Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám čím dál tím silnější pocit, že Miloš Zeman se v minulosti zapletl s KGB a teď je ruskou stranou vydírán, aby loboval za jejich zájmy. Jinak si nedokážu vysvětlit jeho místy až průhledné chování, ať už šlo o kauzu Novičok, anexi Ukrajiny, nebo nověji o tendr na Dukovany, či vakcínu Sputnik.

20 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti
Foto

No pro mě by to nic moc neznamenalo, jemu by dovezli "kulichovské" vakcíny, věřit těm Made in Russia pro plebs je sázka do loterie, jde jim jen o prachy a výrobní disciplína nízká. Principu bych věřil, takže až to budou dělat v licenci v Rakousku nebo Itálii, tak proč ne...

0 0
možnosti
Foto

Zeman nechce neschválenou vakcínu. Chce, aby ji schváli SÚKL a nečekalo se na EMA, kde to vázne, ať už je za tím cokoli. Lidé, kteří tomu brání, včetně ministra zdravotnictví i ředitelky SŮKL (paradox, když vede ústav, který by ji posoudit odborně mohl), tak způsobují možné zpoždění, které bude stát lidské životy.

8 14
možnosti
LU

Myslíte že SUKL by bol rýchlejší ako EMA?

Smernica EU povoľuje národným ústavom pri výnimočnom stave podmienečné schválenie vakcín.

Maďarskému ústav pre kontrolu liečiv sa to podarilo za 2 mesiace, to či vykonali dôsledne všetky úkony je otázne.

Slovenskému ŠUKL, by to mohlo trvať až 6 mesiacov, napriek tomu to skúsi, začali sa v slovenských laboratóriách očkovať myši dovezenými vakcínami Sputnik.

Je potrebné získať a posúdiť obrovské množstvo dokumentov, a takisto vykonať kontrolu v Rusku vo výrobe, je potrebné prekontrolovať dodržiavanie výrobného procesu, odobratie vzoriek za účelom zistenia možných nežiadúcich baktérii zo všetkých strojov a zariadení vo firme kde sa vakcíny vyrábajú.

25.2. ešte pred začatím procesu to vysvetľuje riaditeľka slovenského ŠUKL, tu je odkaz na video rozhovor.

https://www.facebook.com/rannenoviny/videos/776363736627401/

3 0
možnosti
VB

Jak tady čtu ty reakce, tak nikomu nevadí, že jsme ztratili schopnost rozhodovat sami za sebe. Čekáme na Brusel, i v případě, kdy dělá chyby? Kdy na něj západní výrobci vakcín kašlou. Vývoj za evropské peníze jim vyhovoval, a pak přednostně zásobují "domácí" státy. Pak tady někdo dává za vzor USA a Velkou Británii. To se jim to očkuje za evropské peníze.

K čemu je SÚKL? Není čas ho zrušit? Není to jen divadlo pro ovčany, aby si mysleli, že ještě něco rozhodujeme? A které další úřady mají takto "rozsáhlé" pravomoci?

3 6
možnosti
ND

Co navrhujete, pane Blažku, když říkáte, že bychom si měli rozhodovat za sebe a SÚKL se vám nelíbí? Jakože půjdeme do lékárny, co do lékárny, třeba do Kaufliku, tam budou vakcíny z celého světa co si kdo vymyslel a my si vybereme co si dáme píchnout, to zacaluje pojišťovna, nebo my sami...

Nebo jaká je vaše představa?

3 1
možnosti
MK

M20i29l72a55n 48K70e86s36l

10. 3. 2021 21:50

Kdepak,Zeman se nepomátl.Jen velký mozek mu sjel s hlavy pod bradu do laloku a malý mozek zakrněl.

1 1
možnosti

R^

Miloš Zeman je sprostý, nemravný, lhavý, mstivý postkomunistický papaláš, který si myslí, že může všechno bez ohledu na zákony! Jako by zapomněl, že už nejsme ruskou gubernií a jakoby se mu po tom stýskalo!

:-)

14 2
možnosti
Foto

My jsme se chtěli, byli a budeme naprosto dobrovolně z vůle svých občanů ruskou gubernií. Ta je ostatně velmi daleko.

0 1
možnosti
PK

Sputník, jak známo byl dodán Němci k EMA pro zajištění certifikace v EU. Bude li vakcína schválena nic nebrání jejímu použití v zemích EU.

BTW jeho výrobci a tvůrci AstraZenecy uvažují o klinických testech za účelem zjistit, zda by kombinovaná vakcinace nezvýšila účinnost a to dává dle odborníka smysl (časopis Tema 9/2021,pan Gaža Čech,molekulární biolog,genetik, pracující ve státech mj, i na vývoji vakc.Pfizer a Novavax).

BTW všem zdejším "milovníkům" všeho ruského, nikdo vás přece nenutí Sputník akceptovat, je na vás čím tak učiníte, a nechte na ostatních ať se rozhodnou dle svého vlastního úsudku.

Co se týče pana Zemana, znám jeho vyjádření jen z medií, pokud je aktuální, je to jen nevhodný a už vůbec ne akceptovatelný zásah do bitvy a premier by mu měl poděkovat o projevený zájem....

2 2
možnosti
MS

Nj tak mu zase došly filmy a někdo je zapomněl vyměnit. Tak vylezl.

1 1
možnosti
JM

J36a96n 91M92a79r71e27k

10. 3. 2021 19:54

Nenaříkejte, pane Zieglere, co jste si zvolili, to máte.

2 6
možnosti
VV

Ano, pry to bylo mensi zlo. Zajimalo by mne jak vypada to vetsi nebo aspon stejne.

6 0
možnosti
MK

Káže vodu a pije kořalku.

Vychvaluje Sputnik a sám si nechal naočkovat Pfeizer.

A pro 30% populace je stále hrdina, který nás chrání. Co dodat?

14 2
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz