Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Velkorusácká Říše Zla pod vládou svého kremlofašistického diktátora Putina nic nezapomněla a nic nového se nenaučila. Stále se tam jen lže, podvádí, krade, utiskuje, vězní, mučí a vraždí.

9 3
možnosti
Foto

Zatímco tady se nelže, nepodvádí, nekrade, neutiskuje a nevraždí. Mrkněte do fasciklů nedošetřených vražd po roce 1989. Kdopak měl asi zájem zlikvidovat Mrázka, který měl tehdejší politiky v hrsti?

2 5
možnosti

Pane Zieglere, ačkoli s Vámi většinou souhlasím, mám dojem, že si určité historické události vykládáte také tak trochu po svém.Naši legionáři v Rusku nebojovali programově proti nějaké ideologii; prostě se jen chtěli za každou cenu vrátit domů - a cestou smetli všechno, co jim v tom bránilo.Řekl bych, že jim bylo jedno, jestli to jsou bolševické oddíly, nebo bandy místních atamanů.Nehledal bych v tom cílený boj proti komunismu, to by se bývali mohli obrátit na Moskvu a Petrohrad.Dějinná smůla je, že při zvládnuté koordinaci s bílými armádami a zahraničními intervenčními sbory by to možná mohli dokázat.

Pokud Vás zajímá alternativní historie, tak toto téma zpracoval Jan Drnek v knize "Druhý dech habsburské monarchie".Viz. : https://www.databazeknih.cz/knihy/druhy-dech-habsburske-monarchie-13589

2 2
možnosti
Foto

Faktem ovšem je, že někteří z nich přece jenom chtěli táhnout na Moskvu, tato jejich stanovisko pak podporoval Karel Kramář. A řekl bych, že by to bylo blízké i předsedovi českých průmyslníků Bondymu.

3 0
možnosti
Foto

člověče, ten srp a kladivo už se dávno nepoužívá, už je jiná doba ;-)

2 0
možnosti
JK

A co se používá?

1 1
možnosti
Foto

I52v57a42n 13M95a85r58e14k

16. 5. 2019 7:14

No a o tom p.Jene , jak naši vojáci na kandelábrech v Rusku vyráběli tzv. "pugéty" jste se nějakým nedopatřením opomenul zmínit" . ;-(

2 4
možnosti

Tak ještě že máme Marek-ua:-)

4 1
možnosti
PB

Karma a palec nahoru.

5 2
možnosti
Foto

Pane Ziegler, zkuste se jednou rozepsat o těch dalších zlech, ke kterým i ten komunismus patří. Třeba o církvi svaté. Co ta napáchala za svinstva, vzpomeňte křižácké výpravy, obracení pohanů na víru, inkvizice.....

1 9
možnosti
PB

Proč doporučujete o čem má kolega bloger psát své blogy? Připadá vám to normální? Mně teda ne! Leda by v tom byl nějaký rusomilný mindrák z minulosti.

9 0
možnosti
SN

:-).......Vaše fantazie a množství přesných čísel mrtvých jsou udivující! Máte pravdu......Vaše tvrzení, že spisovatel, (renomovaný), může použít nadsázku, odpovídá kvalitě článku. Jako byste přímo u těch zvěrstev byl. Mimo jiné také to, jak vojáci stříleli děti, které si chtěly utrhnout klásek pšenice. Oni hlídali ten lán? ;-D;-D;-D

4 11
možnosti
PB

Oni hlídali ten lán?

Ano, oni hlídali ten lán. Jak udivující, že? Na to, že máte tak malý obecný přehled, překvapivě rád a často diskutujete.

5 2
možnosti
Foto

Možná, že na epidemii tyfu skvrnitého zemřelo někde v SSSR na dvě lidí v r. 1931, více mě ovšem irituje, že v r. 1954 zemřelo ve Valašském Meziřičí desetkrát méně lidí na tutéž chorobu.

Panu generálu Koněvovi ale přece jenom ke cti přiznat, že v Sokolovu včasným zásahem zachránit československou jednotku před záhubou.

1 3
možnosti
Foto

Můj děda taky umřel na tyfus v roce.1931, ovšem v Praze a byl to tyfus břišní. Tehdy tyhle choroby byly běžné a neexistovala antibiotika.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,25
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz