Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P87e56t36r 43N71e50d61v94ě25d

16. 8. 2020 19:11

Rusáci to prakticky nejspíš nechají vyrobit škodovku, sami dodají ten spodek reaktoru, zapomněl jsem již jak se tomu kotlíku říká, a pár technologií. Postaví jim to HOCHTIEF ( jediní, kdo to umí)

Amíci to budou vozit přes oceán? A stavět někdo, kdo netuší co je to "oblicovka"?

Jsem zvědav kolik bude miliard rozdílů v cenách. Jo a v tom Maďarsku, není taky trochu chyba na vládě a zadání a smlouvě?

2 0
možnosti
LC

Není to tak dávno, několik měsíců, co se paní Drábová v nějakém tom žvanícím pořadu na ČT vyjádřila (pro mě docela překvapivě), že současná ruská jaderná technologie (pro elektrárny), je nejbezpečnější na světě. Samozřejmě, že tu pak je spolehlivost dodání, financování a stovka dalších věcí.

2 1
možnosti
Foto

Tuším, že to bylo i v tomto pořadu. kdy se paní Drábová jako o možném dodavateli příznivě vyjádřila o Korejcích.

4 0
možnosti
Foto

Jenom bych připomenul, že všech našich jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně funguje na principu sovětské technologie VVER. Ruská strana zatím na provozu všech těchto bloků spolupracovala dobře.

Dále připomínám, že jedním z klíčových dodavatelů technologie pro všechny tyto bloky (třeba tlakové nádoby reaktoru) byla Škoda Jaderné strojírenství Plzeň. Tu jsme mezitím prodali Rusům - společnosti OMZ. Pokud vyřadíme z dostavby Dukovan Rusy, vyřadíme tím i tuto naši společnost. Pro Škodu JS by to v podstatě znamenalo její konec - momentálně zaměstnává cca 1.000 lidí.

Dále stojí za připomenutí, že americká společnost Westinghouse už přes dvacet let nikde žádný jaderný blok nepostavila. Několikrát také změnila své vlastníky zdá se, že název Westinghouse je už jen prázdná slupka.

I toto vše je třeba vést v patrnosti.

7 1
možnosti
Foto

zvonka to vyzerá, že zvítězí americkým cesťákem se šrotem doporučovaný dodavatel Westinghouse (pouhý nositel kapitálu) s ruskou technologií.

0 5
možnosti
DR

To už je dneska pouze zkrachovalá firma.

0 0
možnosti
Foto

Jde o rozšíření - nezvolit modifikaci současného fungujícího technologického systému VVER znamená prodražit výstavbu rozšíření o potřebnou další rozdílnou infrastrukturu. řádově stovka miliard.

3 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Nejsem si jistý, zda si Dana Drábová uvědomuje rizika, která pro nás plynou z amícko-české smlouvy o ochraně investic. Podle toho, co o ní vím a její aplikaci v případě NOVY, tak nám hrozí, že ̈pokud by jakýkoliv amícký občan utrpěl v důsledku realizace této zakázky jakékoliv ztráty, zacvakal by to český stát.

Já jako český občan zase žádám záruky, aby tomu tak nebylo. A také žádám, aby už se neopakovala kauza Nikulin. Jsme vůči Amíkům přiliš povolní, než aby česká vláda dokázala být vůči velmoci dostatečně důvěryhodným partnerem.

0 8
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Karma ! U takto obrovské investice do unikátní energetické technologie celostátního významu je bezpečnost a politická nezávislost země na prvním místě.

Bohužel, za rok bude po volbách jmenována nová vláda a obávám se, že jednou z podmínek Hradu pro jmenování premiéra bude i neveřejná dohoda o Dukovanech.

Dnešní taktizování a snaha některých politiků o udržení Ruska a Číny ve hře o dostavbu budí ty nejhorší obavy.

9 1
možnosti
MB

Není žádným tajemstvím, že klasicky dnes již válčí pouze blbec. Je zajímavé, že to většinou produkují Islamisté a lidé okolo města velikého - Moskvy ! Za příslušnou zemi "válčí" ekonomika, patenty a technologie - podobně stavba rozhodujících investic - Jaderných elektráren, sítí 5G ap..

"Atom baba" Drábová je skutečně mou oblíbenou. Ruku na srdce, asi ozdobou fota kalendáře nikdy nebude - hlas, jako vrzající panty strašidelného hradu ! Ovšem zajímavé, kus hezkého a zajímavého člověka - Obdařeného zdravým rozumem. Ona i dělá to, co se již vůbec nenosí - Své postoje sděluje přímo ! Asi se brzy dočkám, kdy ji někdo prohlásí za vzdálenou příbuznou ! Rodiny ministra zahraničí USA -Mike Pompea ... Já babě říkám - Bravo ... :-)

10 1
možnosti
PV

P16a39v50e90l 53V63é75b47r

16. 8. 2020 17:47

Pane Bučku, před vykřičníkem, tečkou, ba ani otazníkem a trojtečkou se mezera nedělá,

Jinak ale s vámi souhlasím a paní Drábová je člověkem na svém místě,

5 0
možnosti
JS

Pane Zieglere, bylo by vhodné dokumentovat Váš názor seznamem firem do kterých USA vstoupily a které stále prosperují.

2 2
možnosti
JZ

Blog je o něčem jiném pane Slavíčku. :-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 3323
  • Celková karma 25,55
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz