Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Ukázka, jak to dopadá, když bílý muž pustí z rukou otěže. Evropský i americký bílý muži, v JAR vidíš svou budoucnost.

19 0
možnosti

To jsou problémy, které jsme zdědili po našich předcích. Vlezli jsme tam kam nepatříme a neseme si důsledky, které nemají správné řešení. Tím nevyčítám našich předkům jejich činy, na jejich místě bych dělal to samé.,

0 12
možnosti
TT

On dokonce i sám jihoafrický prezident vyzývá k vraždění bělochů, aniž by se nad tím kdokoliv z politiků a diplomatů pozastavil: https://youtu.be/KpaWtrEqga0?t=3m14s

8 0
možnosti
KK

OK, ale ta čeština.

"...zákon, jenž umožňuje bílým farmářům ukrást jejich obdělávanou půdu.".

To jako, že bílý farmář si může ukrást půdu, kterou obdělává? ;-D

5 0
možnosti
LK

Poprvé jsem Vám dal karmu.

Je opravdu s podivem, že se tomu vůbec nevěnují naše média a ochránci lidských práv. Nebo se dá aplikovat poučka, že co bylo ukradeno, musí být vráceno?

7 1
možnosti
JU

S podivem by to bylo pred 20 lety. Dneska už to moc divné není. Ideologie pseudohumanismu již ovládla média a politickou scénu.

5 0
možnosti

Já osobně nemám rád černobílé vidění světa. Podle mě tady máte, jako obvykle, dva problémy, dvě strany a nelze říct, že jedna je hloupá. Tedy, lze to říci, ale pak si o daném člověku něco pomyslím

1) Běloši spravují půdu lépe než černoši

2) Půda byla bělochy ukradena a je jimi vlastněna nespravedlivě

A teď máte dvě protichůdné věci, které jsou obě pravdivé. Moudrá vláda by dokázala rozpor vyřešit. Vláda v JAR ne ;-(

1 13
možnosti
JB

J77a82n 58B86í60l23ý

3. 3. 2018 11:42

vaše tvrzení č. 2 je nepravdivé, jen jste se zařadil do zástupu těch rádoby moudrých, kteří vnímají jar černobíle.

11 0
možnosti
JH

Vzpomeňte si, jak koncem 80.tých let podporovaly Spojené státy boj černých v JAR za "sebeurčení", na koncertech za Nelsona Mandelu se museli ukázat všichni, co v populární hudbě něco znamenali. Začátkem 90.tých let jsem potkal dva starší pány, kteří se vrátili do Čech z JAR. Jejich slova jsem zcela nechápal: v 48. jsme utíkali před bílými komunisty a teď zase před černými. To byla jedna z prvních barevných revolucí podporovaných USA, jeden jihoafrický rand byl totiž 1,5 dolaru a JAR měla k dispozici téměř všechny nerostné suroviny (diamanty, uhlí, Pt, Au, téměř celou Mendělejevovu tabulku) a tak mohla být nezávislá.

25 0
možnosti
JZ

Poláku a Horáku lžete, za problémy v JAR a Rhodesii můžou hlavně Sovětský svaz a socialistické státy včetně Československa.

0 5
možnosti
MM

dobře napsané, jen mi tam chybí tradiční závěr, že za to může Rusko :-)

8 1
možnosti
JB

J49a21n 39B84í79l12ý

3. 3. 2018 11:43

sssr vyvážel komunismus po celém světě, a v jar se to uchytilo. stačí?

4 1
možnosti
MS

Jacob Zuma - bývalý jihoafrický prezident, přivedl krásnou prosperující zemi totálně na buben. Ačkoli vy spojujete úpadek JAR s komunismem a totalitou, nemáte pravdu. Je to především korupce a touha po moci a penězích. Ono zestátnění farem, o kterém se zmiňujete, je pouze pokus umlčet nespokojenou veřejnost a zůstat dál u koryta. JAR je za Venezuelou, Hondurasem a Papue Nová Guinea čtvrtou nejnebezpečnější zemí.

O hodně větším problémem (pokud jde o jihoafrické farmy) je vrazdění a mučení bílých farmářů, o kterém media mlčí. A také nezájem západního světa - viz kanadské odmítnutí azylu bílým farmářům z JAR na rozdíl od přijmuté romské rodiny prchající z ČR na Nový Zeland.

40 0
možnosti
JK

A kde tedy byla (a je) tvrdá ruka západních demokracií? Proč nedopadaly (nedopadají) humanitární bomby? Proč má pár desítek tisíc bělošských farmářů napříč Afrikou (kteří zde povětšinou žijí po několik generací) smůlu oproti pofidérnímu boji za demokracii západního střihu v zemích, kde o ni není zájem?

18 1
možnosti
AR

Pokud ten plán záboru půdy bělošských občanů tam nastane, pak v krátké době dojde ke stejné ekonomické katastrofě jako v Zimbabwe a černoši neschopní se sami zemědělsky živit, budou utíkat nevím kam.

28 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,35
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz