Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MV

Pane Zieglere, Západu vděčíme za mnohé (mnohé si ale také vzal - třeba Švédobé za 30-ti leté války), ale každopádně největší ohrožení tohoto národa přišlo z Hitlerovského Německa - tehdy hrozila fyzická likvidace národa. Nedošlo k tomu do značné míry díky "Východu" - uznávám, že pod Sovětským vedením to zde bylo těžké - ale také vždy budu uznávat to, že nás tehdejší Sovětský svaz osvobodil.

4 4
možnosti
JN

Nó, když vezmete v úvahu, že bez pomoci Sovětského svazu by se prý Hitler ani k moci nedostal, Tak to je najednou všechno jiné.

Ale, když zase vezmeme v úvahu, že bez pomoci Německa by si Lenin o nějaké revoluci mohl jen psát své spisky, tak je to zase jiné.

4 0
možnosti
AR

Jsem rád, že jste upozornil i na roli prof. Pekaře, který byl hned po vzniku ČSR u levice neoblíben až do své smrti r.1937. No a naše spojenectví se zeměmi jako Itálie či Francie začalo už za Přemyslovců. Nakonec i náš císař Karel IV mládí prožil tam a stal se i jejich císařem!! Spojitost s těmito zeměmi nám byla velmi užitečnáR^

4 0
možnosti
Foto

Stejně velmi užitečná spolupráce naší země byla s Bavorskem a Saskem. Za tuto spolupráci jsme dostali třikrát královský titul a po třetí dědičně.

4 0
možnosti
SN

:-).......Pane Zieglere, zaujal mně Váš blog, kde Tasja píše Putinovi jak její maminka strádá. Napsal jste, že jí peníze pošlete. Mám několik známých a dohodli jsme se, že také pomůžeme. Sdělte prosím bankovní účet Tasji, nebo její maminky, kam jste ty peníze poslal, pošleme slušnou částku i my! Buďte tak laskav! VVV

2 1
možnosti
JZ

Pane Nováku, vy jste říkal, že je to pro Vás otázkou čtvrt hodiny. Tak si jistě poradíte sám.:-)

1 0
možnosti
PK

Zapoměl jste na pozitivní přínosy židovského obyvatelstva, které často přicházelo z východu. Např. jsem četl, že se významně podíleli (vynálezy, kapitálem) i na pozvednutí Švýcarska, které před nějakými 200 lety nebylo žádnou špicí Evropy.

2 0
možnosti
HV

H87o85n21z88a 58V84a74c36e44k

19. 4. 2019 20:00

Západu nevděčíme vůbec za nic. Naopak,západ vděčí za mnohé nám. A,my jsme západní země nikdy nepodrazili. Němci nás opakovaně napadli,Francouzi a Britové zradilu. Za to máme být vděční?

5 7
možnosti
JZ

Západu vděčíme za vyšší kulturu a konkrétně italským architektům za mnohé krásné české a moravské zámky.:-)

6 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JN

J17o10s44e55f 74N48i85k79l

19. 4. 2019 19:10

...Karel IV.,Komenský, Běhounek, Bechyně, Diviš, Bolzano, Božek, Brauner, F.Burian, b.Bydžovský, Čihák, Rašín, Engliš, Stodola, Patočka, Grygar, Hanuš, Herčík, Heyrovský, Holý, Hrdlička, Hrozný, Wichterle,Remek, Jánský, Kaplan,Kašpar, Křižík, Jan Marak Marci, Mendel, Mikuláš z Kadaně, Niedrle, Perner, Pirk, Presl, Purkyně, Škoda...atd...atd...těm také vděčíme...

5 0
možnosti
JZ

To já přece nepopírám.:-)

1 0
možnosti
JV

J75i93r96i 59V18r31a28b62e65c

19. 4. 2019 18:02

Jak se dříve už říkalo, země je kulatá, na velkou stranu jdeme na západ a ten trus přichází z východu. (Umírněná verze, originál by neprošel);-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz