Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Není to tak dávno kdy u nás, ale o trochu lépe, se chovali turisti z DDR. A ti kteří nyní jezdí k nám z RF jsou vlastně těmi, kterým se u nich daří a mají rublíky na zájezdy či rekreaci. Putinovy dávnější sliby občanům, že do r. 2020 se v životní úrovni velmi přiblíží zemím ve středu Evropy, se skutečně nenaplnily. V RF mám dva kamarády a jsem stále s nimi ve styku, i formou návštěv, tak vím jaké to tam nyní mají. Není co jim závidět a důchodcům zvláště.

7 0
možnosti
Foto

I18v52a39n 20M65a41r26e89k

26. 2. 2019 20:42

Holt p.Jene máte v těch jižních Čechách na ty Rusy nějakou smůlu, tedy alespoň na jejich určitou sortu. Dost často se u nás pohybuji v nedalekých Luhačovících. Trenč. Teplicích či Piešťanech, nemluvě o různých kulturních památkách jako Velehrad,Sv Hostýn, či zámek Buchlovice anebo Světlov atd. Je zvláštní, že u nás o Rusa "nezakopnete". Je to všechno divné, ba dá se říct že až podezřelé, ty neustálé problémy s Rusy u vás. 8-o

4 4
možnosti
VV

Bohuzel uz se nepamatuju, jak se chvali nacisti jako turisti vv ceskych kulturnich pamatkach, byl jsem jeste maly.

3 0
možnosti
Foto

I61v71a25n 49M72a13r59e86k

26. 2. 2019 21:22

Jak se chvali? Je to dodnes videt na chramu sv. Cyrila a Metodeje v Praze. Staci se tam zajit podivat.

1 3
možnosti
Foto

Totiž, na to nemáme, jak to vůbec probrat. Teď to nemyslím zle, ale kdekterá česká teta, co jede vypraveným busem na zàjezd někam jako výletník, jede s jistou pokorou a těšením se na to místo, naondulovaná a jako ve svátek. A tady se to hýbe kombinací okazaleho s nevkusem, teplákama s pruhama, huronským řevem a víceméně nezájmem...hlavně se naprsit, že jsem byl někde, jedno kde, kde byl luxus, vyfotit se tam v úsměvu zlatých zubů a dát najevo, že přijel ruskyj čelavjék ze země agromnyje a kdo je víc?....Jistě, že můžu některým křivdit.

To nejste zdaleka jediný, kdo tohle na základě svědectví přimeho účastníka zaznamenal. A to zaznamenání je velmi dobře a jen víc a houštRvR^

8 0
možnosti
Foto

Jen malo lidi tohoto puvodu je ochotno nekde v zahranici dodrzovat zakony, o slusnem chovani ani nemluve. Vam karmaR^

10 0
možnosti
MS

Samo chození po trávníku je záležitostí místní tradice a podmínek, třeba v UK mají trávníky natolik kvalitní, že se po nich běžně chodí. Neviděl jsem ale Brita, který by po vysvětlení naše pravidla nerespektoval.

V Rusku se velká část lidí chová v přírodě vandalsky, při oblíbených piknicích v příměstském lese tam zanechají všechny odpadky. Totéž na pláži. Ruští turisté u nás jsou ze střední či vyšší třídy, která bývá k níže postaveným lidem arogantní a u nás se chovají stejně. Nejspíš jsou i nějací slušní ruští turisté, ale díky výběrovému efektu jsou "neviditelní".

Ještě jedno poznávací znamení ruského návštěvníka: Jiní návštěvníci většinou fotí hlavně navštívenou atrakci a občas ji vyfotí i s partnerem či rodinou, ale Rusové fotí partnera snad na každé fotce.

6 0
možnosti
LK

Vy to máte hodně jednoduché ... cit. Chyba a vlastně zločin je ovšem také v tom, že komunisté zámek ukradli knížatům Schwarzenbergům.

Majetky hlubocké větve Schwarzenbergů byli zestátněny na základě zákona

č. 143/1947 Sb. z 10.7.1947 .... ;-)

4 3
možnosti
JZ

Ano, Kratochvíle, zákon o zestátnění hlubocké větve byl přijat 10. června 1947, ještě rádoby demokratickým parlamentem. Ovšem hlavními strůjci byli komunisté, kteří, když nemohli použít Benešovy dekrety, tak vymysleli a prosadili tuhle nehoráznost. Je smutné, že pro hlasovali i poslanci demokratických stran. Ale to nemění nic na vině komunistů. Podle znění zákona měla být Schwarzenbergům vyplacena náhrada, ale k tomu po komunistickém puči v únoru 1948 nedošlo.

Za další je třeba umět rozlišovat podstatné od nepodstatného, což vy neumíte. O vyvlastnění knížat ze Schwarzenbergů jsem psal už mnohokrát předtím, ale to v tomto případě není hlavním motivem tohoto blogu. Jinak doporučuji lepší znalost češtiny, a ne majetky byli.:-)

10 0
možnosti

Oni se tak chovají všude. Kamarádka byla v Dubaji, a oni vůbec nic nedodržují. Chovají se jako burani.

A to v té Hluboké je neslýchané.

9 0
možnosti
VV

Po precteni clanku jsem se zamyslel a zaprahl google. V nasem meste je 20 000 komuna Spätaussiedler ze zemi byvale SSSR. Nikdy jsem si nevsiml, ze by s nimi byly nejake problemy. Ale docet jsem se, ze jsou s nimi problemy u doktoru a v nemocnicich. Ale zadne velke.

Ovsem jine je to kdyz prijede autobus s ruskymi turisty. chovaji se presne tak jak popisujete.

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že to mají tak nějak zakódované ve své mentální výbavě. Koneckonců, asi bychom se divili, jak se oni chovají vůči svému prostředí doma. A když jsou venku, je to asi ještě horší.

Pokutovat, odvádět a vyhošťovat.

Karma, Jene

13 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz