Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J14o74s90e77f 63N36i62k93l

30. 1. 2021 21:44

Vakcína Sputnik V má jednu velkou vadu, je nebezpečná, protože je ruská...:-P Abychom v budoucnu ještě rádi po ní nesáhli.

7 5
možnosti
DR

A toto právě potvrzuje, že především kvůli některým protiruským hysterikům se z toho spíše stala otázka politická a nikoli odborná. Čili pravý opak toho co píše autor.

3 2
možnosti
Foto

Pakliže Česko nebude mít zájem o špičkovou vakcínu, která se ukazuje v praxi velmi efektivní, pak tuto vlajkovou loď boje proti koronaviru prostě nedostaneme, neboť v současné situaci nám ji nikdo vnucovat nebude. Je tedy třeba být aktivní a podniknout efektivní kroky, v případě dohody lze získat licenci a vyrábět tento produkt i u nás, tak jak se to již děje jinde ve světě. Ok, propaganda sice stále opakuje, že vakcína nemá za sebou třetí fázi testování, což je samozřejmě lež a opak je pravdou. Je třeba chtít a nehladat mouchy tam, kde nejsou R^

5 6
možnosti
Foto

Špičková ruská vakcína.;-D;-D;-D

7 2
možnosti

No, hlavně nemyslet ideologicky pane Zieglere sám. Považte Merkelová jedná o ev výrobě Sputniku v Německu s Putinem. https://echo24.cz/a/SJvSU/putin-s-merkelovou-projednavaji-moznou-spolecnou-vyrobu-vakciny-uvadi-kreml

https://www.themoscowtimes.com/2021/01/05/putin-germanys-merkel-discuss-joint-coronavirus-vaccine-production-a72544

Sputnik sedí u Evropské lékové agentury a po doložení poslední studie čeká na schválení (prochází registrací podle evropských měřítek) https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-sputnik-muze-pomoct-vyresit-vypadky-o-nakupu-budeme-s-premierem-diskutovat-40348988

A stran kvality a účinnosti? Porovnání americké a ruské vakcíny na Covid-19 (uspesna-lecba.cz)

Jinak Sputnik se už vyrábí v Brazílii - ve spolupráci s Rusy. Jistě pochopíte, že pokud splní Sputnik evropské standardy nic by takové společné výrobě bránit nemuselo.

8 1
možnosti

Porovnání americké a ruské vakcíny na Covid-19 (uspesna-lecba.cz)

Hoďdte si to do Googlu. Nějak sem neumím dávat odkazy.

0 0
možnosti
RC
TL

Souhlas. R^R^R^

Apropos:

Jistý, možná latentní či aparentní přítel sputniků a podobného..., jistý hannig tu horuje pro ruskou vakcinu. Doporučoval bych mu ji. Asi by takových bylo i více,

proto pro jistotu pod jeho návrhem discussion locked...

3 4
možnosti

Hannig? Nemoudrý Moudrý? :-)

2 2
možnosti
Foto

Kdo tvrdil, že nás Sputnik spasí? 8-o

1 0
možnosti

Komunisti a okamurovci! Pro druhé! Ale pro sebe určitě nikoliv! :-)

8 3
možnosti
Foto

Sputnik V brát, až když Rusko oznámí, že samo pandemii zvládlo očkováním. A ostatně uvidíme, zda ještě nějací Maďaři přežijí.

2 2
možnosti
LC

Nic proti. V každém případě Maďaři to nějak udělali, že Sputnikem očkují. Píšete, že "ruská vakcína Sputnik V by s velkou pravděpodobností nemohla být schválena v řádech týdnů, ale měsíců." To mně ale nepřipadá zase až tak dlouhá doba. Při tempu, dodávek vakcin z EU si dovolím vám položit otázku. Do jakého data myslíte, že budou naočkovány lidé 80+ (a všichni další s prioritou 1) a do kdy lidé 65+? Já to vidím tak, že do té doby by ta ruská vakcína byla/nebyla schválena dvakrát.

4 0
možnosti
SL

Pokud vím, tak ani Maďaři Sputnikem neočkují. Jen nějaké množství převzali...

4 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz