Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O hodnotě uměleckého díla nerozhoduje diskuse jakýchsi joudů-laiků na internetu, nýbrž odborná komise. Vyčkejme tedy jejího verdiktu a uvidíme.

3 7
možnosti
JK

Naopak. O hodnotě díla hovoří zájem lidí a jejich názor. Komise o tom už dávno nerozhodují. Asi jste se na tom kolotoči zasekl v 70. letech. ;-)

8 1
možnosti
Foto

Já bych zase řekl, že umělecky bezcenná je na Václavském náměstí socha Svatého Václava: https://cs.wikipedia.org/wiki/Pomn%C3%ADk_svat%C3%A9ho_V%C3%A1clava

Co ji tak střelit svatým? Ale za jejich peníze a ne za peníze daňových poplatníků.

A teď: Kdo z nás dvou má pravdu?

2 10
možnosti
JZ

Svatý Václav je rozhodně umělecky cennější než Koněv. A Pražanům na rozdíl od sovětského maršála nevadí.:-)

8 0
možnosti
Foto

Jak může být maršál držící v p r a v é ruce šeřík v ruce být považována za umělecky bezcennou, tak nad tím musí zůstat rozum stát. Lze snad najít ve světě druhou takovou?

3 9
možnosti
Foto

Bezcenná je proto, že jako komunista měl šeřík držet v levé ruce.

9 1
možnosti
DR

Bingóó, opravdu to není žádná památka, ale je to zcela překvapivě a nečekaně prachobyčejný kus šutru. A tudíž autor snad konečně pochopí, proč někteří z celé této trapné Koněvovy aféry mají akorát srandu. ;-D

Pane Ziegler, je to neuvěřitelné, ale dneska jednoznačná karma za zpříjemnění večera. R^

6 2
možnosti
Foto

Já bych ji bolševikům střelil. Pokud je tak cenné, tak bych jim přikázal kšeft - tak 20-30 mega a je jejich. A to hned a bez smlouvání. A bylo by po ptákách, resp. po Koněvě.

9 2
možnosti
JP

J62i64r93i 77P91i86l93n56y

7. 10. 2019 7:22

Nějak jste zapomněl, že Koněv neosvobozoval komunisty, ale celé Československo, tedy i Vaše rodiče a prarodiče. Možná, že bez něho byste tu ani nebyl.

0 0
možnosti
Foto

zaplaťbůh tedy za to, ale já u ní nikdy nebyla. Ale potřebovala bych té soše vidět takříkajíc do ksichtu a pak by se o něčem dalo bavit;-DProtože jestli z ní vyzařuje pravda jeho nátury v nelítostném zobrazení té "úžasné" osobnosti, pak se to umění i snad dotýká;-D

Vy mne nutíte k věcem...si ho hledat:))

vida...čekala jsem ten tradiční přešťastný výraz s hledím do daleka, připomíná mi trochu Fantomase:))

včil mudruj;-D;-)

Každopádně tohle všechno je v souladu. Komunistům se povedlo totálně zničit vštípené rozlišování a pochopení smyslu a znaků uměleckého díla dob masarykovských škol. Výtvarně myslet, umět trochu malovat a vyznat se v architektuře uměl skoro každý - kouknout na obrázky svých tátů a dědečků. Byla to součást vzdělání. Dneska se tohle učí znova. Těžce... přetěžce.

zdravímR^

4 2
možnosti
KP

Obdivuji Vás. Musí být nesmírně obtížné napsat tak dlouhý text plný zcela prazdnych slov. Pomalu začínáte připomínat projevy Bohuslava Sobotky.

4 6
možnosti
PL

P23e16t20r 96L19a63n24g10e98r

6. 10. 2019 17:30

A to jste tak mdlého úsudku, že před přečtením oné diskuze jste nevěděl, že Koněvova socha je bezcenná?:-P:-P:-P

4 3
možnosti
JZ

Jsem rád, že si rozumím s ostatními diskutujícími. :-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz