Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Abych pravdu řekl, vůbec nevím, kde jsou hranice katastru města, ve kterém žiji. Co když udělám ještě jeden krok a octnu se v katastru nějaké děrevni v okolí?8-o Mnohem smysluplnější se mi jeví se mi jeví třeba zákaz akčních dní v super- a hypermarketech, aby se zamezilo zvýšené koncentraci nakupujících. Ve středu a ve čtvrtek je v Kauflandu a Albertu hlava na hlavě. Když se lidé rozptýlí do přírody, je tam zcela určitě menší riziko přenosu nákazy, než ve frontě u pokladny.

4 0
možnosti
JR

J19a83n 46R18á60ž

27. 2. 2021 15:08

Průšvih není v tom, co vláda nařizuje, ale to, že vládě věří stále méně a méně lidí. Takže stále méně a méně občanů bude nařízení vlády dodržovat, ať budou jakákoliv. Výsledkem pak je, že COVID se bude šířit dál.

Závěr: Bez změny vlády nebo alespoň bez změny v osobě premiéra, se rozsah nákazy nepodaří v ČR zmírnit.

3 0
možnosti
Foto

Vy znáte lepší? Třeba Fiala? Nebo Piráty? To není otázka kvality vlády, ale kvality některých občanů tohoto státu. Jejich nezodpovědnost nás dostala do této šlamastyky a vládu do kouta. V této zoufalé pozici bohužel páchá zoufalé činy asi jen proto, aby nebyla nařčena, že nic nedělá. Smysluplné by byl totální lockdown, ovšem ten by nás stál další stovky miliard a to se už nedá. Jeho efekt by stejně byl jen dočasný a jen, co by přestal křivka by začala znovu stoupat, jako už několikrát.

0 4
možnosti
MK

Tato vládní parta po volbách skončí. Babiš, doufám, skončí v teplákách. A oni už to vědí a už nic neřeší, jen se svému národu mstí. Jinak si to prostě vysvětlit nedovedu.

Ten zákaz se stejně nebude dodržovat. Armáda nasazená proti vlastnímu lidu možná uhlídá turistické destinace, ale jinde bude kordón děravý jak řešeto. Pouze se zase sníží úcta k zákonům.

11 0
možnosti
OT

Takže vlastně nikdo nebude smět jít do lesa. Asi aby nenakazil stromy. Je to banda hlupáků.

2 0
možnosti
RP

Všichni tady kritizujete nařízení vlády jako šikanu. Vzpomenu si jak se na jaře chválila i Korea jak to tam dobře funguje ale známá co tam žije tak říkala, že měli v Soulu zákaz vycházení po dobu lock downu mohl jen jeden člen z rodiny na určitou dobu si dojít na nakup nebo do lékarny. I v některých zemích je to daleko přísnější než tady. Myslím, že doktoři a zdravotníci by se taky rádi ve volnu prošli v přírodě a už také pro ně musíme slevit ze svých nároků..

3 9
možnosti
AP

Na jaře mě nikdo nenutil jezdit na kole jen v rámci obce. A pokud to má být tak, že po roce intenzivního boje s pandemií jsme na tom hůř, než před rokem (a to jsme a výrazně(, nebylo by od věci se nad tím, co dělají, zamyslet.

7 0
možnosti
PC

Ono to totiž bohužel postupně směřuje k zákazu vycházení z bytu. Je to děs a hrůza!

Přesto tomu budou svědci covidovi nadále tleskat.Rv

10 0
možnosti
AP

JJ neměli to sloáci? A pak nás připravili o best in covid?

0 0
možnosti

M16a53r76t94i16n 80Š97u77l17c

27. 2. 2021 13:47

Tak trochu provokativně..

Tohle je důsledek toho, že naše vláda je příliš demokratická a snaží se vyhovět všem.. Takhle by se u nás chovala každá jiná vláda .. jen místo ministrů by se střídali rovnou i premiéři... s úplně stejným výsledkem.

Po roce se vracíme k tomu, co vloni zafungovalo. Holt si to zopakujeme .. a léto a vakcína to snad definitivně vyřeší.

Vláda, opozice i celý Západ si si myslely, že to umí lépe nežli Čína. Stálo to rok.. ale zase si nemůžeme stěžovat, že bysme si nepodiskutovali ;-)

1 0
možnosti
VV

Vlada neni prilis demokraticka, je prilis populisticka.

3 0
možnosti
Foto

Branišovský les už ne! Ten už není v ČB. Takze lide z velkeho sidliste nesmi za barak do lesa. Ale do Kaufandu ano!

2 0
možnosti
VV

Les take nevyhrozuje propoustenim.

1 0
možnosti
MP
VV

To neni jen cesky problem. Uz dlouho si obyvatele alpskych mestecebylo k hnuti, kolik turistu se tam vypravilo.ek a vesnic stezuji ze jim o vikendech mnichovane zaparkuji JEJICH mesta a vesnice a vlastne svym pobytem na horach omezuji jejich svobodu.

Svetove mnichovany zatim jeste nenapadlo si stezovat, ze prave tito horale dojizdejici do Mnichova za praci jim zaparkovavaji JEJICH Mnichov.

Neco jineho je ovsem kdyz minuly vikend musela policie uzavrit vsechny prijezdy k Donawörth, protoze u pamatniku Walhalla byla hlava na hlave a jakakoliv hygienicka opatreni byla ta tam.

0 0
možnosti
Foto

Som voĺaký zmätený.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz