Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zemanův výrok o dronech má asi stejný význam, jako kdyby na konferenci astronomů pronesl, že země se otáčí kolem slunce.

5 5
možnosti
JN

J71o27s82e86f 39N70i31k14l

5. 12. 2020 12:22

Země se otáčí kolem své osy, kolem Slunce obíhá...;-D

5 2
možnosti
MR

A smí Zeman třeba říci, že je země kulatá? Jinak chorobná nenávist bez zjevného důvodu může být také znakem jisté zdravotní poruchy. Mne třeba štve, že v ČR existuje silný a zdravý sektor "malé" aviatiky, výrobci leteckých proudových a turbovrtulových motorů, výrobci kompozitních materiálů a v neposlední řadě i obory letecké techniky min. na ČVUT a VUT. Drony se mají vymyslet, vyvinout a vyrobit v ČR a osadit špičkovou sledovací elektronikou z Izraele. Ale to, že Zeman podpoří zavedení dronů do výzbroje ve mě opravdu záchvat nenávisti nevyvolá.

11 5
možnosti
JF

Že je Země kulatá, by Zeman nikdy neřekl. On nikdy neříká pravdu...;-)

8 3
možnosti
Foto

Nemám tušení, co potřebuje naše armáda na obranu vůči vnějšímu nepříteli. Já, stejně jako kdysi Klement Gottwald a jeho věrní soudruzi, vidím zatím jen vnitřního nepřítele. Co se týče nepřítele vnějšího, ten vede válku takzvaně hybridní. Jak by se v ní daly využít drony, nevím. Je-li nákup dronů stejným nesmyslem, jako by byl nákup kaťuší, také nevím. Ale pokud někdo ví, že pan president je tak nějak mimo, není to vina jeho ani jeho ostuda. Jak všichní víme, pan president se už celé roky stává spíše pohádkovou bytostí. Tomu nasvědčují například postavy rádců, kteří mu poskytují virtuální realitu. Takovou bublinu, do které mu podávají desinformace o okolním světě. Například o dozajista podvratných článcích Ferdinanda Peroutky. Pro tyto presidentovi opečovávatele se asi nejlépe hodí výraz používáný stále častěji novináři - bizár.

Kdo takto ublížil panu Miloši Zemanovi? Ti, kdo nebyli soudní, když mu dali svůj hlas v přímé volbě.

2 2
možnosti
MR

Zeman na hradě není ostudou těch, kteří(které) ho volili(y) zhusta jako menší zlo, ale těch, kteří (které) ho tam nechtěli(y).

4 1
možnosti
JN

J63o98s81e72f 89N92i65k77l

5. 12. 2020 11:06

Ani jinde to není lepší...vegetarián Rivlin 81 let (pravda, nelze ho nazvat hydroxylem, klepe se jak sulc)...Netanjahu obviněn a vyšetřován z korupce...skoro jako u nás...

1 5
možnosti

Havel měl taky modrou knížku.......typický intelektuál

3 12
možnosti
LB

Václav Havel neměl modrou knížku, vojenskou prezenční službu si odkroutil v Českých Budějovicích.

10 3
možnosti
Foto

Potřebu dronů si vojáci uvědomují i bez Zemana a také je postupně realizována. Vše samozřejmě brzdí finance. Místo hraběcích rad by tedy mohl umravnit KSČM a SPD aby nechtěli lepit díry v rozpočtu na účet armády, když už jim leze na sjezdy. Ale to by se asi nelíbilo páníčkům v Moskvě.

7 2
možnosti
JZ

Tak ještě jednou. To, že si armáda pořizuje drony je v pořádku. Ale k tomu generálové nepotřebuji Zemanovy řeči. To bylo rozhodnuto bez něj.

7 1
možnosti
JN

J25o13s45e51f 43N84i92k32l

5. 12. 2020 12:23

...my zase nepotřebujeme vaše hloupé řeči o Zemanovi....:-P

3 6
možnosti
VH

Zeman uz je za zenitem, o tom zadna. Ale Parkanova nam tehda nevadila? Je s podivem, jak se ted dava duraz na odbornost treba ministra zdravotnictvi ze? A obranu dosud muze ridit kazdy trotl. Cekame asi az na valku, pak budeme vybirat odborniky ...

4 1
možnosti

I velitel tanku T55 by si mohl všimnout toho, že právě svými drony Turci nedávno zlikvidovali arménskou armádu v Karabachu.

To, že měl Zeman modrou knížku ještě neznamená, že nemůže mít pravdu.

10 2
možnosti
Foto

No tak to přímo ne, že.... paralyzovali je přesnou dělostřeleckou palbou. A ta byla naváděna (a hlavně v reálném čase vyhodnocována a korigována) pomocí průzkumu - z dronů. Takže místo nedostatkových a extrémně drahých speciálních sil pro průzkum v týlu nepřítele postačí operátoři u počítače. Ano, je to změna..... Druhá věc je ta, že Arméni nedokázali provoz dronů efektivně eliminovat. Takže nelze z toho zatím činit definitivní závěry pro budoucnost - vyjma toho, že je tu technologická nadstavba, která plnohodnotně vrací do hry dělostřelectvo. Zeman, ať je jaký chce, zde na toto správně poukazuje. Toť vše. Zdravím Vás....

2 0
možnosti
DR

Ona je to tak pravda napůl. S tím, že o tom Zeman nic neví a tudíž by to měl nechat povolanějším souhlas. Na druhou stranu, jak u nás většinou dopadají armádní zakázky, když o nich rozhodují ti "povolanější", asi víme všichni že. Od 90.let se pomalu z každé stala aféra.

A v živé paměti je asi ta nejčerstvější a tj. vrtulníky. Nejdříve plno politických keců o transparentnosti při výběru a blablabla a pak ejhle. Stačila jedna návštěva určitých politických patolízalů v USA a hned byla ruka v rukávě i bez nějaké transparentnosti. Tudíž bych se vůbec nedivil, kdyby se v budoucnu i z tohoto "nákupu" stala aféra další, v již tak bohaté armádní sbírce.

3 6
možnosti
RK

Víte, kolik probíhá armádních zakázek? Tyhle kecy, že skoro z každé se stala...demagogie.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz