Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten problém začal vznikat v 15. století, tj. ve století zeměpisných objevů. Nebýt těchto objevů, byl by klid. Církev to neuhlídala.

2 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

SB

Dekolonizace Afriky neproběhla v důsledku osvobozeneckého boje, nýbrž proto, že právě v důsledku přicházejícího přelidnění už evropským koloniálním státům začaly problémy přerůstat přes hlavu. Proto daly Africkým státům svobodu a starej se, jak umíš, já už s tím nechci mít nic společného.

Dekolonizace nebyla ani vítězstvím protikoloniálního odboje, ani dobrosrdečným darem, který by evropské koloniální mocnosti Afričanům věnovaly, nýbrž úprk před rostoucími a zcela nezvladatelnými problémy.

Kdyby teoreticky evropské země si své kolonie ponechaly, tak by stejně už to bylo jenom na papíře. Ovládat by je už nemohli, stejně jako nelze ovládat mraveniště.

Dnes zažíváme krizi multikulturalismu přímo v Evropě. Dekolonizace Afriky byla první krizí multikulturalismu o nějakých šedesát let dříve.

10 3
možnosti
JZ

Ještě mohly nějaký čas počkat.

0 0
možnosti
JZ

Je potřeba jasně říci, že s vývozem režimů si začala jako první východní komunistický blok, který začal importovat socialismus do míst, kde se absolutně nehodil, jako Etiopie, Mosambik, Angola a další. Výsledkem byl chaos a rozvrat.

4 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JN

J24o42s18e19f 28N52i95k12l

5. 3. 2018 16:46

...nezlobte se autore, je to hrozná slátanina...demagogie nejhrubšího zrna...ještě, že jsou původcem zla jen v Africe a Asii...

5 3
možnosti
SB

Původcem zla v Africe a v Asii je především nekontrolovatelný přírůstek obyvatelstva.

A s tím nemá ani bývalý Sovětský svaz, ani jeho satelity, ani současné Rusko celkem nic společného. Překotně tam potomstvo na svět přivádějí Afričané samotní.

Oproti katastrofálním následkům, které s sebou přináší přelidnění, je skutečnost, že tam či onde byly po nějakou dobu u moci vlády blízké Sovětskému svazu, velice nedůležitým detailem.

11 2
možnosti
JZ

Vlády blízké SSSR v Angole, Mosambiku nebo Etiopii byly pohromou pro tyto země.

4 3
možnosti
Foto

Mám doma bankovku z republiky Zimbabwe. Má hodnotu 100 triliónů zimbabwských dolarů. /nuly vypisovat nebudu, ale jejich opravdu moc a moc/. Za tuto bankovku šlo v době její emise koupit bochník chleba.

To je výsledek hospodaření nedávno svrženého presidenta Mugabeho, který rozdal ukradenou půdu svým "věrným".

Jene, karma

11 3
možnosti
JN

J88o77s74e80f 26N17i29k50l

5. 3. 2018 16:49

...kterým věrným prodal tu půdu...že by sovětům...

2 1
možnosti
Foto

I v Africe se potvrdila nebezpečnost revolučních změn.

1 0
možnosti

J61a32k64u14b 11Š52o89l50c

5. 3. 2018 16:33

Holt je Afrika v roce 1420. Nemají ale cepy, ale samopaly. I když i mačety vykonají svoji práci.

0 0
možnosti
JT

J77i79r95i 48T96i86c58h40y

5. 3. 2018 16:33

Nesmime zapominat na "demokraticke zapadaky" Anglii a Kanadu, kteri brojili proti "rasismu" a dopomohli k moci maoistickeho zlocince Mugabiho, ktery upolne znicil prosperujici Rhodesii, vcetne odstraneni a vyvrazdeni bilych farmaru. V Alziru po vyhlaseni samostatnosti vytlacili bile obyvatelstvo (dva miliony?), zatimco do Francie se nacpalo celkem zhruba pet milionu Arabu.

1 1
možnosti
JZ

Nemáte pravdu pane Tichý, Mugabemu zase pomáhali především Sovětský svaz a jeho rudí satelité, kteří h nakonec dostali k moci. Mugabe v osmdesátých letech jezdil do komunistického Československa a od Husáka dokonce dostal Řád Bílého lva.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,81
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz