Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Nezávislý orgán navržený Američany, tak to fakt pobavilo ;-D. Jediné, co je na Američanech nezávislé, je jejich chování. Ti se pozvou kamkoli úplně sami, nikoho, ani OSN, k tomu nepotřebují.

13 6
možnosti
VR

Zato nezávislý orgán navržený Rusy, ve kterém by Rusové měli právo veta na vydané zpráva, je dle vás OK, že?

1 0
možnosti
MB

Ehm, ehm.. já v tom vámi citovaném článku čtu:

"Washington žádal o prošetření stavu chemických zbraní v zemi po sobotním útoku na město Dúmá"

a pak:

"rezoluce předložená Ruskem, která požadovala vytvoření expertního výboru pro vyšetření útoku."

To jsou dva poněkud odlišné návrhy .. ale "k věci" jde ten druhý..

Prostě ten váš titulek mohl stejně tak dobře (a spíše lépe) znít:

USA odmítly nezávislé vyšetřování chemického útoku v Sýrii

20 1
možnosti
VK

Zřejmě jste nečetl pozorně.

"Ale když Američané navrhli vytvoření nezávislého mezinárodního orgánu, který by chemický útok vyšetřil, tak byli (Rusové) proti."

Což jasně dává větší smysl, než expertní výbor, jehož výsledky si Rusové vyhrazovali vetovat.

Takže Vámi navrhovaný titulek by byl lživý.

0 0
možnosti
JU

J53a45n 44U26l98r71i88c30h

12. 4. 2018 10:34

Podle me Rusko nepodpořila rezoluci USA z obavy ze bude vyšetřování sloužit jako klacek a vyšetřovatele budou chtít přístup do všech vojenských zařízení v zemi. Což je u země ve válce trochu problém. Proč nezacit tím jestli byly vůbec chemické zbrane použity. A pokud se nepletu tak samotná dohoda o kontrole a omezeni chemických zbrani uvádí RB OSN jako orgán ktery rozhoduje.

5 0
možnosti
MB

jj.. já si myslím, že Američanům šlo čistě o svalení "odpovědnosti" na Asada.

K tomu by jim stačilo najít zase jen nějaký pouhý kontaminovaný barel po zničených chemických látkách ..a viník by byl jasný.

Ale jestli byl takový materiál vůbec použit ..a kdo ho použil ..to nějak opomíjejí.

3 0
možnosti
JM

Pane Zieglere, Vaše nenávist vůči všemu ruskému je fanatická. Já jsem Vás v afektu i několikrát urazil, asi to smazali, ale stejně se omlouvám.

Ale zeptám se Vás - co byste viděl jako alternativu pro Rusko. To, že je to zlý národ, s tím nesouhlasím, lidé jsou všude téměř stejní. V roce 1917 a pak Gorby se pokusili o demokratizaci, ale dopadlo to hodně špatně. A dnes - uznejte, že opozice proti Putinovi je buď bezzubá, nebo jde o potenciálně ještě horší variantu, jako třeba Žirinovskij. Vidíte někde možnost, že se z trvalého srabu Rusko někdy dostane, alespoň v horizontu 30 let ?

A ještě jedna věc - nepomohlo by Rusku spíše uvolnění současného napětí ? V řadě případů to pomohlo - Čína, Vietnam, Kuba - do demokracie mají hodně daleko, ale přece se tam vše - ekonomika i lidská práva, postupně sice pomalu, ale lepší. Když bude Rusko zatlačeno do kouta, tak se obávám, že to bude spíše cesta k další várce stalinismu, že ke zlepšení.

16 1
možnosti
JR

J57a71n 86R17á10ž

12. 4. 2018 10:09

Konstatuji, že komentáře vedené ideologickou zaujatostí jsou k ničemu.

Fakta: Nikdo zatím nepodal důkaz ani k tomu, že nějaký útok byl spáchán, ani k tomu, o jaký plyn mělo jít, ani důkaz, že zodpovědnost za takový útok, pokud k němu opravdu došlo, nese Syrská vláda. To, že se k němu připojila WHO, není důkaz, WHO se stejně jako USA opírá o zprávu OPCW. Navíc OPCW označuje viníka, což není její úlohou.

Americký návrh rezoluce tedy předjímá výsledek vyšetřování OPCW , která není orgánem OSN, ale privátní organizací a bez důkazu odsuzuje viníka - Syrii.

Ruský návrh žádá, aby incident byl vyšetřen nezávislou mezinárodní expertní komisí v souladu s pro tento účel schválenou procedurou podle Smlouvy o zákazu chemických zbraní, což zástupce USA v RB vetovala.

17 1
možnosti
JU

J12a50n 56U81l25r29i75c65h

12. 4. 2018 11:56

Pokud se nepletu tak ruska rezoluce nebyla zastavena vetem, ale prostym hlasovanim.

3 0
možnosti
Foto

Teď na ČT24 argumentoval Bříza, že nikdo jiný nemohl mít v oblasti chemické zbraně. Stačí si ale dát do Googlu islámský stát chemické zbraně. A objeví se hned tato stať http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/179953-nebezpeci-na-obzoru-islamsky-stat-muze-zasahnout-evropu-chemickymi-zbranemi/

7 0
možnosti
Foto

Naše třída průmyslovky z Ječné ulice byla na chmelu celkem 4x. Asi proto, že jsme byli jen kluci, žádná děvčata. A na jednom z těch "chmelů" v Kněževsi měl kamarád kameru osmičku a my jsme inscenovali krátká videa, i když se jim tak neříkalo.

Kamarád nechal film skutečně vyvolat a jednou nebo dvakrát nám ho doma promítl. A od té doby vím, že uzavřená skupinka si natočí jakýkoli nesmysl, který je napadne.

A to jsme prosím točili jen pro zábavu, žádný politický nebo dokonce vojenský záměr jsme neměli. Přesně ten charakter inscenování ale mají i ta videa ze syrského města Dúmá.

Vrtulník, shazující barely s otravnou látkou letí minimální rychlostí, popřípadě i chvíli stojí na místě. Proč tedy, když jsou hromadně rozšířené prostředky k natáčení videí, (mobilní telefony) nikdo nenatočil ty vrtulníky?

24 3
možnosti
DN

A bude to komise založená na podobném principu jako dokazování chemických zbraní Husajnovi? Pokud ano vůbec bych se nedivil, že se jim taková komise nelíbí.

21 1
možnosti
ZJ

Vážení Rusko má zrovna stejné právo na chránění svých zájmů jako USA!

Pozor! Rusko je na území Sýrie na pozvání oficiální vlády Sýrie!!

Ostatní tam nemají co dělat.

Jinak doufám, že panu autorovi předepíše lékař nějaké silnější prášky??

25 1
možnosti
JM

J48i72ř14í 64M49í14k92a

12. 4. 2018 2:59

Vysetril se uz ten lonsky chemicky utok v Syrii ?

17 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz