Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Karma. Jen perličku:

Rok po válce byli u nás na jakémsi zámečku ubytováni ruští důstojníci (tzv. poradci) i s manželkami. Majitelka zámečku, jakási šlechtična, pořádala společnou večeři. A všichni soudruzi bolševici, včetně jejich soudružek báryšen se pohoršovali, že poddaní (rozuměj služebnictvo) sedí s nimi u společného stolu. Kastovnictví je v Rusku zažrané pod kůži už po staletí a nepohnula s ním ani bolševická revoluce. Spíše naopak.

9 0
možnosti
JZ

Podobnou zkušenost popsala z května 1945 kněžna Antonie Leontina Schwarzenbergová, matka Karla Schwarzenberga. Když se svým manželem a vysokými důstojníky sledovali na zámku Orlík filmové promítání, tak jen oni mohli sedět, zbytek Rusů včetně nižších důstojníků musel stát. Jak trefně poznamenal T. G. Masaryk Rusové se zbavili cara, ale nikoliv carismu.

2 0
možnosti
VC

Skutečně zůstává rozum stát, jak mohl český soud na základě kauce osvobodit od vazby a nalítnout slibům opilce z Ruské federace, který právě před rokem v Praze zavinil smrt turistky z Kolumbijské republiky. Kromě zjevných případů arogance východních návštěvníků, jak o tom píše pan Ziegler, by bylo záhodno, aby české úřady věnovaly zvýšenou pozornost kapitálu a penězům, které si v ČR (a na Západě obecně) "legalizují" právě osoby ze zemí býv.SSSR, mnohdy z okruhu jejich nejvyšších představitelů a jejich rodin, jak o tom často informují převážně zahraniční investigativní agentury a sdělovací prostředky. On sice kapitál a peníze hranic neznají, ale nikdo nechce za sousedy osoby, jež by měly patřit spíše do seznamu personae non gratae...

15 0
možnosti
JZ

Děkuji za návrh, budu se tomu věnovat. :-)

3 0
možnosti
Foto

Nepřístojnosti dělají všichni a všude. Máme ve vazbě z léta tuším např. Holanďany, kteří zmlátili v Praze číšníka. Ale nikoho by nenapadlo se ohánět hlavou vlastní země. Nedokážu si představit, že by zatýkaný opilý Němec vyhrožoval Merkelovou, nebo Američan Trumpem. A to je právě to, co Rusy od ostatních odlišuje. Jejich nabubřelost, nadutost a nadřazenost. Pro svět jsou nebezpeční.

23 4
možnosti
IN

I u opilých Rusů je jejich Vladimír Vladimírovič Putin jako "báťuška" car, má větší oblibu než kterýkoli vysoký politik nebo prezident jiného státu. Možná je výjimka u severokorejského Kim Č. Una;-D.

1 0
možnosti
Foto

je to sice odsouzeníhodné, ale bohužel, tuzemci páchají to samé

6 1
možnosti
JZ

To je sice fakt, ale nemusíme mít u nás další násilníky.

8 0
možnosti
JH

J59a15n 81H86r87u13š42k56a

2. 1. 2019 12:55

Tak nejen domácí násilí ale i kriminalita, žloutenka, aids, narkomani, bezdomovci...ve všem jsou rusáci top v Evropě:)

14 2
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,77
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz