Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Patřím k lidem, kteří stejně jako vy jsou rádi, že vzácná barokní památka bude obnovena.

Ale na rozdíl od Vás vyjadřuji plné pochopení pro lidi roku 1918, kteří ji povalili.

Víte, ono se to snadno hodnotí s odstupem stovky let, kdy už nás nepálí to, že nějaký Josef Doubek nebo Jaroslav Nesvadba padli ve válce, do které český národ byl vídeňskou vloádou zatažen kvůli zájmům Německa (i kdyby tu válku Německo a R-U vyhlály, tak by veškerý zisk šel k Německu.

Ti mí dva praprastrýci, které jsem jmenoval, se oba narodili v roce 1895, takže by dnes už tak jako tak byli dávno mrtví a s odstupem stovky let se i na ty nejhorší tragédie díváme s jistým odstupem.

Ale tehdejší lidé ten nadhled mít nemohli. Pro ně ti padlí byli jejich synové, vnukové, manželé, zeťáci, bratři bratranci, přátelé, bývalí spolužáci, sousedé apod. Navíc i když třeba někdo neztratil nikoho blízkého (pokud vůbec v R-U byla rodina, která nikoho blízkého netratila), tak emoce vládly i kvůli neznámým lidem, jako třeba v roce 1968 jsme těžce nesli zastřelení Marie Charouzkové na Klárově nebo patnácti lidí před budovou Československého rozhlasu na Vinohradské třídě, i když drtivá většina z nás nikoho z nich neznala.

Vůbec se nedivím, že tehdy ty emoce převládly. Jak chcete, aby byl bez emocí člověk, který měl tři syny, z nichž dva mu padli a třetí se vrátil bez nohy?

4 0
možnosti
RK

R50a41d57e45k 96K57a10r53a46s

13. 2. 2020 13:02

Jedno je skoro jisté, nikdo z kandidátů snad nemohl být horší než Šabatová.

6 0
možnosti
MB

Řekni mi jaký je režim a koho má vlastně hájit ? Co za to a jaký stolec ? Pokud bych se na to díval tímto Principem - Ke své vlastní hrůze musím seznat, že Ur - Válková by byla lepší ! Výsledek je naprostý debakl Opozice a vítězství M. Zemana. I dobré poznání pro nás všechny - Podivná minulost a 82 let - je dobrý věk a předpoklad, pro zahájení kariéry! Zdroje a šance jsou nevyčerpatelné ! ... :-)

8 0
možnosti
PK

Pokud budete hájit zájmy nájemníků asi je normální, že podporujete regulaci. Až budete ombudsman, tak budete činit co tento úřad požaduje, to není nic neobvyklého. Z mého pohledu je spíše problém věk, ale budiž, třeba se mýlím.

A co se týče MCH, pokud chce někdo ovlivňovat posty ve státní sféře, tak by především měl odtajnit zdroje financování, aby bylo jasno čí zájmy vlastně hájí....

2 3
možnosti
JZ

Věk je také problém, souhlasím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,40
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz