Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tahle země je čím dál tím víc v područí "velkostatkářů" s různě záhadnou komunistickou minulostí, kteří jsou u moci díky podpoře komunistů.

Úvahy o zákazu dovozu potravin, byť jen těch, které si údajně umíme vyprodukovat sami, jsou úplně choré

10 0
možnosti
PV

Tahle zeme je v podruci "velkostatkaru a jejich synku" s komunistickou minulosti uz skoro 30 let, a viceme to pripomina sinusoidu s malou amplitudou. Jen ted se zahryzli ti kterym je ta minulost jednoduseji dokazatelna, neb dali sve tvare v sanc. Je to des a hned tak se to nezlepsi.

0 0
možnosti
Foto

I63v76a10n 22M23a95r58e85k

10. 8. 2018 16:34

"Likvidační" pro náš potravinový průmysl p.Jene je spíš nynější neskutečné sucho, nedostatek zásob krmiva pro skot na zimu a tím pádem hrozba, že se budou muset z tohoto důvodu, jak se už delší dobu vypisuje, zlikvidovat mnohatisícová stáda.

Jinak, je trochu podivné, že např. u nás je Bruselem nařízený zákaz obdělávání zemědělské půdy a cokoli na ní pěstovat: všechny pozemky v našem okolí jsou zaloučeny. Na nich se pase celý rok dobytek (většinou krávy dojnice) které ale nikdo nikdy nepodojil. Takže v našem místním marketu si můžete zakoupit skvělé trvanlivé mléko "Made in Nederland" hovězí maso téže produkce, či ze Španěl a vepřové "Made in Germany" To vše štědře podporované dotacemi EU. Někde asi udělali soudruzi chybu (ale kteří?)

No, ještěže v Masných Krámech teče "zlatý" mok domácí produkce (doufám) a těch pár lahví Jamesonu importovaných ze Skotska snad finančně utáhnem, ne ? R^ [>-]

2 1
možnosti
JZ

Brusel nám pane Marku nenařizuje jaké máme prodávat potraviny. U nás v ČB jsou k dostání mléčné výrobky od místní Madety. A když něčemu nerozumite, tak raději mlčte.

5 1
možnosti
PL

P54e23t97r 80L56a26n46g70e74r

10. 8. 2018 16:32

Taklhle. Obsahově vám dávám za pravdu, k tomu není co dodat. Za to jsem dal karmu. Je to ryzí od Tomana populismus, nevím ale kdo na to skočí.

Ale ta vaše úderná komunistická agitka mě dnes docela rozesmála. Jako budovatelský film z padesátých let. ;-D;-D:-P

1 0
možnosti
PK

Zahraniční řetězce přidávají k domácím produktům kolem 80% jejich nákupní ceny u mléčných výrobků je to nižší asi kolem 60% , tolik zemědělská komora. Dále přivážejí suroviny, ať živočišného či zeměd. původu ze států svých zřizovatelů. takto vlastně tlačí na naší domácí produkci , ta pokud začne skomírat , tak jsme pod diktátem zahr.dodavatelů, Takže ochrana našich zemědělských výrobců se mi nezdá jako špatný nápad a pokud by jste měl pochyby, že takto nekonají další západní země, tak se podivejte na stránky jejich tisku. A myslím tim i ochranu před dovozem,který si umíme sami vypěstovat. Škoda,že diskuse se začíná tím,že někoho orazítkují ,,Komunistou" a tím je vše řečeno, hodně primitivní způsob..RvRvRv

1 0
možnosti
Foto

Miroslav Toman je multimilionář vlastnicí firmu Agrotrade, Babiš je multimilionář vlastnící firmu Agrofert, oba jsou agrobaroni, jak je nazval Reflex a oba ovládají trh s potravinami. 70 procent zemědělských dotací proudí do těch velkých firem, takže ti, co ji potřebují a to jsou malé a střední farmy, tak na ně se dotace nedostane. To chce EU změnit , tak zvaným zastropováním dotací, aby dotaci proudily právě do malých farem. Naše vláda řízená Babišem to odmítla. Ministr Toman prohlásil, že mu vadí nesmyslně nízké ceny potravin. Chce dát řetězcům povinnost mít 80 procent potravin domácí výroby. Pokud to projde bude konkurence, kvůli které se drží potraviny nízko odstraněna a budou se moc cena potravin zvednou a pro Tomana a Babiše to bude další proud milonů do jejich kapsy.

10 1
možnosti
DV

D80a88v45i75d 59V26l31k

10. 8. 2018 16:07

Je vidět ,že pan Toman je starej kovanej komouš přetavenej do velkopodnikatele.

16 2
možnosti
Foto

Je vidět, že čtete Reflex, ale jinak souhlas.R^

0 1
možnosti
Foto

Tak já nevím. Ono snad jde jen o zbožné přání a aktivista Ziegler hned bije na poplach.

4 4
možnosti
PK

Taky to považuji za agitku, aby se zalíbil. Pokud vím tak např. Finové z vlasteneckého přesvědčení si rádi připlatí za své drahé hovězí. Ale není tam žádný zákaz dovozu a ani být nemůže.

2 0
možnosti
AS

většina českých potravin není žádná lepší kvalita, spíš průměr až tragédie, u velkovýroben běžně tragédie. Malé výrobce ničí různými nesmyslnými předpisy a byrokracií, čím větší firma, tím lépe tomuto odolává :-(

9 0
možnosti
KS

Já ho chápu naprosto dokonale. Jeho rodina je velkovýrobcem potravin, Babiš je velkovýrobcem potravin, jeho známí a kamarádi typu pana Milka jsou velkovýrobci potravin. A když se zbaví zahraniční konkurence, kdo jim bude konkurovat u nás? Sedlák s pěti kravami, který si šestou nemůže koupit, protože nedosáhne na dotace?

13 1
možnosti
VV

Netusim, kdo je ministr Toman a jake ma napady. Ale dovazet v teto dobe okurky z Mongolska nebo kanady povazuji za nesmysl. Jenom proto, ze cesti zemedelci radeji oseji celou republiku repkou, protoze ta vic vynasi?

V zime z Argentiny, proc ne.

4 1
možnosti
KS

Když si ji někdo včetně dovozu zaplatí, tak ať si klidně dá okurku z Mongolska. Však kdyby byl zákaz ji sem vozit, pan Toman Vám ji rád prodá ještě dráž.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz