Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

L24u60d16ě69k 88J32a49š67a

18. 1. 2020 12:20

Hlavní je, aby měli dost peněz na Armaty, SU 57 a další a tak mohli obsazovat další země a být "světovou velmocí".

5 6
možnosti
AF

A36l13e25š 17F65r78ý82b45a

18. 1. 2020 12:39

A nebo, aby je neobsadil někdo jiný, ještě drzejší.

Britská říše a mnohé jiné kolonie se neudržely.

Severní Ameriku taky musel někdo obsadit, nebylo to jejich.

1 2
možnosti
ID

Co na to čeští putinomilci (obzvlášť přihlédneme-li k tomu, že jsou většinou staří)?

5 6
možnosti
AF

A67l12e54š 71F70r42ý83b58a

18. 1. 2020 12:28

Snažil jsem se, pořádně si to přečíst. Nakolik je to třeba hrozbou, a nebo ani moc ne.

Současně si nebudu idealizovat ani zdejší poměry. Samozřejmě vím, že lhaní neškodí ani tady, když někdo se chce mít dobře.

2 2
možnosti
AF

A57l14e72š 46F85r48ý24b43a

18. 1. 2020 11:36

Změny se týkají jejich "geriatrického profilu".

Co mne zarazilo, je změna od "včetně vysokotechnologické" ke "s vyloučením vysokotechnologické"

Ale moderní není totéž.

Nikde tam nevidím seznam zakázaných úkonů, i když to čtu opakovaně.

Nepředpokládám ani trochu, že by teď zakazovali operace šedého zákalu, když jsou dávno běžné, nejsou drahé, a lidé pak nejsou odkázaní na péči jiných.

Nevím tedy, jak je to přesně s tou pravdou.

************************

Doporučuju zajímat se třeba i o tohle, u nás

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/misto-dveri-dira-90-cm-x-60-cm-co-vsechno-se-prodava-v-bytove-krizi-84915

1 3
možnosti
JS

Tady někdo žije v iluzi, že stejné péče se u nás dostane 80 letému pacientovi a 20 letému při stejné diagnoze;-D tak na to můžete s klidem zapomenout;-) a bohužel u nás jsou ještě i tzv. kuliši a běžní pacienti a tady se také rozlišuje kdo na jakou péči a jak rychle dosáhne, pak jsou zde ve hře ještě známosti. Rovné zdravotnicí je jen iluze vytvářená pro dav, ale každý soudný ví, že tomu tak není. Možná by bylo dobré píchnout do tohoto vosího hnízda, než se zabývat Ruskem, to nás léčit nebude a Rusko rozhodně není zemí s nejhorším zdravotnictvím, tak proč píšete zrovna o něm, to jste nenašel žádnou horší zemi?

8 5
možnosti
JD

J39a37n 32D85o95u28š76a

18. 1. 2020 14:13

Samozřejmě, že nedostane. 20 letý člověk snese zákrok, ktery by 80 letého zabil. Ale na dialízu se dostanou oba, narozdíl od komunismu.

2 1
možnosti
MB

Znáte princip "tiché pošty"? Na jedné straně se vloží nějaké sdělení, které se šeptem předává od ucha k uchu.. Tu se nějaké slovo ztratí, tu přibude, tu se něco domyslí, zkomolí, přidá se jiný význam atd ... a na konci vypadne překvapující nesmysl.

No a když to původní sdělení a jeho přenos dostatečně citově podbarvíte ..na konci se nestačí divit;-)

8 3
možnosti

A co mají dělat, když nemají na péči pro všechny?

Omezení péče pro staré je hnusné, ale velice, velice racionální. Je lepší poskytnout péči mladším.

Samozřejmě, bylo by lepší, kdyby Rusko přestalo platit dovolenou vojákům na Ukrajině, nechalo Sýrii na pokoji a kdyby Putin uvolnil část ze svých asi 70 miliard dolarů co si nahrabal a zaplatil z toho péči. Jenže to se nestane ...

2 3
možnosti

Hmm, takže šedesátiletému vědci odepřeme operaci šedého zákalu a raději vrazíme pětinásobek do dvacetileté smažky.:-P

5 0
možnosti
ZZ

no a v německu nazývá mládež staré lidi prasatama, a co teď? smáznout mě?

5 7
možnosti
PV

Zdá se Vám to srovnatelné? Rozhodnutí vlády o omezení zdavotní péče o vlastní občany v době dlouhodobého míru a svobodné neuctivé vyjádření nějaké party školaček, které ironizují absenci hygienických návyků mužů v mém věku? Pokud ano - a asi byste to jinak nepsal, vypovídá to o Vašich limitech.

10 0
možnosti
JL

Řekl bych že šetří, mít spoustu raket, jaderných hlavic, pořád modernizovat zbraně, to něco stojí, milej pane. Zapomeňte na umělý klouby - cvičte.

7 2
možnosti
PN

Na první pohled se píše o nějakých vyjímkách a něco se prodlužuje od 70 let. Umí zde někdo tak dobře rusky aby to přečetl a potvrdil pravdivost blogu? Jinak pane autore, Vy ruskuju gazetu čtete dobrovolně, nebo je to máte sponzorované? Škoda, že jste se nezmínil také o spoustě fotek z osvobození Varšavy, Lodže. Jak Poláci děkují hrdinné rudé armádě za osvobození. Je to na těch samejch stránkách. Nebylo včera nějaké to výročí?

5 11
možnosti
PV

Zaplacená se mi zdá být Vaše kritika v duchu: Rusko žádnou péči neomezuje a ten věk taky nesouhlasí...

3 2
možnosti
MB

Když se objeví citlivé téma - Objeví se i plamenné diskuse, (viz dole). Ideologii bokem, suchá čísla hovoří sama = Oblíbenost V. Putina klesá souměrně s tím, jak se snaží i o prosazení věcí rozumných - Reformy. Stav je neudržitelný a tedy muži do důchodu v 65 letech a ženy 63 let. Trend obvyklý, nic mimořádného, jistě ...

Neobvyklé ovšem je - Pokud by se zachovala současná délka života, penze by se nedožilo 40 % mužů a 20 % žen ! Reakce je tedy očekávaná - 92% Rusů nesouhlasí. Řešení je docela prosté - Zvýšit lidem životní úroveň, lékařskou péči a dát jim slušné důchody. V čem je problém ? Jsou na to dobře, začali jakýmisi zázračnými raketkami rychlého letu ... :-)

14 1
možnosti
Foto

A co by jim byly slušné důchody a zdravotnictví, kdyby neměli zázračné raketky rychlého letu? Připomínáte mi pistolníka, který jde do souboje vyzbrojen toliko vlastním úmrtním listem.

1 8
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz