Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já nevím. Pokud vezmu kříž jako kulturní a historické dědictví, i jako symbol křesťanství a všeho dobrého, co vychází z 10 přikázání, tak by měl být všude. Na kostelech, náměstích, v parcích. Pokud ho vezmu jako symbol víry, tak už to ve mně vzbuzuje emoce kvůli zákazu potratů, celibátu kněžích a z toho vyplývající pedofilie, zákazu kondomů a následně pandemie HIV, nekritickému adorování uprchlíků, ale i snaha motat se tak trochu do politiky. A pak na úřadech, ale ani ve školách, nemá kříž co dělat. Ale jak je správně řečeno, v Bavorsku to není náš problém.

7 3
možnosti
JP

Zastávat se vraždění počatých nenarozených dětí je smutné. Tato zákonná nespravedlnost k usmrcování nevinných lidských bytostí dělá z naší země uctívače lidských obětí. Této falešné svobodě je obětováno denně skoro 100 osob.

V tom celibátě se pane Flaška také mýlíte. Dnešné společnost se propadá do pedofilní krize, média to svou sociální konstrukcí zahrála na morální paniku proti kněžím, je to hloupost. Ano, vyskytly se případy takovéhoto padlého kněze, také křesťané podlehnou někdy nepravosti svého okolí.

A s těmi kondomy jaké máte zkušenosti, že je pokládáte za nějakou promarněnou příležitost k záchraně? S AIDS epidemií si poradily ty africké země, které hlásají zdrženlivost, ne kondomy. Preference kondomů v Africe selhala-tyto země vůbec nesnížily rozvoj epidemie.

0 0
možnosti
RJ

R74a14d43e31k 77J81a25r70o59š

25. 4. 2018 17:50

Samozřejmě souhlas a karma R^

Bavorská CSU byla odmalička mojí nejoblíbenější západoevropskou politickou stranou a nyní opět dokázala, že plným právem.

7 1
možnosti
ZH

CSU zavedla i Herdprémii za to, že ženská zůstane doma u plotny a dětí, a nejde do práce. Dneska kříže, zítra povinná náboženská výuka. Mimochodem, zaručené zprávy tvrdí, že Söder leží v nemocnici s rukama popálenýma od toho jak kříž uchopil. ;-)

3 0
možnosti
VV

Kdy a kdo byl tenkrat bavorskym premierem? Nejak o tom nic nevim.

0 0
možnosti
Foto

Ne vsichni jsou křesťané. Náboženské symboly by měly zůstat v intencích zájmových kroužků, kam patří

9 7
možnosti
ZH

No, oni Němci pomalu přestávaji chdit do kostela, tak je CSU donuti přilézt ke křížku jinak. :-/

2 3
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz