Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Systematické agresivní napadání sousedů a porušování mezinárodního práva je třeba odsoudit a žádný stát se takto nemůže beztrestně chovat. Je jen otázkou času, kdy to bude muset pochopit i Izrael.

6 5
možnosti
Foto

Po první světové válce je v Jeruzalémě položen základní kámen pro Hebrejskou univerzitu. Židé v Palestině uzavřeli s Araby reprezentované Fajsalem mírovou smlouvu, ve které Arabové uznali i lidské právo Židů na Palestinu. V Palestině žila velmi bohatá rodina Husejní, které se nechtěla smířit s přítomností Židů v Palestině. Jejich čelní představitel Amín el Husejní (velký přítel Adolfa Hitlera), se stal podvodem muftím Jeruzaléma a v den narození Mojžíše, který slaví muslimové, poštval Araby proti Židům a ti začali vraždit staré, obrany neschopné a pobožné Židy. Věděl, že vztah V. Británie se začíná k Židům měnit, protože V. Británie došla k závěru, že Arabové mají to, co potřebují a to černé zlato. Britové uznali Amína Husejního zodpovědného za vraždy, ale jenom mu dali napomenutí se závěrem, že přistěhování Židů do Palestiny omezí na hospodářsky nutnou míru. Židé rychle pochopili změnu situace a došli k závěru, že pokud se budou chtít v Palestině udržet, nemohou se spoléhat na V. Británii a musí vytvořit tajnou ozbrojenou milici, které je bude bránit. Organizace dostala jméno Hagana- sebeobrana.V té době na stranu Židů přechází vysoce postavený důstojík V. Británie ( jeho jméno nevín z hlavy a musel bych jej hledat) . Ten naučil Židy, že nestačí se jenom bránit, ale útoky na osady oplácet stejným, to je jediné, co na Araby platí a dále, že je nutné útokům předcházet a ne čekat, až přijdou. Hagana to začně praktikovat a po krátké době se ukáže, že je tahle taktika účinná a útoky na osady a Židy se snižují na minimum. Tuhle taktiku Izrael oplatňuje do současné doby.

6 0
možnosti
Foto

Nebyl v Jeruzalémě toliko Husejni. Byli tam také židovští teroristé, kladoucí vybuchující nálože před domy bohatých Arabů, aby je přiměli k vystěhování. Viz kniha Ó Jeruzalémě. Soukromý majetek se nečiní. A hlavně neznárodňuje.

1 3
možnosti
VV

Neje Israel, ale taku sovetsky svaz, pardon Rusko. A dost casto v Anglii.

2 0
možnosti
JV

Ve článku je mnoho faktických chyb.V roce 2010 už žádné Československo neexistovalo. Hizballáh není v Sýrii trpěn, ale je zde vítán a vysoce ceněný - nebýt jeho, dnes by žádná Sýrie možná nebyla. Zničil by ji Islámský stát a jsou zde i další minely. Nadšení je hezké ale fakta trpí...

4 4
možnosti
JZ

Pane Vykoukale, vy jste mimo. Já cituji výrok izraelského ministra obrany a nijak nezpochybňuji fakt, že Československo v roce 2010 neexistovalo. A Hizballáh je teroristickou organizací šitských muslimských fanatiků vraždících izraelské civilisty.

7 2
možnosti
JZ

Dobrá sebekritika Rozsívale.. Na Vaše hlouposti jiná reakce není možná. ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
JK

J83a33n 40K36r32u58p59k17a

1. 2. 2019 20:01

Stačí si jen pomyslet, že by v nějakém imaginárním světě byla Česká republika obklopena 250 mil. muslimů. A dále netřeba polemizovat.

6 0
možnosti
Foto

Pak Česká republika nemá v dlouhém období šanci.

1 2
možnosti
PL

Schvalování násilí z vaší strany máte sice hezký vyargumentované, ale pořád to bude násilí. Pochopil bych, kdybyste vyjadril lítost, že to jinak nejde. Ale vy máte blízko k nadšení a to mi případně poněkud uchylne.

6 4
možnosti
DR

To by ale ještě nebylo nejhorší. Horší je spíš to že ten poslední odstavec je pouze snůška naprostých nesmyslů, splácaných dohromady pouze díky lásce autora k milému Izraeli, nemající z realitou v Sýrii vůbec nic společného.

3 4
možnosti
DR

"A Izraelci rozhodně nemíní jen tak přihlížet zlu v blízkosti své vlasti a mají plné právo je zlikvidovat."

Nemají vůbec žádné právo nikoho likvidovat mimo své území a to i kdyby jste je chápal sebevíc.

5 12
možnosti
KB

Naprostej souhlas. A pod nadpis článku se podepisuju.

6 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz