Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Respektuju židovství a vždy budu proti těm, co šíří nenávist vůči Židům nebo popírají zločiny páchané na tomto národu za druhé světové válce, ale pokud nesouhlasím s politikou Izraele vůči Palestincům (např. nejnovější plán Netanjahua o anexi části Západního břehu), odmítám být nazýván antisemitou nebo fašounem. To je nefér argumentace. Izrael je stát jako každý jiný a jeho politika může být předmětem kritiky jako politika jakéhokoliv jiného státu.

12 3
možnosti

vite ze existuji dokonce i zide, kteri nejsou soucasnemu Izraeli zrovna nakoleneni?

Pak nevim jestli muze byt zid antisemita :-)

Ono se vubec pletou slova antisemitismu a antisionismus.

Nehlede na to, ze semity jsou treba i arabove, takze arabsky antisemita nedava smysl

3 2
možnosti
TK

Samozřejmě že Žid může být antisemita, stejně jako černoch může být rasista. Tito lidé jsou dokonce zpravidla "vážnějšími" antisemity a rasisty, protože jejich postoj nevychází jen z přirozené xenofobie a nějakých převzatých předsudků, ale ze skutečného poznání nedostatků své skupiny, a takto získaný odpor ještě musel převážit nad přirozenou loajalitou ke své skupině, je tedy hluboký a postavený na racionálním základu.

1 1
možnosti
TK

Je to bohužel jako skoro se vším, buď jsi s námi, nebo proti nám. :-/ Buď jsi bezmezný podporovatel Izraele, nebo novodobý fašista nenávidící Židy a milující Araby. Tady je to tedy pro tyto lidi s jednoduchým černobílým viděním světa trošku schíza, protože spousta lidí není protižidovská, ani protiarabská, tak vyhrává to, že nejsou proizraelští, tak šum s nimi do nepřátelského koše antisemitů. :-P

7 1
možnosti
TK

Mimochodem, nic jako "právo na existenci státu" neexistuje, je nutné si svoji existenci a suverenitu být schopen uchránit, a to Izrael dělá. Třeba na rozdíl od ČR, která spoléhá na cáry papíru, tedy pardon, na mezinárodní smlouvy a je v pozici bezvýznamného vazala, jehož existence je závislá na "dobré vůli" okolních států.:-/

0 1
možnosti
RW

Takže zakážeme kritiku Izraele? Proč současně nezakážeme kritiku Ruska jako rasistickou? Nebo zakážeme kritiku Iránu - tam ale nevím jestli by zákaz byl na základě protiperského rasizmu nebo na základě islamofobie...

Nejlepší bude zakázat kritiku jako takovou, svět bude najednou krásný nikdo nebude neříkt nic negativního - prostě komunismus bez znárodňování. Vlastně to by asi nešlo, zakázat kritizovat kritiky Izraelské politiky s tím by autor nesouhlasil.

Uvědomujete si, že zveřejňováním svýchextremistických, jednostranných názorů spíše židovské věci škodíte?

9 7
možnosti
TK

Izrael se prostě nekritizuje, kdo ho kritizuje je fašista a antisemita. Stejně jako kritik západu je hnusný rusofil. Co na tom nechápete? ;-)

9 6
možnosti
Foto

Nabizet sousedum mir a zaroven zastrasovat nejde prilis dohromady .. ale je pravda, ze jinak by jiz nebyli

2 0
možnosti
JN

Před cca 30 lety mi jeden student Vysoké školy zemědělské, který se hlásil k Palestině, vysvětloval, že Palestinci nejsou antisemité. Nemohou být, protože Arabové rovněž patří do skupiny semitských národů. Vulgárně řečeno, jak Židé, tak Arabové nejedí vepřové a jsou obřezaní.

Takže vzájemná nenávist mezi Židy a Araby nemůže být nazývána antisemitismem.

A pokud jde o ty projevy nenávisti u nás, nedivte se, dvě tisíciletí katolické výchovy nelze smazat za dvacet let.

1 4
možnosti
VK

Samozřejmě mohou, i Žid může být antisemitou.

0 0
možnosti
Foto

Pevně věřím, že zákon bude schválen. Naše země má v Israeli velmi dobrou pověst. Mnohokrát jsem tam zažil po sdělení země mého původu nefalšovanou úctu k mé vlasti. R^

9 1
možnosti
Foto

Řešit všechny drobné záležitosti státním násilím?

0 1
možnosti
JM

Pamatuji, jak v 80-letech, přes oficiální zprávy, byl táta vždy pro Izrael, což jsem absolutně nechápal. Kdepak - i Izrael, jako každý stát, má své mouchy, ale musím přiznat obdiv a vlastně i závist, když vidím, co od roku 1948 dokázali.

10 0
možnosti
Foto

Je prave trochu problem s tim obdivem, vezmeme li v uvahu realitu a potrebu neustale podpory, bez niz by tento stat byl pouhou vzpominkou

1 7
možnosti
Foto

Je sice možné, že Izrael reaguje na nepřátelství svého okolí, ale jako ve fotbale se hraje podle určitých pravidel, tak by tato reakce měla být v souladu s Chartou OSN, tedy konkrétně s principem nepřípustnosti získání území ve válce a jeho držení silou.

4 8
možnosti
LF

L51u50k83a58s 35F52i39k86r

12. 9. 2019 1:55

A pomohla mu OSN v roce 1948? Co udelala kdyz byl napaden sousedy?

12 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,33
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz