Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je snad rozdíl mezi spojenci a partnery.

0 3
možnosti
VM

S pomocí Západu máte pravdu,stejně jako s čínskými nekvalitními pomůckami.Mj.jste zmínil pomoc Maďarska,jenže náš tisk,konkrétně Vojtěch Bergr pomoc Maďarska zkritizoval,asi proto,že tamní premier Orbán kritizuje EU.Já jsem vděčný za každou pomoc.Co se týče útoku ruských hackerů,tak asi jen tolik,že hovada jsou všude.

2 1
možnosti
JZ

Pomoc Maďarska jsem zmínil.:-)

1 0
možnosti
Foto

My ale pomoct nepotřebujeme. My potřebujeme aby nás stát nechal pracovat a podnikat. Pak lze zvládnout jakoukoliv krizi.

0 2
možnosti
LH

Trošku mimo že? Nemocnice pohodička?

1 0
možnosti

M85a80r31t94i49n 73Š78u48l65c

30. 10. 2020 20:36

Když vy to pojímáte a prezentujete příliš černobíle a aktivisticky.

Buď vědomě ..a to žádné polemické připomínky nepotřebujete. Nebo nevědomě .. a to bych si dovolil uvést pár připomínek.

Jednak žádná pomoc v době, kdy mají všichni nedostatek není zcela nezištná. I když je zadarmo, jejím cílem je eliminovat nebo předejít šíření nějakého problému (který by posléze postihl i dárce) a samozřejmě budování si image (resp. posilování vlivu v zemi příjemce)

Pomoc si poskytují (v rámci toho záměrného utužování vztahů) především spojenci. Těžko čekat nějakou masivní pomoc od zemí, vůči kterým se hlasitě vymezujeme a jakýkoli jejich krok interpretujeme negativně (včetně jakékoli humanitární pomoci z jejich strany).

https://www.info.cz/nazory/humanitarni-pomoc-jako-mekka-sila-mocnosti-vyuzivaji-koronavirus-k-posilovani-svych-pozic

Ač netoužím po roli obhájce Číny, otloukat Číně o hlavu "předražené šunty" mi přijde nefér, když se jedná spíše o aktivitu různých překupníků ("šikulů"), kteří se jakýmsi způsobem jsou schopni rychle a levně dostat k nějakému žádanému zboží a draze přeprodat.

Prostě chce to větší nadhled ..než si jen hrát na hodné a zlé kluky.

9 2
možnosti
LT

Kdybych si měl hodně rýpnout, tak bych řekl, že nevím, čemu se pan Ziegler diví. Čína se jen poučila z historie.

Když v nejtěžších chvílích potřebovali Britové torpédoborce na ochranu konvojů, tak po dlouhých tahanicích sice od USA torpédoborce dostali, ovšem za hodně drahou cenu. (nebudu opravdu rozepisovat kompletní dohodu, ale ve zkratce, Britové na tom materiálně prodělali). A co se týká samotné padesátky plavidel, tak šunt by byl ještě celkem mírný výraz.

Tudíž čemu se divit. Svět něco potřebuje, Čína dodá. Ano, dodá sice nekvalitní, za draho, ale tak to prostě je.

Jistě, pan Ziegler má pravdu v tom, že je to (Židé mají krásný výraz pro toto) chucpe, s tím souhlasím, ovšem opravdu tahle strategie opravdu není vynález Číny.

Na druhou stranu, problém hlavně vidím totiž v tom, že vůbec tu pomoc potřebujeme. Několik měsíců zpět jsme byli dáváni skoro celosvětově za vzor (byť na rovinu jsem to nikdy moc nechápal, kupříkladu takové Japonsko s koronavirem bojovalo skoro stejně efektivně(jo já vím, prostě mám pro Japonsko slabost:-)) a rozhodně nic nenasvědčovalo, že se dostaneme do situace, kdy budeme potřebovat pomoc a to celkem ve velkém.

A v tom je celý zakopaný pes. Ve chvílích, kdy oproti ostatním státům zde bylo jen "pár" nakažených, jsme se prostě domnívali, že opatření jsou zbytečná, že samotná hysterie je zbytečná, jde jen o lehkou rýmičku a podobně. Ano, přiznejme na rovinu, že vláda tomu moc nepomohla, protože to co předváděla byl děs. Nemyslím samotná opatření, ale spíše výroky stylu "odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil", naprosto chaotická rozhodnutí.....ne, takhle opravdu kvalitní práce nemá vypadat. Pro omluvu je třeba říci, že s něčím podobným se naši politici museli potýkat poprvé.

4 0
možnosti
Foto

nejvyšší počty mazání autorem.

2 1
možnosti
JP

Vůbec nemusí. Ať pak ale netvrdí jak pomáhá - ať už sama, nebo skrze svoji ambasádu na Pražském Hradě.. :-)

6 1
možnosti
PT

P96e80t81r 92T72o93m50e74k

30. 10. 2020 19:08

Od Číňanů snad nikdo žádnou pomoc nemůže očekávat. Vždyť oni to všechno zavinili. A podle mě je docela pravděpodobné, že to vyrobili a možná i záměrně vypustili do světa.

1 5
možnosti
SB

Kdyby byli takoví machři, že by tohle dokázali vyrobit, tak by s největší pravděpodobností dokázali vymyslet i nějakou konspiraci, aby to vyšlo odjinud než z Číny. Do jakékoli části světa se letadlem dostanou za pár hodin, nějak by to pronesli (i třeba diplomatickou poštou, kterou žádný celník nesmí kontrolovat) a zařídili by, že by se to do světa rozšířilo z USA, Ruska, Portugalska, Mexika, Austrálie nebo třeba Vrbičan, nevelké vesničky na Kladensku.

Myslet si, že někdo dokáže v laboratoři zvládnout takové mistrovské dílo (sice nemravné, ale po vědecké stránce mistrovské) a na druhou stranu bude tak hloupý, že to pustí do světa ze svého vlastního dvorečku, to si dost protiřečí.

3 1
možnosti
SB

Domnívám se, že ten příspěvek, který jste mi smazal, vůbec nebyl mimo téma.

1 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

TL

Souhlas R^

Jiné už to asi nebude... když ono totiž rusákům a spol. jde jaksi o něco jiného

než o pomoc. A když pomoc, tak ... jistě chápete ony znaky '.' :-)

6 2
možnosti
SB

Rusům nikdy o nic jiného nešlo. V tom máte naprostou pravdu.

Ale Západu také ne.

Rusko i Západ vedou velmocenskou politiku a hledí pouze na své zájmy. Z tohoto pohledu není mezi nimi sebemenšího rozdílu.

Samozřejmě, metody západních států jsou pro nás přijatelnější. Proto je pro nás přijatelnější i orientace západním směrem.

Ale že by jednomu nebo druhému ležely na srdci nějaké ušlechtilé zájmy, to ani náhodou.

Velmocenské interesy jsou na obou stranách.

9 0
možnosti
JZ

J63a48n 50Z34i65e92g19l76e51r

30. 10. 2020 18:41

Příspěvky mimo téma budou smazány.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,63
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz