Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Jelikož jsem pamětník,tak vím,že ta éra začala v r. 1945.Komunisté se organizovali už ve druhé polovině roku 1944.Pravděpodobně s partyzánským výsadkem tomu dali impuls sověti.V květnu1945 již měli celkem pevnou organizační strukturu,které ostatní občané nedokázali čelit.Ti lidé se najednou změnili stali se razntními a vehementně začali obsazovat všechny možné funkce.Tady to začalo.Někteří od nich odpadli,ale oni vždy měli dostatek lidí,aby je nahradili.Některé si drželi přes lukrativní místa v zaměstnání a v r.1989 měli perfektní strukturu,pouze potřebovali někoho na špici.Propůjčili se k tomu tehdejší privatizátoři,jako Klaus a Dušan Tříska.Klaus si do čela ODS přitáhl zkušené komunisty jako byli Dyba ,Kočárník a Stráský,kteří měli pomocníky na nižších úrovních a na ně se nabalila spousta kariéristů jako Petr Čermák,Miroslav Macek a další.Posléze se podařilo Miloši Zemanovi infikovat i ČSSD,což vedlo k opoziční smlouvě.Ty struktury nebyly nikdy rozbity,připomeňme si jména Mrázek,Pitr,Řebíček,Novák,Langr,Vostrý,uhlobaroni .Byl ,také položen základ ke vzniku agrobaronů,když se začala rozpadat JZD.Jsou stovky poznatků o tehdejších kontaktech těch lupičů,kteří se vůbec neohlíželi na stranickou příslušnost a kradli jeden vedle druhého.Tak nám ta korupce a podvody,kvetly,měnili formu dle potřeby.Vzpomeňme si na vládu Stanislava Grosse.Mezi tím si ODS vytvořila vlastní nomenklaturu,která stála i za Petrem Nečasem a vše se rozvíjelo a vzkvétalo,až se nám na vrcholu objevi květ nejkrásnější,který se zove Andrej Babiš.Komunistické a StBácké struktury nebyly nikdy rozbity,stále nás nějako formou ovládají a mně jako člověku v pokročilém věku se začíná pozdávat,že je to na věky věkův.

9 1
možnosti
RK

Co z toho plyne? Žádný komunismus, socialismus, spravedlivý třídní řád, ale moc, majetek a po mě potopa... Jinými slovy, cokoli je mi dobré, hlavně když budu u lizu...

2 1
možnosti
VH

Důležité je, proč tato kauza vznikla právě teď. Proč s ní přišli komunisté a které strany text podpořily.

Důvod je jednoduchý: Je třeba překrýt kauzy Babišovy. Je třeba vykřikovat jako on, že před ním kradli víc. Zvýši dojem Babiše, plakajícího nad malým Babiškem, který si nakradl tak málo.

Ano - celá akce je podporou Babiše. Proto není divu, že pro hlasovalá celá širší koalice, včetně "náhradníka" SPD.

9 0
možnosti

To všechno je obecně známo. Ale co s tím? Přivřeme oči také nad tím, co se dělo za divoké privatizace. Jinak doporučuji knihu F.R.Čecha - Můj boj z roku 1993, tam je to všechno celkem trefně popsáno, včetně kreslených vtipů, které mnohdy nejsou vůbec vtipné, ale bohužel krutě pravdivé.

2 0
možnosti
Foto

Ahoj, to máš samozřejmě pravdu, bez jednoho by nebylo druhé. A na druhou stranu co se těch po sametových čachrů týká, tak v nich taky jeli velikou měrou dobře informovaní staří bolševičtí kádři - kdo jiný měl tak důležité informace, aby se následně dostal k miliardám majetku? Takže ti bolšáni v tom jeli jak v roce 1948, tak po Sametu. Ty nám byl čert dlužen...

8 0
možnosti
JZ

Děkuji Vladimire za poznámku, máš pravdu.

2 0
možnosti
JS

Smím se zeptat kteří? Ti dnešní nebo ti, co odešli do demokratických stran?

1 0
možnosti
PB

Ti co znárodňovali. Máte to v článku několikrát řečené.

5 1
možnosti
PB

Souhlas, karma.

4 1
možnosti
Foto

I44v98a14n 23M54a62r44e16k

6. 6. 2019 16:25

No, nyní ještě zbývá p.Jene vydat kompletní seznam těch , kteří měli s touto partají co do činění. Možná že by jste ten svůj podnětný a navýsost úderný návrh velmi rychle odvolal? 8-o

1 6
možnosti
PB

Možná znamená taky možná ne. Takže o čem je váš příspěvek? O možná, asi, snad.

6 0
možnosti
MB

Tentokrát souhlas.. Komunisti by si měli uvědomit, že nesou zodpovědnost i za tu privatizaci, která "díky" nim musela proběhnout v 90.letech..

5 1
možnosti
Foto

Taky za to může Masaryk. Neodtrhnout nás od Rakouska, tak jsme dneska neutrální stát s Alpami a Dunajem

5 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že jsem četl znárodňovací zákony přijaté po 25. únoru 1948, tak musím říci, že obsahovaly paragrafy o náhradě. To všechno padlo zákonem o měnové reformě.

1 2
možnosti
JZ

Komunisté běžně nedodržovali ani své vlastní zákony. Tak například Ústava z května 1948 zaručovala právo na soukromé vlastnictví do 50 zaměstnanců,

3 0
možnosti
Foto

R^ Karma! A kontrolní otázka: kdy přišel náš pan premiér ke svému majetku? V jaké byl straně před rokem 1989?

8 1
možnosti
PB

Účelovka, kampaň ;-€

3 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,33
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz