Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

já jsem podobné chování zaznamenala na Mallorce- bohužel,se tak chovali v hotelu naši lidé- Češi.

5 0
možnosti
PB

Češi z Karlových Varů :-)

(to byl vtip)

3 1
možnosti
JN

To musí být opravdu silná dávka masochismu. Cestujete do Turecka a ubytujete se v hotelu s Rusáky.

4 1
možnosti
DR

Ano. Přímo se nabízí otázka na jaký díl tohoto oblíbeného protiruského seriálu se můžeme těšit dnes. :-)

7 4
možnosti
PL

Buďte rád za hulvátské Rusáky, aspoň máte námět na článek a vysokou karmu. :-PJinak byste musel psát o "nudném Turecku" a zveřejnit "nezajímavé fotografie" ze své cesty jako to třeba dělá pan Flaška.

9 2
možnosti

Organizace Real Holiday Reports vyhlašuje pravidelně turisty z Ruské hordy za ty nejhorší na světě :-)

8 0
možnosti
SB

Pro pochopení Ruska bych autorovi doporučoval knihu "Pošechonské staré časy" od Saltykova-Ščedrina.

A když říkám "pro pochopení", tak tím nemyslím to, co se často myslívá, a sice že "pochopit" znamená najít k takovému subjektu cestu a pocítit k němu sympatie. Na těchto asi tak 400 stránkách jsou poměry na ruských vesnicích v první polovině devatenátšého století popisovány tak dokonale, že člověk skutečně pochopí, proč Rusko je takové, jaké je.Má to kořeny mnohem starší, než by si člověk myslel.

Pane Zieglere, i když ode mne to doporučení možná vezmete hůře, než byste ho vzal třeba od paní Jandové, přeci jen se nad tím zamyslete. Píšete o Rusku často, takže tuhle knuihu byste si rozhodně pčřečíst měl. Navíc oba poválečné překladyjsou dobré (ten z toku 1976 je ještě o něco lepší než ten o přibližně dvacet let starší).

3 0
možnosti
Foto

Ahoj, hele,. nezlob se na mě, ale každý národ prochází nějakým progresem. I my, Češi, jsme se třeba těsně po válce chovali tak, jak bychom se dnes asi k sobě navzájem chovat nechtěli a ani se tak nechováme. Proč tedy Rusa omlouvat dnes za něco, co se dělo na jeho vesnicích před dvěma sty lety, to opravdu nechápu. Snad svět od té době někam pokročil, ne...? A pokud v Rusku ne, tak to není chyba světa, ale Ruska a pak si Rusko tu kritiku zaslouží...

0 0
možnosti
SB

Já takové zážitky nemám, protože dovolené trávím buď na Sázavě, nebo sice v Itálii, ale u svých přátel, tedy nikoli v hotelích. Věřím však tomu, že pravdu máte. Nejednou jsem zaznamenal ruskou aroganci, i když v menší míře, takže tentokrát vašemu blogu stoprocentně věřím, což rozhodně nebývá pravidlem.

Nicméně část viny bych v tom případě viděl i na hostitelských hotelích. Neumějí nevychované osoby plácnout přes prsty. Prostě jim ustupují za účelem zisku, protože i hulvát je v tomto případě platícím hostem. Když tam přijede ruský host a dostaví se na recepci, že chce pokoj, asi ho nelze odmítnout, pokud volné pokoje jsou. Ale vsadím se, že drtivá většina ruských klientů je tam v rámci organizovaných zájezdů s cestovními kancelářemi. Takže ty by asi odmítnout mohli, kdyby chtěli. Prostě by příslušné cestovní kanceláři řekli, že jí ty pokoje nepronajnou.

Avšak klanění se zlatému teleti je asi silnější lákadlo.

5 0
možnosti
JN

Kamarád, který jezdí do Turecka opakovaně mi povídal, že obsluhující personál v restauracích kasíruje rusky mluvící turisty za úplně jinou cenu, než ty kteří mluví německy nebo anglicky. Takže není divu, že jsou k nim taky tolerantnější.

Je to přibližně stejné jako když se u nás ožere a torpí výtržnosti našinec, dostane přes držku a je vyhozen. Když totéž dělá Němec, je mu zavolán taxík a je úslužně dopraven do hotelu.

2 0
možnosti
Foto

I83v83a47n 37M14a36r91e34k

7. 8. 2019 22:39

Už jsem měl obavu p. Jene, že nám zde nepředestřete žádné "veselé příhody" ze své cesty za "hranice snů"

Po vaší nezměrné snaze, kterou ve svých blozích se zkušenostmi s ruskými turisty či se svými spolubydlícími ruského původu donekonočna a periodicky opakujete, začínám nabývat přesvědčení, že tyto zážitky vyhledáváte úmyslně a pokud byste zjistil, že ve vámi vybrané destinaci se žádný Rus vyskytovat nebude, okamžitě takový pobyt šmahem zavrhnete. Váš život by totiž ztratil smysl.

Nicméně, i tak se těším na další "veselé příhody z natáčení". . . . . Pardon, se setkání s Rusy. . . . . . No nemám já smůlu? Minulý měsíc jsem procestoval celé severní Čechy, a o "Rusa" jsem nikde "nezakopl". 8-o ;-(;-(;-(

10 4
možnosti
AR

Nevím zda Rusové celkově za ještě jednu další generaci si navyknou myšlení a chování lidí ze středu Evropy. Bohužel RF pod Putinovým vedením opět oprašuje starý zvyk o vyvoleném ruském národě a jejich myšlení nehledí do budoucna, ale pořád oslavuje minulost.:-(:-(

5 4
možnosti
SB

Putinovo vedení s tím nemá nic do činění.

Takoví byli bohatí Rusové vždycky.

Neznám srdečnějšího člověka, než je skromně vystupující Rus.

Neznám však arogantnějšího člověka, než je nafoukaný Rus.

Prostě extrém na obě strany.

5 0
možnosti
Foto

Souhlas. Podobné zkušenosti má snad každý, kdo se s nimi potká. A bylo to i za socialismu. Všechno známe, všechno víme a za to, že se vám tu tak dobře daří vděčíte nám ze SSSR, protože vám dodáváme laciné suroviny.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz