Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Musím se diskutujícím omluvit. V roce 2017 vzrostl český HDP o 4,4% a nikoliiv o3,1%, jak jsem původně uvedl.:-)

3 1
možnosti
Foto

I96v33a56n 76M35a40r41e82k

8. 2. 2019 20:03

Díky za upravenou informaci p.Jene, zase jsme to těm Rusům natřeli. Bude se mi určitě líp spát. R^ [>-]

4 1
možnosti
Foto

Tento týden jsem na ČT 2 koukal na dokument . Z toho dokumentu vyplynulo, že Kateřina Veliká pocházela z Německa a další carevny byly rovněž Němky. I poslední carevna pocházela z Německa. To však není podstatné, ale co zde zaznělo z úst ruských historiků, že Petrohrad postavili Evropané a že v Petrohradu žilo přes 50 procent Němců. Proč ?? Bez nich by se zhroutila státní zpráva.

4 0
možnosti
ZD

Nejen Petrohrad. Němci řídili hutě, doly a průmyslové podniky. Říkalo se, že Hitler to uspěchal, stačilo počkat a měli je. To jsou ale kecy co by kdyby. Autor má částečně v některých věcech pravdu, ale vzhledem ke svému naturelu vidí vše moc černě. Vroucně miluje jebnu zemi a tím pádem jsou ty ostatní fuj...

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Můžete mně pane Rozsívale jaký ruský výrobek jste si koupil v poslední době a co v Rusku se vyrábí za spotřební zboží ?? Z posledního průzkumu Všeruského centra výzkumu veřejného mínění(VCIOM) vyplývá, že v Rusku je nejvíc chudých od krize v roce 2009. Za chudého čtyři pětiny Rusů považují člověka, kterému sotva stačí peníze na oblečení a jídlo. Do této skupiny v květnu spadalo 39 procent Rusů, každý desátý se kvůli finanční situaci nemůže dosyta najíst. Na jídle a oblečení nemusí šetřit 41 procent Rusů, vyšší výdaje jako nákup lednice či televizoru by však už pro ně představovaly problém. Nejméně chudých (19 procent) bylo v Rusku v květnu 2014, tedy v době, kdy začínala válka na východě Ukrajiny. Taťána Golikovová, předsedkyně Komory účetních Ruské federace uvedla, že počet Rusů, žijících pod úrovní chudoby vyrostl na začátku roku 2017 meziročně o dva miliony na 22 milionů lidí. To představuje 15 procent obyvatelstva. Reálné příjmy Rusů nadále klesají.

7 0
možnosti
PL

Rusko zaostává již od svého vzniku. Nechápu, co na tom pana Zieglera tak žere. Prostě to tak je a v nejbližší době to nebude jinak. Stovky článků, které pan autor o Rusku napíše, na tomto faktu nic nezmění.

Jinak co znám Rusy, tak jsou to pohodáři, trochu líní, trochu potrhlí, pohostinni, zároveň roztahovacni, jdou za svým báťuškou a nějakou zaostalost neřeší. Hlavně, když je co pít.

3 1
možnosti
Foto

Jak se říká Rus, bude za kopějku ležet než by za dvě kopejky běžel.

4 0
možnosti
MB

Stando,proč furt tyto kraviny píšete? Od války uběhlo 74 let a vše je zřejmé. Zde Vítěz - zde Poraženec. Máte nějaký věk, bráno okem důchodce. Dnešek - Němec a Rus - Kdo je vítěz a poraženec? Bližší rok je 1968 - Pravda i my hostili dobře. Rusko je zemí - předurčenou k blahobytu - Proboha, kdy už to bude? ... :-)

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Viz můj příspěvek v 18:26. Jinak kdyby Hitler neudělal tu chybu, že je napadl, tak by jsme jim byli úplně fuk. Naopak, Poláky si s Hitlerem dobrovolně rozporcovali.

11 1
možnosti
KT

To bude asi nějaká dezinformace

1 0
možnosti
Foto

A přes to přese všechno bude hodně zdejších kremrolí v Rusku i nadále vidět svůj ideál.

3 1
možnosti
PB

Viděl jsem jednou dokument ze života jednoho ruského městečka. Tři ženské tam z evidentně amatérsky svařené železné pece vytahovaly něco, co se podobalo komisárkům v období 2.světové. Ta jedna říká na kameru: kdo ovládá pekárnu, ovládá celé město.

Domníval jsem se, že jde o starý dokument z 50. let. Nikoliv, ukazoval současnost. V další části vypovídali lidé o svém životě: alkoholismus všude, bída, sběr lesních plodů a ohromný děcák plný osiřelých dětí od těch, co to už nedali. Opravdu feudalismus v lepších hadrech.

0 3
možnosti
VV

Rad se divam na zemepisne porady na ARD, ARTE, SRG ci ZDF.. Pokud neni znicena bezohlednou tezbou ropy nebo zemniho plynu, je to nadherna priroda. Misty primo netknuta. A kdyz tam mluvi s lidmi a ukazuji cim se zivi co co delaji, rozhodne podle mne nepatri k tem nejpracovitejsim. AKorupce opravdu na urovni Afriky ci horsi.

Ale podle jiste skupiny zdejsich diskuteru jiste to Rusko ty mainstreamove teamy tu zem jen ocernuji.

0 1
možnosti
OJ

Je až dojemné, jak vás osud rusů trápí.. Napadlo vás vůbec někdy, že třeba ne každý národ se musí hnát po "západní životní úrovni" ? Jistě, lidi se chtějí mít dobře, ale já jsem například rád, že jsme chudší než Němci. Alespoň se nikdo nehrne nás vysávat. Rusové si bojují svoje bitvy, stejně jako každý národ. Západ je bohatý z historických důvodů a kéž by mu to vydrželo, on žádný strom neroste do nebe a když se jednou ocitnete na straně looserů, je mnohem těžší se vyškrábat nahoru, než se nahoře udržet když už tam jste.

.

Apropo, trápí vás osud i dalších národů, nebo máte obscesi jen na Rusy.

14 5
možnosti
Foto

I32v51a13n 43M82a23r39e59k

8. 2. 2019 18:10

P.Jurnečko,zlatá slova. R^R^R^

8 1
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz