidí a přes hl. nádraží jezdily i nákladní vlaky ! což v dnešní době neplatí. Cituji vysoce postaveného člověka z Karga, kterého znám: "není to o malé kapacitě hl. nádraží, je to o neschopnosti ten provoz řídit" :-)EUR^

6 1
možnosti
JZ

Naši předkové postavili nádraží na okraji tehdejšího Brna za městskými hradbami v roce 1839. Mezitím se ovšem Brno rozrostlo a nové nádraží bude opět na okraji městského centra. A nákladní vlaky nejezdí přes hlavní nádraží od zprovoznění nákladního průtahu, a to bylo někdy v šedesátých letech.

2 4
možnosti
Foto

Opomněl jste zmínit, že pro variantu "u řeky" hovoří hlavně pozemky spekulativně skoupené zastupiteli v době kdy se tato varianta měla mezi zasvěcenými za jistou....

Že se změní politická reprezentace a začnou do toho kafrat lidé, kteří nádraží používají se tak nějak nečekalo.

Takže co teď s tím? Najít "odborníky", kteří tuto variantu označí za jedině správnou....

9 1
možnosti
JZ

Nádraží u řeky se plánuje už někdy od I. republiky. To, že spekulanti skupují pozemky je fakt. Mluví se o tom i v případě jihočeské dálnice D3. A kvůli tomu snad přestaneme stavět dálnice? Pokud někdo ví, že byl spáchán trestný čin, ať se obrátí na Policii ČR.

2 2
možnosti
ŠF

Celý rok jsem v dopravní kanceláři na dolním nádraží působil, a to právě před 40 lety. Tu vzdálenost po ulici Trnité před začátkem a po skončení směny mám tedy v nohách. Jedno vím jistě. Až bude nádraží přesunuto k řece, už vlakem do Brna jezdit nebudu. Z Troubska do Brna totiž nyní jezdím cca 11 minut. Ale jen od ŘEKY k zastávce MHD u nádraží mi přesun bude trvat přibližně stejně dlouhou dobu. To je taková ztráta času, kterou vskutku raději oželím. I pokud se bude týkat cesty na dlouhé vzdálenosti, tak bude pro mne jisto jistě rychlejší dopravit se do Židenic a nastupovat v Židenicích. Nevidím tedy ve variantě ŘEKA žádný přínos. Nevím, kdo ty časy počítal, ale jestliže to nevychází od nás, nebude to vycházet ani z jiných míst. Ztráta času bude docela zásadní. Mnozí cestující tedy přejdou na individuální nebo jinou dopravu. Rv

7 1
možnosti
PV

A ted si predstavte, ze plno lidi jedzi od nadrazi na druhou stranu, takze se pro ne ty casy zasadne zkrati (jak pisete vy). A co ted s tim, ze?

2 2
možnosti
VO

Pokud vím, tak se tento brněnský problém "řeší" už dlouhá desetiletí, ale k žádné realizaci nedošlo, ačkoliv k tomu žádného referenda nebylo zapotřebí.

Referendum v této otázce na mě proto působí poněkud alibisticky - když se ukáže, že vybraná varianta nebyla nejšťastnější, může se říct - máte, co jste chtěli! :-P

4 1
možnosti
Foto

Pak pozdě bycha honiti.

2 0
možnosti
MZ

Nehci rýpat, ale i ta uklizečka o tom může vědět více než Vy pane autore. Třeba tam vystupuje/nastupuje atp. Leč na druhou stranu, čtu Vás rád. Každý tak nějak rozumný člověk ví, že vše má své plusy, ale i své minusy. A ten Váš zabedněný pohled na vše, no prostě úsměv na tváři. Děkuji

S pozdravem

MZ

15 2
možnosti
PV

Kdyz vezmeme v potaz, ze u posledniho referenda nemohli obcane volit - chci nadrazi u reky - tak k cemu asi takove referendum mohlo byt? Proste si ho odpurci presunu nadrazi k rece napsali tak, aby mohli zcela nesmyslne argumentovat tim, ze brnane o presun k rece nestoji.

2 0
možnosti
Foto

I30v80a28n 16M89a24r43e30k

22. 2. 2018 18:47

"Zločinné" referendum? Problém je v tom p.Jene, že ti, kteří by se referenda zúčastnili v Brně skutečně žijí, takže ví o "čem je řeč". . . . . Na rozdíl od Vás.;-(

5 1
možnosti
Foto

Nejlepší by bylo udělat to nádraží posuvné. Aby se umístilo tam, kde právě lid v referendu rozhodne.

Já osobně bych to nádraží umístil na Kraví horu. Protože při dojezdu by se vlak stoupáním sám přibrzdil (šetří to obložení brzd), kdežto při odjezdu by se pěkně z kopečka rozjel - úspora energie.

A ten výhled!

Jenže lid si určitě zvolí jako místo Pis(o)árky. Myslíte, že Brňáky dokážete přesvědčit? ;-D

4 1
možnosti
Foto

J54a58k23u10b 10R17o44t34h

22. 2. 2018 18:46

A na budově by se skvěl nápis Vakzál Monte Bů. ;-D

5 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,87
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz