Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R59a31d77e76k 25J49a23r28o26š

12. 2. 2019 17:41

Vidím to velice podobně a s reakcí většiny našich poslanců jsem zcela spokojen. Karma R^

7 1
možnosti
JZ

Na Vaší argumentaci, lidově velmi rozšířené, mě fascinuje jedna věc: že tvrdíte o něčem, že je to takové jaká to je právě proto, že je to momentálně legální. Jako by jste tvrdil, že na červenou se má stát, na zelenou jet a že v obci je nejvyšší rychlost padesátka, a z toho důvodu se na tom nemá nikdy nic měnit, protože je to teď takto nastaveno. Což je nesmysl.

Manželství není nějaká reálná existující věc. Není to přírodní objekt, hvězda, teplota, živočich ani nerost. Není to něco, co má nějaké vlastnosti. Není to dokonce ani druh chování, neboť za manželé mohou jsou považování i lidé se zcela rozdílným vztahem k sobě navzájem. Manželství není nic jiného než hra s určitými pravidly. Stejně jako fotbal. Jediné, co určuje tyto hry, je právo, tedy systém práv a povinností. Nic víc manželství jako takové není. Manželství v tomto smyslu je totéž, jako vztah zaměstnance a zaměstnavatele či prodávajícího a nakupujícího. Proto nemá smysl se odvolávat na jakousi objektivní vlastnost manželství, která předchází jeho institucionalizaci a zákonné pojetí. Bez pravidel hry není manželství vůbec ničím. A žádná pravidla nejsou pevně daná.

Musím ovšem říci, že mě stejně tak fascinuje ještě další aspekt toho problému: to odvolávání se na nějaký údajný slib zástupců homosexuálních sdružení. Chcete tím snad naznačit, že v této zemi se zákony povolují výměnou za dohodu, že už nikdo nikdy nebude chtít tyto zákony měnit? Není možné přece skládat před zákonem nějaký slib, že už ho nikdy nikdo nebude měnit?! V této zemi má snad každý člověk právo zažádat o návrh změny zákona. Není možné nikomu v těchto návrzích bránit odkazem na to, že kdosi kdysi slíbil, že už se nic měnit nebude. Takhle přece systém práv nefunguje.

6 4
možnosti
Foto

I35v53a19n 65M85a28r48e19k

12. 2. 2019 17:18

Dnes souhlas a karma p.Jene. R^

10 2
možnosti
Foto

Souhlasím a dal jsem karmu. R^

6 1
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,97
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz