Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Lžete z nevědomosti nebo z úmyslu?

O holocaustu jsme se učili, do škol chodili na besedy pamětníci a výlet do Terezína byl celoškolní akce.

10 0
možnosti
Foto

Lžete z nevědomosti nebo úmyslu? Učili jsme se o vyvražďování komunistů. O Židech ani slovo.

1 3
možnosti
PV

Jako obvykle autor blogu mele nesmysly a je opět silně mimo - do školy jsem chodil na přelomu 70 - 80 tých let a velmi dobře si pamatuji na hodiny dějepisu kde jsme se učili o Osvětimi, Terwzíně atd - bohužel pan Ziegler by nám tady chtěl vyprávět pohádky že vlastně ruská armáda spolupracovala s Hitlerem a že můžeme být vděčni američanům že nás od rusáků vlastně osvobodili!!

9 3
možnosti
PB

Společná Německo - Sovětská vojenská přehlídka vítězství. Brest 22.9.1939. Pikantní je tam ta rudá hvězda na oslavné bráně mezi dvěma hakenkrojci v 1:15 a také jak si nacisti s důstojníky Rudé armády navzájem salutují.

https://www.youtube.com/watch?v=9IFmBQS8FDc

8 2
možnosti
VK

Titulek se trochu nepovedl, mělo být "upozaďovali", ale ty hysterické reakce diskutujících nemají chybu. Předpokládám, že si stejně jako Vy přečetli článek USTR:

UČEBNICE DĚJEPISU – HISTORICKÝ KONTEXT.

Chce tu snad někdo tvrdit, že jsou tyto informace s uvedenými citacemi lživé? Nebo diskutujícím uniklo, že je řeč o učebnicích dějepisu z let 1948–1989?

2 1
možnosti
Foto

V tom článku je jako jeden ze spoluautorů učebnice dějepisu uveden jistý Karel Bartošek. Ten samý Bartošek také napsal knihy o zločinech Američanů po osvobození Plzně. Pak emigroval a napsal Černou knihu o zločinech komunistů. A včíl mudruj!

3 0
možnosti
Foto

Tak tohle se nepovedlo. Pokud se bavíme o padesátých a šedesátých letech, o utrpení našich židovských spoluobčanů byla napsána řada knih a natočena spousta filmů. Za všechny autory řeknu jen jedno jméno: Arnošt Lustig! A jeho památku, pane Zieglere, jste poplival! Styďte se, jste-li toho vůbec schopen.

13 0
možnosti
Foto

Zrovna jsem o něm psal paní Černé i o faktu, že jeho knihy byly k sehnání i po jeho emigraci a v některých kinech běžely i filmy na motivy jeho románů.

4 0
možnosti
LH

Prostě tisku to upravíme a bude jako obvykle......

Zkuste najít rok vydání knížky i děti šly na smrt a nebo raději mlcte....

5 0
možnosti
Foto

měl byste si zopáknou zásady blogera pane Zieglere-porušil jste je hned ve dvou bodech-lžete ve saze šířit nenávistRvne že by bolševik zasloužil chválu ale tímhle tlačením na pilu způsobíte přesný opak toho co zamýšlíte-neslyšel jste někdy slovo kontraproduktivní?

zásady kodexu blogera idnes:

Bloger nesmí zveřejňovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost si nemohl dostatečně ověřit, zvláště pokud by mohly poškodit jiné osoby nebo skupiny osob, vyvolávat nebo eskalovat nenávistné nálady vůči jednotlivcům nebo skupinám osob.

Bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám. Svými články nesmí vyvolávat nebo eskalovat nenávistné nálady

12 4
možnosti
LF

L63u52k23a23s 42F59i41k22r

29. 1. 2019 3:52

Skuste se toho tez drzet.

3 0
možnosti
Foto

proč šíříte pořád lží? divím se že vám to admini dovolí...

Ti jak říkáte komunističtí zločinci dokonce založili a financovali muzeum v Pinkasově synagoze

Po válce se muzeum synagogy opět ujalo a poté, co bylo roku 1950 zestátněno, přistoupilo k její celkové rekonstrukci, která proběhla mezi léty 1950 a 1954. Tehdy se Pinkasova synagoga vrátila ke svému vzhledu před rokem 1860. Zatímco byla synagoga opravována, uvažovalo muzeum o jejím dalším využití. Padl návrh přeměnit ji v památník českých a moravských obětí šoa. Tuto myšlenku nakonec uskutečnili akademičtí malíři Václav Boštík a Jiří John, kteří v průběhu pěti let (1954–1959) napsali na stěny vestibulu, hlavní a ženské lodi na 78 000 jmen českých Židů, kteří padli za oběť nacistické perzekuci.[5] Jména obětí jsou roztříděna podle obcí, z nichž pocházely, a doplňují je data narození a deportace. Památník byl veřejnosti zpřístupněn roku 1960,

14 2
možnosti
Foto

No na druhou stranu, komunistická verbež zničila a znesvětila židovský hřbitov v Ostravě, aby na jeho místě mohla postavit památník a park velekriminálníka Klementa Gottwalda.

5 0
možnosti
Foto

I19v10a32n 67M77a84r21e14k

28. 1. 2019 20:59

Není mi jasné p.Jene , jak nás mohl komunista (náš mistr odborného výcviku v r.1965-7), který prošel peklem koncentráku (a bylo to na něm setsakramentsky i po těch létech znát) v tom roce doprovázet na návštěvu Terezína .

Vaše tvrzení je lživé a dá se říct že ubohé, dnes jste se tedy opravdu i se svými ctiteli "vyznamenal". Rv Rv Rv

A propos, to jméno mistra odborného výcviku si i po těch třiapadesáti létech pamatuji dodnes. R^ [>-]

13 1
možnosti
Foto

I takového jsem znal. Navíc to byl polyglotR^

1 0
možnosti
Foto

I83v71a10n 97M97a57r46e26k

28. 1. 2019 20:40

Asi jsme p.Jene chodili každý do jiné školy ? 8-o Rv

8 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz