Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyšetřovat netřeba, jiný viník než Čína (a Rusko) přece nemůže být.

7 4
možnosti
Foto

víte, co to je Occamova břitva???

2 3
možnosti
MB

Trochu mi to připomíná ty středověké morové rány ..které měly za následek pogromy na Židy.

V takové situaci se přirozeně vždycky hledá viník.. a Židé se náramně hodili. Jednak bylo možné poukazovat na jejich specifické hygienické návyky, jednak u nich bylo co brát.. a vyřídit si s nimi jisté účty..

5 2
možnosti
Foto

A teď si představte, že "chřipka z Wu-chanu" je čínská hlavně proto, že ji v Číně dokázali detekovat. Kdyby to nedokázali (tedy nebyli technicky dost na výši), byla by to chřipka třeba z Bergama nebo Lombardie. To by se ale autor nečílil.

2 2
možnosti
MB

Tohle je zoufalé odvádění pozornosti od vlastní neschopnosti.

Naprosto neprůkazná tvrzení.. Samozřejmě, dá se účelově spekulovat, který náznak mohl být dříve vyhodnocen jako skutečná vážná hrozba..

Ale náznaky, že k něčemu dojde existují vždy dlouho předtím, než se něco stane ..ale i když se nic nestane. Stále něco hrozí ..tisíce hrozeb ..reagovat nelze na všechny. Hrozba se musí stát reálnou..

Jestli v Číně došlo k nějakému byrokratickému pozdržení nebo záměrnému zatajování? To přímo prokázat nelze. Ale stačí logická úvaha:

1/ Kdyby v Číně něco záměrně zatajovali, rozjel by se jim tam ten virus do úplně jiných rozměrů!

2/ A že se to tam rozjelo a ono to dál zatajují? Ne, to by byla taková apokalypsa, že by to nebylo možné zatajit ..poněvadž by to bylo evidentní i zvenčí (vždyť tam fungují západní konzuláty a organizace)

3/ Jaký by k tomu měli důvod? Vždyť by se jim to mohlo naopak hodit k ještě většímu sešněrování společnosti ..potlačení protestů v Hong Hongu a tak. Spíše měli důvod přehánět.

Teoreticky..a ex-post se dá vždycky kritizovat, že něco mohlo být rychlejší. Ale reagoval Západ na již evidentní hrozbu pružněji? Nikoliv...právě naopak..a to měl již průkaznější informace a víc času. Prostě pochopení závažnosti nějaké hrozby vždycky chvíli trvá .. K obvinění z nějakého záměrného zatajování by musely být průkazné důkazy. Jestli se najdou, OK. Ale jestli se to má točit okolo toho, že některá varování měla být zohledněna dříve nebo na základě dodatečných úprav statistického vykazování..pak se nejedná o záměrné zatajování. A snahy to tak prezentovat jsou pouhé výmluvy a odvádění pozornosti od vlastního selhání.

10 3
možnosti
Foto

Číňani museli být dost vyděšení. Sice už zažili SARS, ale každá nová nemoc překvapí. Nemohli vědět, jak se virus bude chovat, co od něj čekat. OPravdu nechápu, co za těchto okolností měli podle laiků jako je pan ZIegler, zatajovat. Těžko zatajovat něco, co neznáte.

2 1
možnosti
NM

...ale,ale...koukám,že Čína může za vše a nenechte se vysmát mediální masáži..;-D

3 1
možnosti
JM

V Číně se nic vyšetřovat nebude, neboť to Čína neumožní. A šetření jiných bude Čína ignorovat. Trestat Čínu rovněž nikdo nebude, neboť stovkám, především nadnárodních korporací, dětská práce nesmrdí. A oběti viru je naprosto, ale naprosto nezajímají.

Takže nás čeká několik měsíců občasných siláckých řečí a pak bude vše stejné, jako bylo před virem.

7 1
možnosti
Foto

V jednom se mýlíte. Jako před" to již nebude. Bod zlomu byl již ,,načat" dávno ,,před". A ,,kovid" jej ,,jen" uspíšil, resp. až ,,dolomil". Nejen u nás, ale celosvětově.. A přichází čas na ,,restart". Jakou podobu bude mít, a co z něho vznikne však nelze predikovat.

2 0
možnosti
Foto

lidovci a pan Zdechovský vyšetří starou belu, nemají na to žádné nástroje ani prostředky a jen žvaní. Ale to, kdo virus vyrobil (pokud je umělý), naznačuje zejména to, že se začal šířit ve dvou zemích, na které útočily systematicky Spojené státy bezprostředně před pandemií - tedy v Číně a v Íránu. Velmi pravděpodobná je tedy hypotéza, že za nákazou Covid 19 stojí Washington - v podezření jsou zejména jeho bezpečnostní složky, které se bezprostředně před nákazou zúčastnily vojenských her ve Wu chanu Rv

2 8
možnosti
JB

J90a95n 25B41u62r94i85a17n

22. 4. 2020 12:19

Ty vojenské hry byly tuším někdy v říjnu 2019. Vězte, že čínským vědcům byl nový virus znám už v březnu 2019.

Co tam máte dál?

3 3
možnosti
MB

Verzí je plno - Čína, nepovedený pokus o lék na AIDS, hygienické prostředí tamních tržišť, lidnatost. Vyznavači USA brouka to vidí zase zcela opačně, klasika. Tak či onak, zkušenosti Izraele to říkají jasně. Po každé válce - (vyhrané -prohrané), udělat rozbor příčin, s poučením. Pro ČR - ve prospěch všech !, to asi znamená Komisi :

Vyšetřit bezprostřední postup Vlády ČR a jejího Premiéra, od doby vypuknutí Viro krize. Jak je možné, že tajné služby hlásí výkup Číny z ČR - zdravotní pomůcky - bez reakce. Proč byl porušován Zákon o zřízení KŠ, zhruba 14 dnů - s využitím osobní sebereklamy. Až zřízen je, proč jej vede úředník a nikoliv ministr vnitra ? Když máme ujištění - zásob dostatek, proč je tedy předraženě kupujeme z Číny ? Proč to zajišťuje nějaký Tvrdík ? Jak je to vůbec se zakázkami - jejich cenou a provizemi ? (Již se zajímá NKÚ). Proč jsou upozaděni tuzemští výrobci a naopak dodává monopolní koncern ? Proč se vláda snaží zbavit odpovědnosti náhrad a přehazuje odpovědnost na MZ ? Pokud tomu tak je, k čemu potřebuje Stav Nouze ? ČR může řídit Vyhláškami ministerstva zdravotnictví ! Žaloby již byly podány - (další zřejmě budou). O vlamování se do soukromého vlastnictví - (Majitel s nájemníkem u Samovaru). Každopádně - Čína není - náš žádný přítel ! To je mazaný, obchodní partner. Není rozumné jí předat 80% kapacity výroby léčiv ...

Cosi souhrnného by mělo vzniknout a dát ke zkušenostem k Povodním. Jistě, kdo to prosadí a rozebere - To věru netuším. Přestože je sucho, aby by vypukla zase jiná povodeň s mocnou záplavou bahna ! ... :-)

4 0
možnosti
JB

J37a55n 75B43u47r86i62a44n

22. 4. 2020 12:12

Afrika virus HIV tutlala, bagatelizovala či o něm lhala?

3 0
možnosti
Foto

Mlátíte stále dokola, a nejen na toto téma, ač velice usilovně, jen prázdnou slámu. Jinak si nejprve ujasněte, co je to virus, který je nedílnou součástí veškerého života na planetě, a to v nespočtu druhů, potažmo ,,typů" a jejich neustále se měnících mutacích. Jistě lze i viry ,,zdokonalovat" lidským zásahem. Tu coby i potřebným, třeba i prostředek proti jiným typům virů, ale i coby biologic. zbrań. Ovšem, jak to tak bývá, mnohé zbraně pak postihnout, ba až dostihnou i jejich tvůrce, což je i historicky více než ověřeno;-)

4 2
možnosti
PD

P11e66t16r 79D57r20a67p68a39l

22. 4. 2020 11:40

tak někteří odborníci tvrdí, že ta pořádná apokalypsa nastane, až na Sibiři rozmrzne permafrost a uvoní se viry, které jsou tam zamrzlé

2 0
možnosti
PD

P20e35t33r 56D33r81a77p14a14l

22. 4. 2020 11:24

nezlobte se na mě ale potrestat jak? tatínek vám vyhlásí válku? A za druhé, úvahy o přesunutí "strategické výroby" do Evropy jsou mimo ekonomickou realitu.

4 1
možnosti
RC

"...úvahy o přesunutí "strategické výroby" do Evropy jsou mimo ekonomickou realitu."

Stačí přesunout výrobu do nějakých sousedních asijských zemích, které jsou do jednoho defakto shodou okolností nepřátelé Číny či minimálně obezřetně vůči Číně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz