Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přiznám se bez bití, že mně je úplně jedno, jestli SÚKL vakcínu Sputnik V schválí, nebo neschválí. Já se prostě odmítám nechat zachraňovat vakcínou, pocházející z putinovského Ruska, protože už úplně vidím ty důsledky, jak se bude putinofil Zeman naparovat, že to zařídil on. Pokud bude Sputnik V schválen jako další vakcína v ČR a mne postihne ta smůla, že bude distribuován do mého regionu, raději se stanu dementem (slovy Zemana) a t o t o očkování odmítnu.

5 2
možnosti
ZZ

Vy se jím nestanete, vy jím už dávno jste !!!!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Nezdá se mi, že by někdo vyšiloval aby už tady byla. Spíše naopak.

Jasně, zdá se, že Rusko nemá momentálně dostatečné kapacity, nicméně ve hře je i licenční výroba.

Osobně je mi to vcelku fuk, já na žádné očkování nečekám. A když už budu muset, tak je mi to vcelku fuk, kterou vakcínou ..jako ostatně dosud u všech očkování. Vlastně ani netuším kolikrát jsem byl v životě očkován a čím;-)

Jestli vidím v něčem přínos ruských nebo čínských firem pro nás (a jedno v jakém oboru), tak především jako potencionální konkurence ..jako jakési prevence před nadsazování cen ostatními světovými výrobci či odsouvání našeho trhu "na pozdější dobu" či neochoty svolit k licenční výrobě v rámci našich kapacit. Světové firmy by měly cítit, že tento trh by mohly osadit i jiné firmy ..a tak by se měly snažit ho ovládnou včas (ať včasnými dodávkami nebo svolením k licenční výrobě).

1 0
možnosti

Odebírám časopis Téma, který považuji za serióznější zdroj informací než je TV Nova. V posledním čísle byl rozhovor s jedním naším mladým vědcem, který pracuje v USA a ten o Sputniku mluvil trochu jinak, podle studie v jednom vědeckém časopise má prý vysokou účinnost a po aplikaci by měla chránit i před nejnovějšími mutacemi Covidu-19.

Každopádně očkování by mělo být nadále dobrovolné (i když podle Zemana jsou lidé, kteří se zatím nechtějí nechat očkovat dementní) a pokud si lidé u nás budou moct vybrat typ vakcíny, nevidím důvod v tom Sputnik V nepoužívat.

4 2
možnosti
JZ

Já jsem rovněž nepoužil TV Nova jako zdroj, ale pouze z hlediska ankety, která samozřejmě nemusí být objektivní. V časopise Reflex zase vyšel rozhovor s profesorem Jihočeské univerzity a biologem Liborem Grunhofferem, který pro změnu Sputnik nedoporučuje. Ale, jak už jsem napsal, ať si každý vybere svoji vakcínu.

0 1
možnosti
PB

Asi čtvrtina vzorku očkovaných byla starší 60 let a data pochází z časového období mezi 20. prosincem a 1. únorem.

20. prosinec, to u nás hlavní bojovník proti covidu, jeho výsost Já Velkostatkář První, ještě ani nevěděl že nějaké očkování v lékařství vůbec existuje a všem doporučoval hadrové roušky a vejluh z drápů černé kočky se špetkou puškvorce.

0 1
možnosti
VV

Rusové vyrobili jen16,2 miliony vakcín Sputniku.

Nemaj vice trestancu kterym by odebirali krev.;-D

1 2
možnosti
ZZ

Rusko už loni uvedlo, že dostalo žádost o 1,2 miliardy dávek vakcíny proti koronaviru, řekl to předseda Ruského fondu přímých investic (RFPI) Kirill Dmitrijev.

Kolik toho už vyrobili není přesně zřejmé. Dá se to odvozovat jen z počtu naočkovaných. Jen v Rusku je naočkovaných cca 5,5 mil obyvatel, ale podle toho kolik údajně vyvezli se dá celkový počet odhadovat na cca 395 mil dávek.

1 0
možnosti
Foto

Slyšel jsem i verzi, že Rusové nedodali EMU příslušnou dokumentaci své vakcíny Sputnik V proto, že je to okopírovaná jiná již existující vakcína - vakcínu tedy vlastně ukradli.

7 2
možnosti
TL

33443

Spíše se nabízí otázka, co vlastně rusáci neukradli. Poměrně krátký seznam zřejmě...

6 1
možnosti
JR

J66a83n 25R62á90ž

2. 3. 2021 16:09

To číslo, které uvádíte u počtu vyrobené vakcín Sputnik V nelze seriózně ověřit, stejně tak, jako nelze seriózně ověřit informaci analytické společnosti Afirmity, že Rusko vyvezlo 388,1 milionu dávek vakcíny do zahraničí, ale to je vedlejší. Důležitější informací je, že v Srbsku se delší dobu očkuje vakcinou Sputnik V a už několik týdnů se očkuje i v Maďarsku a nejsou zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky.

Srbsko prý má vakcín tolik, že je nabídlo i sousední Makedonii (používá i čínskou vakcinu) a na Slovensko přišla v pondělí první dávka 200tis. ks vakcin Sputnik V a další dávka má přijít do konce března.

Já mám názor, že je jedno odkud vakcina pochází, ale jakákoliv vakcína by se u nás měla aplikovat až po její registraci v EU. Teprve, kdyby se prokázalo, že EMU lže, když tvrdí, že žádost Rusů o registraci Sputnik V nedostala, i když Rusové tvrdí, že žádost byla dávno podaná, měl by SÚKL vydat separátně na EU schválení tuto vakcínu u nás používat

1 0
možnosti
SB

Jsou lidé, kteří nechtějí vakcínu Astra Zeneca a jsou jiní lidé, kteří zase nechtějí Sputnik V.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766699

...............................

Já to nechám na odbornících. Co mi doporučí, tím se nechám naočkovat.

Když jsem specialista ve zcela jiné profesi, tak se podrobím mínění těch, kteří tomu rozumějí více než já.

Samozřejmě i oni se mohou mýlit, ale beru to tak, že chybné nebo naopak správné může být jak jejich doporučení, tak i můj laický názor, ale stupeň pravděpodobnosti je zde jasný. U nich je pravděpodobnost správného názoru vyšší než u mne. Kdybychom se bavili o mém oboru, bylo by to zase naopak.

1 0
možnosti
JR

J30a36n 89R12á22ž

2. 3. 2021 16:17

Včera jsem se bavil o vhodné vakcině pro mne, (mám jak onkologické onemocnění, tak i CHOPN) s primářkou interní kliniky. Řekla, že z medicinského hlediska neví o ničem, co by bránilo mi aplikovat jednu ze tří u nás schválených vakcin a že sama si píchla vakcinu Astra Zeneca. Ještě se zeptám onkologa a jestli bude jeho stanovisko stejné, beru vše, co mi v očkovacím centru nabídnou.

Život mne naučil věřit lékařům z praxe.

2 0
možnosti
EH

Kdyby v Rusku vypukla katastrofa, nikdo by si nedovolil prohlášení, že Rusům pomáhat nebudeme. Stejně jako posíláme týmy do Číny. Ani jsem neslyšela, že by Rusové nákup vakcíny něčím podmiňovali.

Nevidím důvod nenechat se naočkovat čímkoliv, co bude po ruce a projde schválením v ČR. Pokud bude výběr, ráda si vyberu vakcínu s nejlepšími parametry bez ohledu na původ.

3 0
možnosti
Foto

Problém je bohužel politizování celé věci. Podívejte se co se děje kolem Sputniku V na Slovensku. Babiš je přímo zodpovědný za ztráty životů posledních týdnů a to tím, že politizoval úplně všechno kolem vakcinace a o všem chtěl rozhodovat sám. Babiš a Zeman jsou čiré zlo, stejně jako cokoliv co vane od Putina. Apropo, ani Rusové Sputnik nechtějí. Navíc si myslím, že bychom neměli kupovat vakcínu od země, která ani nestojí o certifikaci vakcíny pro použití v EU a která je pod řadou embarg a omezení, kvůli Ukrajině, Navalnému a kdo ví, co ještě chladný vítr z Ruska přivane. Místo, aby se starali o svoje problémy, stále utrácí za trolling a destabilizaci EU a západu, pomocí fake news. Je mi z toho na zvracení.

7 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz