Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Stalin toho nakecal...........

2 0
možnosti
Foto

Již J.V.Stalin říkával: "DŮVĚŘUJ, ALE PROVĚŘUJ" a tím je třeba se při kompilaci podobných neuvážených článků řídit. Nelze nekriticky přebírat propagandu goebelsova stylu, je nutno ctít dobová fakta a pochopit motivaci a důvody jednání historických osob. Bez toho složíte jen blábol bezcenného obsahu.

5 8
možnosti
PT

P49e32t62r 74T35o53m33e68k

1. 9. 2019 23:09

To vaše prohlášení je blábol.

8 1
možnosti
Foto

Ode mě karma. A je vidět že jste se trefil. Jakmile přilétne Petřík tak je to vždy znamením, že je to napsáno správně. R^

10 0
možnosti
Foto

I71v23a28n 46M26a16r65e81k

1. 9. 2019 20:41

Velmi těžce vydřená, ale "zasloužená karma". 8-o

0 0
možnosti
JM

No jo, no. Na tomto maršálovi toho při vší snaze nelze nalézt moc pozitivního. Snad tu Duklu bych mu odpustil, nebyla úplně jeho vina, že to dopadlo jak to dopadlo. Útok už asi z politických důvodů zrušit nemohl. Pan Beneš jej srovnává s Radeckym, což je nesmysl, ten měl ke svým vojákům naprosto opačný přístup než Koněv. Navíc ta tyranie v severní Itálii - poněkud přehnané a navíc mám tak trochu dojem, že Rakousko bylo v obraně. Útočníkem byl Piemont, resp. Království Sardinie.

4 0
možnosti
Foto

Doporučuji Vám, nastudovat si něco o poměrech v rakouské armádě za maršála Radeckého.

Bylo docela běžné, že vojáci byli za údajné kázeňské přestupky v rakouské armádě ubiti k smrti. Tyto poměry panovaly ještě za I. světové války, kdy byl rakouskými důstojníky umučený k smrti bratr našeho prezidenta Ludvíka Svobody.

I z tohoto důvodu Češi nenáviděli Rakušáky a ničili symboly rakouské monarchie - viz Mariánský sloup v Praze.

3 6
možnosti
Foto

To bychom v první řadě měli zlikvidovat pomník císaři Františku Josefovi I : https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/odhaleni-pomniku-cisari-frantisku-josefu-i-v-pohledi.A160820_153941_jihlava-zpravy_mv

Císař František Josef I. má na svědomí daleko více mrtvých našich občanů než maršál Koněv.

6 10
možnosti
MK

Jak jsem již níže predikoval, trollové ve stylu "Vy zase bijete černochy" se rojí v nebývalém počtu.

9 2
možnosti
Foto

Zrovna jsem se náhodou zatoulal na kremrole fans účet a pán tam tvrdí, jak mu tu sochu postavili vděční Pražané, fakt se mi zvedá kufr...při vzpomínce na vyprávění o slzách pamětníků v 68.

6 0
možnosti
SB

Já se nepřipojím k panu Řezníkovi v tom smyslu, že bych předhazoval, kdo všechno má kde odhalenou sochu. To by bylo opravdu "vy zase bijete černochy", jak správně píše pan Kanda.

Ale připomenu, že pan autor odmítá socuhu pro Kon+va, ale prosazuje sochu pro Radeckého, který byl zase krvavavý tyran severoitalského obyvatelstva.

To, že někdo má někde v zahraničí sochu, nesouvisí s tím, zda ji má tady mít Koněv. To je rozhodnutí měkoho jiného, nikoli rozhodnbnutí pana Zieglera. Tady může pan Ziegler říci, že s tím nemá nic společného. Ale o názoru pana Zieglera na Radeckého nemůže pan Ziegler říci, že s ním nemá nic společného.

Podle mého názoru lumpové byli oba dva a sochu si nezaslouží ani jeden.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz