Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J34i97r65i 17T71i94c65h68y

21. 8. 2018 17:58

Obycejny rusky clovek si hospodarsky nepohorsil prechodem od carismu ku komunismu. Po vitezstvi nad nacisty vzrostlo narodni sebevedomi, Rusove se citili svetovou velmoci. Proto vzpominky na komunismus v Rusku jsou jistte zcela odlisne od zemi, jako je Cesko, kde komunismus znamenal kolonialni podrobu, prechod z demokracie na dktaturu a upadek hospodarskeho systemu.

8 0
možnosti
Foto

Smutné ale je, že desítky milionů obětí gulagů a cíleně vyvolaných hladomorů "prostě zemřely" a už zde "jaksi nejsou", aby mohly vydat svědectví. A ti ostatní, co přežili, se asi spokojili s tím, jak se mají ve srovnání s carizmem fajn. ;-(

9 1
možnosti
OK
JM

A co jinak: Skvělé: 70 % Rusů invazi v roce 1968 neschvaluje. Zkuste taky někdy něco napsat o invazích USA a tisíce mrtvých, které mají na svědomí. Pořád jen Rusko, Putin, Rusko, Putin – trochu nuda, ne?

7 8
možnosti
Foto

A proč to tedy nenapíšete sám?

9 4
možnosti
Foto

Ale ne. Žádný skandál. Nemůžete z třetiny respondentů udělat třetinu rusů. Anebo najednou věříte ruským statistikam?

1 0
možnosti
JZ

Vím, že se jedná o třetinu respondentů, a nikoliv Rusů. Ovšem i tak se mně zdá to číslo vysoké. Názory mnoha Rusů na rok 1968 nevyjadřují jenom statisticky, ale i jejich vyjádření v tamních médií, které okupaci hájí.

4 3
možnosti
JM

Skandál, šok! Jestli jsou Rusové informováni stejně tak jednostranně, jako třeba Češi o dění na Ukrajině z mainstreamu, tak to ještě považuju za dobrý výsledek. Jinak já v grafu vidím 13 % rozhodně ano + 7 % spíše ano = 20 %. Nevím, kde jste vzal tu třetinu.

4 5
možnosti
JZ

Graf je o něčem jiném. Toto je nejnovější průzkum. :-)

3 2
možnosti
DR

Tak z výsledků tohoto průzkumu dneska fakt nebudu spát. ;-D

4 2
možnosti
SB

Ano máte pravdu, že skandál to je, ale vy jste ten poslední, kdo má právo to odsuzovat, když naopak zlehčujete mnichovskou zradu.

V diskusi pod dnešním blogem paní Hany Šťatvé napsal pan Vladimír Vokoun tento příspěvek, kterému Vy jste udělil kladný bod:

"Takhle to vypada kdyz si mlady clovek neco nenastuduje a zacne psat o dejinnych udalostech.

Mnichovska dohoda je jen a jen dusledkem skolacky napsanych smluv o vzajemne pomoci mezi Ceskoslovenskem a Anglii s Francii na druhe strane.

Ze jsou dilem jeste tehdejsiho ministra zahranici Edwarda Benese, nelze zaprit.

A srpen 1968 je o necem uplne jinem.

Jen bych tem nejinteligentnejsim pripomel kolik obeti mel 5. brezen 1939 a kolik jich bylo 21. srpna 1968."

Pane Zieglere, Mnichov 1938 a srpen 1968 byly stejná špinavost, a když zlehčujete jednu z těch věcí (příspěvku pana Vokouna jste dal kladný bod), tak ztrácíte morální právo kritizovat tu druhou.

Tím spíše, že Rusové, kteří obhajují rok 1968, tím nezlehčují agresi proti své vlastní zemi, což vy tím, že zlehčujete Mnichov 1938, děláte.

6 8
možnosti
JZ

Nijak nezlehčuji 15. březen 1939 ani Mnichovskou zradu. Článek paní Šťastné jsme nekomentoval z osobních důvodů a příspěvek jsem plusoval pouze z důvodu výtek ke konstrukcím autorky. Směšování září 1938 a srpna 1968 je ahistorické. Toť vše. A vy nepodsouvejte druhým své primitivní vývody. Jste směšný. :-)

7 4
možnosti
MD

Vase nepritomnost v Rusku je proste videt. Da se predpokladat, ze by Rusove jinak prehodnotili i napadeni hitlerovskym Nemeckem.

4 2
možnosti

A53n96n62a 84Č10e79r91n43á

21. 8. 2018 17:02

Skandál? No, nečekaný rozhodně ne.

Vždyť obhajují i okupaci Krymu. A jak je to s Čečnou, Gruzií a dalšími bývalými koloniemi Sovětského svazu? Všude jinde koloniální panství zrušeno, jenom v Rusku ne?

12 5
možnosti
Foto

Kobercové nálety na Čečensko, při nichž umírali hlavně civilisté, ženy, děti, starci, měly za následek kolem 250.000 - 300.000 obětí. Je to válečný zločin a masové vraždění srovnatelné s nejhoršími zločiny nacistů. Na počátku čečenských válek (první byla vyvolána za Jelcina a Černomyrdina zjevně kvůli ropě) mělo Čečensko zhruba 1 milion obyvatel.

11 2
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,39
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz