Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Jo a vakcínu bude Kuba po večerech vařit doma s manželkou.

Tohle vaše vyprávění, pane Zieglere, mně připomnělo starý židovský vtip, jak dva hokynáři měli krámky naproti sobě přes ulici. Jeden napsal na tabuli: brambory 5 Kč/kg. Druhý, když to viděl, tak napsal: brambory 4 Kč/kg. Ten první hned běžel ke konkurentovi do krámu, že chce koupit 2 kg brambor. Nemám. Tak proč píšeš 1kg za 4 Kč? Kdybych měl, tak bych je za tu cenu prodával.

Pan Kuba klidně může psát, že vytvořil/okopíroval systém, který umožní oočkovat celý kraj za dva dny. Já dodávám, když bude mít vakcínu. BTW, v Německu ona proklamovaná očkovací centra zejí prázdnotou, jak jsem se dnes na ČT24 dozvěděl.

8 4
možnosti
Foto

První problém je, že vakcínu od Astra Zeneca ještě nepovolila Evropská léková agentura a v lednu se tak už nejspíš nestane. Francouzi ze Sanofi pro změnu vyvinuli vakcínu, která nefunguje na nejohroženější skupiny obyvatel. Od amerického Pfizeru, s nímž vyvinul vakcínu německý BioNtech, komise nekoupila vakcín dost a na schválení americké Moderny se v Evropě stále čeká.. Pro příštích sedm měsíců bude mít Česko jenom jednu třetinu vakcín z množství, které by skutečně potřebovalo. Získání kolektivní imunity je zřejmě vyloučeno a budeme rádi, pokud se podaří včas naočkovat aspoň nejohroženější skupiny

8 0
možnosti
PP

Tak tentokrát s Vámi pane Kindle souhlasím. To, co píšete je ten hlavní a zásadní problém. Nakonec budeme mít systém zahrnující vakcinační centra i praktické lékaře. Budeme mít i rezervační systém. To jsou všechno technikálie, které lze řešit. Jenže to celé bude na kočku, když nebude vakcína v potřebném množství. A nebude to vina nikoho jiného než EK a dotčených EU organizací.

1 0
možnosti
LT

Ano, Židovský stát může být inspirací pro celý svět, jak rychle a účinně aplikovat vakcínu proti COVIDu – 19. On dokázal za 12 dnů naočkovat 12% obyvatelstva, tedy přes milion lidí! Jinde mohou blednout závistí. Pro srovnání, na druhém místě Velká Británie stihla očkovat 1,5% populace a třetí USA pak necelé procento obyvatelstva.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763451

Nějak mi to připomělo tenhle článek:

To není začátek fantastické povídky našeho časopisu, to je reálný dvacetiletý program Komunistické strany Svazu sovětských socialistických republik, o kterém píše, mluví a přemýšlí celý svět. Bledne sláva kapitalistické techniky a výroby. Vždyť za deset let předstihne SSSR Spojené státy americké dvaapůlkrát a v roce 1980 bude jeho náskok sedminásobný. To jen pro srovnání rétoriky, je podobná že?

Moudří lidé se řídí úspěšnými vzory jiných, napodobují osvědčené metody a nevymýšlejí si zbytečná řešení.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763451

Máte pravdu. To moudří lidé opravdu dělají. Jen je škoda, že o tom mluvíte jen v okamžiku očkování (nebo kočkování?). Budeme se bavit o tom, jak může blednout závistí Izrael s jeho bezmála 49 tisíci nakažených na milion obyvatel oproti Japonsku, které má na milion obyvatel necelých 2 tisíce nakažených? A nevzpomínám si, že by jste psal oslavné články o tom, jak Japonsko by mohlo být inspirací pro celý svět.

P.S. Pokud vezmeme počet obyvatel v Izraeli a v UK, tak pomocí výpočtů zjistíme, že ve finále obě země naočkovali podobný počet obyvatel, ale chápu, že ono se lépe vytahuje s procenty že? Je to podobné, jako by se osada kde bydlí 80 obyvatel chlubila, že naočkovala 50% obyvatelstva, zatímco vedlejší město, které má 8000 obyvatel jen pouhé 1% a že tedy je lepší. Ale jak říkám, v rámci propagandy pro Izrael vás naprosto chápu

6 3
možnosti
Foto

"Pokud vezmeme počet obyvatel v Izraeli a v UK, tak pomocí výpočtů zjistíme, že ve finále obě země naočkovali podobný počet obyvatel, ale chápu, že ono se lépe vytahuje s procenty že?"

No, když vezmete, kolik lidí vám zbývá naočkovat.... takže ta procenta jsou na místě. Máte víc lidí, musíte víc očkovat.

Proto se ostatně počty nakažených udávají na 100 tisíc obyvatel, protože absolutní čísla nedávají smysl.

2 0
možnosti
Foto

I65v70a90n 63M10a60r52e33k

5. 1. 2021 15:09

Pane Jene. karma. . . . .Izrael náš vzor. . . . . .Ve všem! R^R^R^

3 1
možnosti
JR

J27a53n 30R55á41ž

5. 1. 2021 14:40

Babiš se opět projevil jako mizerný manažer. Nápad, že vakcinaci budou provádět praktici a nemocnice, nikoliv speciální očkovací centra, by měl být označne jako nejblbější nápad roku.

9 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 2
možnosti
OU
KK

Jo, to jsem už slyšel, ale nechtělo se mi věřit ....

2 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz