Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Karma! A dík za dobré zpracování opatřené zdroji, byť se jedná o tak strašně smutné téma. Jenomže právě o těchto strašně smutných věcech je třeba otevřeně mluvit. Je to nutné jako memento, aby se už nikdy nic takového neopakovalo.

Domnívám se, že hlavním důvodem, proč dnešní oficiální ruská místa reagují tak zle a agresivně na fakta o zločinech SSSR, je to, že se Rusko nevzdalo dávné imperiální doktríny a znovu pomýšlí na podmanění pobaltských republik. Hybridní válka, kterou Rusko vede proti zemím Pobaltí a neskrývaný vztek na NATO, které je chrání, tomu totiž nasvědčuje.

13 0
možnosti
Foto

Jinak, docela obsažné a velmi výmluvné svědectví o válečných zločinech SSSR je také na wikipedii. A vypadá to, že ti, kdo tu kapitolu psali, vůbec nevařili z vody.

2 0
možnosti
RC

Litevcu a Polaku zemrelo procentne k poctu obyvatelstva vice, nez bylo obeti na strane SSSR. Hlavne, ze nam neustale nekteri pripominaji, jak se pro nas SSSR obetoval...

Diky za zajimavy prehled.

13 0
možnosti

R^ Dík za otřesné inforamce! A to by naši komunisti chtěli do područí Putina! :-)

10 2
možnosti

A81n77n24a 46Č17e43r27n39á

17. 12. 2019 20:10

Nacisté se od komunistů učili mezi válkami na území Sovětského svazu. Učili, ale málo, ve zvěrstvech nacisti své učitele nepřekonali. Snad jedině plyn neměli komunisti v koncentrácích...

5 1
možnosti
RE

Zvěrstva otrokářství, zvěrstva feudalismu, zvěrstva šíření křesťanství, zvěrstva kolonialismu, zvěrstva nacismu, zvěrstva komunismu, zvěrstva šíření islámu..... Co je člověk člověkem, provázejí ho zvěrstva. Asi si ještě nevzal mustr od zvířat, ta zabíjejí jen pro obživu.

2 5
možnosti

A19n27n81a 27Č59e97r67n40á

17. 12. 2019 20:11

Ne všechna. Třeba kočky...

0 0
možnosti
Foto

Toliko k poslední větě: Zatímco Němcům připomínáním jejich zločinům berete toliko jejich porážku, tak Rusům připomínáním jejich zločinů berete jejich vítězství. A to jste občan státu, který vzhledem k měřítku prováděl daleko horší věci, viz např. střelba do mírumilovných demonstrací českých Němců v r. 1919, dětí, žen a mužů. Neměli bychom si sami pod sebou podřezávat větev slovanského dubiska, na níž sedíme.

3 14
možnosti
LU

Nikto nič Nemcom ani Rusom neberie. Rusi boli porazený v roku 1991, Nemci v roku 1945.

V roku 1919 Československo nerobilo "daleko horší věci", v Rusku bola občianska vojna, autor článku by vám mohol napísať aké zverstvá stvárali v tej dobe na vyhladovaných sovietskych národov, červenoarmejci,

4 0
možnosti
MJ

O tom kachnim stehne v Parizi to bylo lepsi.

3 5
možnosti
KT

Standu Nováka na Vás!

9 3
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz