Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdysi, za kruté a nesnesitelné totality, nevím ovšem již, zda to bylo za Novotného, Dubčeka či Husáka jsem se díval na tehdejší ČST, kde byla reportáž z New Yorku.

Říkalo se tma asi toto: Spekulant skoupí za pakatel chátrající dům a obratem na něm vydělá několikanásobek kupní ceny. O to, že by šlo o bydlení pro chudé, se sice nehovořilo, ale ze souvislostí se mi to tak nějak jeví.

5 8
možnosti
SB

Váš článek je typickou ukázkou toho, jak vypadá propaganda.

Ta nepotřebuje lhát, stačí jí jednostrannost.

I ve stranách, k nimž cítíte mnohem větší úctu, se vyskytují podobné nemorálnosti. Stačí věnovat tomu různou míru pozornosti ve sdělovacích prostředcích a vyplyne nám z toho obraz, že to dělají jenom jedni.

Když Franta přijde domů opilý minimálně jednou týdně a Pepík maximálně jednou za měsíc, nikdo nemůže obvinit ze lži toho, kdo o opileckých Frantových návratech domů nepíše a o Pepíkových ano. Že nepíše o Frantovi - nepsat není lhát, a že píše o Pepíkovi - v tom má pravdu.

Aniž by se lhalo, vznikne obraz, že Franta je odpovědnější, což však není pravda.

Tohoto politika SPD nijak neobhajuji, jestliže je pravda, co píšete. To, že to dělají i mnozí jiní, není pro něho sebemenší omluvou. Ale je jasné, že až dříve či později něco praskne na politika z těch stran, kterým fandíte, tak o tom psát nebudete.

Nejste lhář, jste jednostranně neobjektivní.

9 14
možnosti
Foto

Nejsem sice žádný znalec bible, pane Beneši, ale mohu to "vygooglit":

"Třísku v oku svého bratra vidíš, ale trám ve svém oku nevidíš ..."

https://www.google.cz/search

2 2
možnosti
KT

Ale zase bojuje za přímou demokracii!

9 0
možnosti
Foto

A určitě proti muslimským hordám brání naši vlast se sudlicí v ruce... a autor mu vyčítá tu drobnou prebendu, kterou si chce část nákladů na její broušení ušetřit. Smutná doba, takto pranýřovat a lynčovat vlastence ;-O;-O;-€

8 1
možnosti
Foto

Karma, samozřejmě. Ale už je jasné proč tito lidé usilují o zničení ČT, včetně prezidenta. Jeden z nich, nějaký komunista, to nazval žumpou. On to sice myslel na jiné, ale: podle sebe, soudím tebe.

19 2
možnosti
Foto

Nevím, pane Flaško, kdo zde chce zničit ČT, ale prezident to zcela jistě není. Kritizuje ČT za to, že je jednostranně politicky zaměřená, fandí a nadržuje jednomu politickému směru s ten druhý se všemi silami snaží potlačit.

Takže, ani v roce 2000 a ani dnes nejde o žádné zničení ČT, ale o nastolení alespoň trochu rovnovážného politického postoje a o zamezení nekontrolovatelných úniků peněz do spřátelených rukou.

Ostatně, v té slavné "vzpouře" v roce 2000 šlo hlavně o peníze. O to, aby nový ředitel, bez vazeb na zdejší kamarádíčky, ty penězovody nepřeťal.

14 14
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,18
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz