Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J38i38r33i 35P46i61l71n86y

13. 9. 2019 5:45

Měl by pod nový památník instalovat vysvětlující cedulku, že vojákům, co nás osvobodili velel generál Koněv. Aby bylo jasno.

2 0
možnosti
Foto

Stále mi ale tam chybí to vítání Koněva s šeříkem v ruce nadšenými Pražany

1 1
možnosti
Foto

Demokraticky zvolené zastupitelstvo demokraticky rozhodlo vzdor provokacím nepřátel demokracie a svobody, kteří dokonce hrubě porušili zákon, když máchali sovětským praporem se symboly zločinného komunistického režimu.

Závěrem si pouze vypůjčím nebesky nedostižnou argumentaci, která se zde pravidelně objevuje jako páka proti občanským protestům:

Komu se nelíbí rozhodnutí zastupitelstva Prahy 6, není demokrat. Má držet pusinku až do dalších voleb ;-D:-P;-D

9 0
možnosti
JB

Nadšení ještě není na místě. Co uděláte s tou novou sochou Marxe? Z jedné strany bouráte a z druhé strany to leze zpátky. Hloupost vítězí.

3 4
možnosti
JB

Je to slavné vítězství. Po třiceti letech jsme i zásluhou p. Zieglera, definitivně a beze ztrát, natož rizika, porazili komunismus.

4 4
možnosti
MV

tak tohle je echt hloupej prispevek. komunismus jako takovej zdechnul u nas v roce 89 a ze se jeste nekde sesedavaj, rojej a delaj dalsi skopiciny jeho priznivci...no...kazdej jsme nejakej

2 3
možnosti
AR

Kauza Koněvovy sochy u našinců velmi brzy vyšumí, zvláště když mladší lidi vůbec nezajímá. Věřím, že v Praze si s tímto brzy poradí!!

4 0
možnosti
Foto

Pokud by nebylo možné doložit jeho osobní negativní vliv a podíl překračující jeho pověření normální úlohou vojáka, Pak bych ho vnímal jako velitele , který měl shodou okolností zločinného vůdce. Ale v každém případě mělo to osvobození kromě vůně šeříku i jiné odér, nichž některé jsou absolutní smrady. Ne proto, že by se to nějak zvrtlo, ale proto, že že změna směrem k totalitě byla v plánu. Osvobození v pravém slova smyslu to tedy rozhodně nebylo. Osvobození trvalo několik let. Od demokracie, od majetku, od možnosti postarat se sám o sebe a rodinu i tou nejmenší živností. A nepohldlní byli osvobozováni i od života. Pietní soudružské schůzky u Gottwalda považuji za nemravné politické obscénnosti.

8 0
možnosti
Foto

omlouvám se za chybějící i přibývající písmenka

1 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že přemístění sochy (například na Olšanské hřbitovy, s čímž, jak se zdá, souhlasí i Koněvova dcera), je dobrým a možným řešením, které povede k uklidnění situace a znormálnění. O to jde. Náležitá pieta vůči skutečným obětem, tedy obyčejným vojákům, kteří u nás padl v boji s nacisty, se tím nikterak nesníží. Spíše naopak, může se zvýšit.

Jediné riziko, že se u našich obyvatel vzbudí další otrávenost a dál se umenší jejich možná úcta k padlým sovětským vojákům, představuje chování ruských oficiálních míst. Kdosi zde patrně nechápe, že úctu, vděčnost a sympatie si nelze vynucovat.

9 0
možnosti
Foto

Přemístění na Olšanské hřbitovy není důstojným řešením, protože se tím naprosto ztrácí symbol Koněva s šeříkem v ruce od Pražanů, kteří ho vítají. Ta socha vyžaduje vhodný exteriér. Není určena pro muzeum.

1 1
možnosti
LB

Postavit Koněvovu sochu právě na náměstí Interbrigády byl mj. i výsměch ruským emigrantům, kteří po VŘSR našli azyl v demokratickém Československu. V Bubenči si za první republiky stavěli bytové domy, početná ruská enkláva vznikla v Bubenči kolem Puškinova náměstí.

Už 10. května 1945 vojáci maršála Koněva ruské emigranty (většinou vzdělané lidi a úspěšné lidi) zatýkali a odvlékali do gulagů. Mnozí se už nikdy ke svým rodinám nevrátili. Jedním z nich byl i Vladimír Bystrov, který ony události podrobně popsal a doložil věrohodnými dokumenty.

18 1
možnosti
PK

Velké vítězství historické pravdy? Skutečně to tak je?

Vážený autore, realita našeho žití je často mnohavrstvá, komplikovaná. Jednoduché pravdy jsou vzácné a ty historické, posuzované z nynějšího pohledu ještě daleko komplikovanější. Já bych si tuto větu neodvážil vypustiti z úst.

Dobře.

Jak tedy naložíme z dalšími sochami, co Nejedlý v Litomyšli? Co bude naše zastoupení v EU dělat s novou instalací Marxe v Trevíru za přítomnosti pana Junckera? Jak zde historická pravda vítězí?

9 14
možnosti
PV

P84a35v33e94l 56V93é72b91r

12. 9. 2019 19:33

Nyní je řeč o Koněvovi, tak neodvádějte pozornost od tématu.

14 4
možnosti
DR

No už jsem se lekl že Váš oslavný blog zde bude chybět. Šampáňo už padlo? :-)

5 8
možnosti
JN

J18o77s97e98f 49N85i35k20l

12. 9. 2019 18:32

...tak konečně tam mohou být podzemní garáže...

5 9
možnosti
JZ

Pane Nikle, nemáte pravdu, to už je dávno vyvrácený hoax. :-)

12 4
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,97
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz