Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Máme demokracii, svobodu, jsme členy NATO, naši vojáci přinášejí do zahraničí demokracii (nikoho neokupují), hlídáme rozpínavost RF (své hranice pořád přibližují k základnám NATO), Německo je náš přítel, USA je náš velký bratr a máme se dobře.

Ostatně dobová zpráva z pondělí 4. června 2007, 18:43 - PRAHA to potvrzuje: Ministryně obrany Vlasta Parkanová nazpívala oslavnou píseň. Její nahrávku chce předat americkému prezidentovi Georgi Bushovi jako neobvyklý dárek.

Naštěstí pan Kocáb si vyhrnul rukávy a všechny Rusy do posledního muže vyhnal.

Zasloužená karma!

:-)

6 6
možnosti
AL

Dobrý den, plapore hvězd a pruhů, tak už ses rozvinul nad náma, .....

:-)R^

2 3
možnosti
KP

Pane Zieglere, tak jako dnes Vy souhlasíte s oficiálním stanoviskem vlády ve vztahu k Ukrajině , tak ve stejném duchu byste souhlasil i se smlouvou o pobytu vojsk na našem území. Vláda s ním také souhlasila.

Text smlouvy se začal připravovat už začátkem října 1968, kdy Alexander Dubček, Oldřich Černík a Gustav Husák jednali v Moskvě o podmínkách dočasného umístění spojeneckých vojsk v Československu.

Jednání o vlastním textu smlouvy pokračovala 14. a 15. října. Hned další den přijela sovětská delegace do Prahy a její členové smlouvu 16. října podepsali.

Proti byli jen čtyři poslanci

Už o dva dny později následovalo urychlené schvalování Národním shromážděním. Toho se nezúčastnilo 50 poslanců, 238 zákonodárců se smlouvou souhlasilo a 10 se zdrželo hlasování. Proti byli jen čtyři členové - Gertruda Sekaninová, František Kriegel, Václav Prchlík a František Vodsloň.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pred-37-lety-posvetili-poslanci-okupaci-cssr.A051018_113618_domaci_miz

4 10
možnosti
Foto

To jsem už také jednou p. Zieglerovi napsal. Je narozen jako nerevolucionář a jak dnes píše jak se má, tak by se s největší pravděpodobností choval i tehdy.

4 10
možnosti
PJ

Z článku:

Je téměř jisté, že nebýt členství Litvy, Lotyšska a Estonska v NATO, tak by je Rusko vojensky napadlo.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713706

Takovéto úvahy mám fakt rád. To je o ničem.Rv

4 6
možnosti
OT

To není úvaha, to je jistota.

10 2
možnosti
Foto

Sověti se na našem území usadili s vojenskými posádkami ale třeba sám jsem za 20 let jejich pobytu v ČSSR žádného sovětského vojáka, vyjma období po 21.8. 1968 nespatřil. Tudíž to byl spíš pobyt vojsk, než okupace. Sověti nás měli pod palcem prostřednictvím Varšavské smlouvy a RVHP a na tom srpen 68 moc nezměnil. V podstatě jsme museli skákat, jak se z Kremlu pískalo a teď k něčemu podobnému pomalu míříme, jen Moskvu vystřídá Brusel.

4 13
možnosti
JZ

Zase demagogie pane Bicero, Brusel k nám nevnucuje žádná vojska.,

10 1
možnosti
MK

Komentovat blogy pana Petříka je ztráta času a energie.

Jediné pozitivum pana Petříka vidím v tom, že svou prostou existencí dokazuje kvalitu naší demokracie. V jakémkoliv drsnějším režimu by byl podle jeho charakteru buď příslušníkem vládnoucí vrstvy nebo v base, případně rovnou mrtvý.

11 1
možnosti
Foto

zřejmě pan Petřík tu okupaci schvaloval.

15 1
možnosti
Foto

Na pana Petříka nemá smysl reagovat. To člověk riskuje postihy ze strany administrace.

17 0
možnosti
JZ

Já vím pane Braune, to také byla z mé strany výjimka. :-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz