Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Clanek: Zprávy z Ruska z poslední doby vůbec nejsou potěšitelné. Prezident Vladimír Putin sice na konci minulého roku ohlásil, že ruská ekonomika v roce 2017 vzrostla o 1,6% a reálné příjmy Rusů se zvýšily o 0,5%. Pravdou však je, že celkové příjmy Rusů klesly už pět let po sobě. A i kdyby informace ruské hlavy státu byly pravdivé, tak jsou to mizerné výsledky.

2. Clanek: Prezident Vladimír Putin již v roce 2003 sliboval snížení ruské závislosti na vývozu suroviny, Jaká je však realita? Podle serveru hlidacipes.org představoval v roce 1999 podíl těžby ropy, ropných produktů a plynu na ruském exportu 39,7 %, v roce 2014 to bylo již 69,5 %. Putinova velkohubá prohlášení o mohutném vzestupu Ruska zůstávají jenom planými sliby.

1. Co je pravda, neni dulezite, dulezite je to spravne ideologicky podat?https://tradingeconomics.com/russia/wage-growth

2. Zase lzi? To opravdu nestaci vzpominat skutecne ruske problemy, kdyz je potreba si vymyslet? Putin sliboval snizeni zavislosti, zavislost na tezbe se snizila.

"Byznys v Rusku se nadechuje. Západní sankce ekonomice pomohly

14. března 2017 9:15, aktualizováno 9:15

Rusko se také, alespoň částečně, snaží zbavit své závislosti na exportu ropy a zemního plynu. Zatímco ještě v roce 2014 tvořil polovinu příjmů státního rozpočtu, loni to bylo už jen 36 procent. Podíl těchto surovin na celkovém vývozu se během stejného období snížil ze tří čtvrtin na polovinu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/ruska-ekonomika-se-zveda.A170313_2311707_ekonomika_fih

Zaver: Se porad divim, proc rusofobove a antikomuniste musi u nas neustale lhat... rekl bych, ze jak Rusko, tak i minuly rezim, toho maji dost, co jde legitimne kritizovat. Tak proc navic lhat?

3 3
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,33
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz