Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odpovím vám stejně, jako pod článkem paní Šichtářové:

Rusko sice má ekonomické problémy, ale jeho armáda je pořád druhá nejsilnější na světě po USA. Oproti Evropě disponuje zdaleka největším počtem tanků (Evropské země NATO asi 8 tisíc tanků, Rusko 22 tisíc tanků). Kdyby došlo ke konvenční válce na evropské půdě (protože s jaderným konfliktem nemá smysl uvažovat), jsou schopni s těmito tanky a 3,5 miliónů mužů ve zbrani Evropu převálcovat. A letadlové lodě k tomu nebudou vůbec potřebovat. Polsko o tom ví určitě své, proto se v rámci NATO chová nejzodpovědněji ze všech bývalých států východního bloku.

https://tech.instory.cz/778-nejnovejsi-pruzkum-ukazal-ktery-stat-ma-v-soucasnosti-nejsilnejsi-armadu-sveta-i-to-jak-dopadla-cr.html

0 0
možnosti
LS

Pozoruhodné, ještě větší blábol než od té Šichtářové....

1 3
možnosti
Foto

Jedinou imperiální mocností je USA. Rusko a Čína by také chtěly být, ale chybí jim zdroje.

2 0
možnosti
LH

Bohužel jim nechybí zbraně....

1 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma.

Já bych řekl, že jsou nebezpečné obě tyto země, ale každá jinak.

Rusko ideologicky a podvratně, protože je u nás mnoho komunistických pohrobků a neopohrobků zabedněných a zakopaných na pozicích socialisticko-komunistických.

Čína je silná ekonomicky a máme určitou výhodu, že nejsme jejím cílem, ale to nemusí být trvalé.

7 1
možnosti
Foto

A že by jste tak respektoval názor svých spoluobčanů. Ale zcela jistě způsobem, jakým se k ním vztahujete (viz použitá slovíčka, která nemají daleko k pohrdání) si jejich rozum a srdce nezískáte. Proč se dopouštíte takové nešikovnosti? To jste na nejlepší cestě stát se menšinou?

0 0
možnosti
VM

V11á73c14l71a57v 57M21a76c73h

22. 11. 2019 19:35

Máte sice pravdu, ale neměl byste takhle psát, mohlo by se stát že strašení Ruskem přestane fungovat a co pak?

3 0
možnosti
JS

Kam by se pak dovážela americká zbrojní produkce.

1 0
možnosti
DR

A já se těšil, když už to pan Ziegler tedy u blogu paní Šichtářové nakousnul, na jeho odborný blog na téma amerického stažení ze Sýrie (byť se vůbec žádné nekonalo) a tudíž splnění Trumpova slova a nic. No škoda, snad příště. :-(

2 10
možnosti
Foto

Ani SSSR neměl před 2, světovou nějak dokonalou armádu. Zkušené generály Stalin popravil a zbraně nic moc. Možná podobně špatně by dopadlo srovnání kvality carské armády s vojskem Napoleona.

4 3
možnosti
JK

J88i30r19k33a 85K14o83r18n

22. 11. 2019 19:16

Ale teď, podle bláznů diskutujících na Sputniku nikdo na světě na Rusko nemá, prý má zázračné zbraně, které nemají analog na celém světě, a nějak zapomněli, že před pár let velkohubí rusáci vyhlašovali, že v roce 2020, tedy příští rok, budou mít 2300 nových tanků Armata...pokud vím, tak armáda nemá ještě ani jeden kompletní a funkční stroj a bůh ví jak to s její výrobou dopadne,,,velkohubost je základní vlastnost rusáka. Putin před prezidentskými volbami vyhlašoval, že rusko letos poletí na Mars...ha ha ha

9 2
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz