Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Vsak je to videt na nasi politicke elite. Samej Dr. a Ing, dopl Dr. a nic nez lejno.;-D

0 0
možnosti
JZ

A mnozí ti titul mají ještě z bývalého režimu. Někteří z KSČM i titul RSDr. ;-D

1 0
možnosti
PB

Naprosto výborně a obsáhle popsáno. I když, co je to obsáhle, když se jedná o popis socialistického skanzenu, komunistické praktiky a lži. Na to není žádný prostor dost velký.

4 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Soudruhy to sice stejně nepřesvědčí, ale je potřeba jim to o dubové palice mlátit pořád.

7 1
možnosti
Foto

Do niklové palice dvojnásobně. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Žádný režim není dokonalý, ale Československá socialistická republika ten současný předčí v mnoha ohledech, které jsou pro normálního běžného člověka zásadní. Jedním z nich bylo školství, které je dnes na nejnižší úrovni od dob Marie Terezie. Důkazem je kvalita absolventů, kteří dnes přicházejí do praxe. A bude hůř !!Rv

4 7
možnosti
AL

Jojo, vy ten socialismus určitě pamatujete :-)

7 1
možnosti
Foto

;-) Pan autor jako obvykle nosí dřevo do lesa. Ale, svůj k svému, že. Byvší systém se porazil především sám, neb nebyl dále existence schopný. Naštěstí bez krveprolití, což ovšem také nebylo samo od sebe. To ovšem neznamená, že zde žili samí neadrtálci. Tedy, kromě něho, že. Kom školství bylo až nabito stupidní ideologií,. což si tehdy uvědomovali i mnozí kantoři. Ale přesto zde vystudovala celá řada velice schopných lidí v mnoha oborech, ač ne každému to bylo, na rozdíl od autora, souhy povoleno. A i přes onen kom bordel i zde byly vyvíjeny, i užívány i vyspělé technologie, ale i západ. provenience. A i u těch museli pracovat ti, kteří na to opravdu měli. Pochopitelně na rozdíl od těch, kteří na to měli hlavně politicky, že. Ano, všechno je dávno jinak. Naštěstí. Jen se i dnes rodí noví ideologové, jež si v mnohém nezadají s těmi byvšími. Sice v opač. gardu, a přesto se od oněch byvších zase až tak neliší. A vězte, že, a věřím, že nejen já sám, mám s čím i s kým srovnávat. A nejen ve virtual. prostoru, ač i ten v mnohém hraje až prim;-)

10 4
možnosti
Foto

p.s.: sice jsem nikoho nejmenoval, ale ti, co se jim mnou vedená fakta ,,nelíbí, se jistě, A RÁDI, projeví také. ,,Tak nějak ,,ideologicky",že;-D

1 1
možnosti
Foto

Komunisté, kteří tuhle zem vedli byli většinou ignoranti a pokud se mezi nimi objevil inteligentní jedinec, tak to nesměl dát najevo. Podle toho řízení státu vypadalo. K tomu je třeba přičíst podřízenost zaostalému SSSR, který by nedovolil, abychom se od něj výrazně lišili. Dalším důvodem zaostalosti bylo společenské vlastnictví výrobních prostředků, které ústilo v netečnost a nezájem. Přetvářka, pokrytectví, faleš - to byly základní rysy socialismu. Během socialismu jsme byli v naprosté většině chudáci a ti, kteří na tom byli líp, to nesměli dát najevo. Nabídka spotřebního zboží byla mizerná. Důstojnost člověka neexistovala. Za klad se dá pokládat jen nezadluženost státu. Pokládám za štěstí, že ke konci socialismu došlo v době, kdy jsem si mohl ještě užít nabyté svobody.

7 0
možnosti
VV

A jak to bylo v sobeslavske Jitone pane Bicero? Povezte nam o tom neco prosim.

1 0
možnosti
Foto

Pokud někdo tvrdí, jakou mělo komunistické školství úroveň, tak jsou to báchorky pro malé děti. Školský zákon č. 31/1953 Sb., zpřetrhal naše vazby na školství na západě a přimknul naše školství ke školství tehdejšího Sovětského svazu. Následoval postupný sestup Československa z předních míst ukazatelů výkonnosti školského systému, který byl i zaviněný stagnací a poklesem výkonnosti celé ekonomiky. V 80. letech se Československo dostává na spodní část žebříčku v Evropě, co se týká úrovni školství. Pokles nastává v oblasti vědy, techniky , kultury. Kybernetika, genetika, sociologie i všechny proudy nemarxistické současné filosofie prohlášeny za pseudovědy, stejně jako snahy pravdivě vyložit různá historická fakta. V souhrnu šlo o pokus vytvořit zcela nový typ civilizace, v němž byla sféra vědy bezpodmínečně podřízena ideologickým dogmatům. Vzdělávací příležitosti byly přizpůsobovány odhadovaným možnostem využití. Na všech úrovních vyšších forem vzdělávání než je základní škola mohlo být přijato jen tolik uchazečů, kolik si jich pracovní sféra naplánovala. Tato politika postihuje nejen vysoké, ale i střední školství. Prvním krokem k nástupu na vysokou školu byla maturita, nicméně rozhodující slovo měla v této době kádrovací komise. Tato komise hodnotila žáka i rodinu po stránce politické a posuzovala také aktivity v místě bydliště. Nastupuje nová garnitura vysokoškolských učitelů, kteří se programově zříkají se všech poznatků, které byly či mohly být v přímém či nepřímém rozporu s proklamovanými ideologickými tézemi nerespektujícími například. dominanci sovětské vědy a kultury,

9 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že všeobecné znalosti "socialistických" maturantů byly na vyšší úrovni, než těch současných.

9 0
možnosti
MV

Opravdu si myslíte že naše země po převratu vzkvétá?

4 6
možnosti
Foto

Možná jsem si některé věci představoval trochu jinak, ale řekl bych že ano.

Tedy ne ANO, ale ano.

5 0
možnosti
JZ

Já jsem kdysi mluvil s absolventem klasického gymnázia z roku 1937 a ten v roce 1988 na svých sedmdesátinách tvrdil, že současní gymnazisté mají jen zlomek znalostí proti němu.

7 0
možnosti
Foto

stejně tak mají dnešní maturanti zlomek vědomostí proti těm z let šedesátých a sedmdesátých

7 0
možnosti
JN

J66o43s95e79f 47N60i42k53l

5. 4. 2021 18:43

Nejhorší bylo, že v té době musel každý pracovat. V občanském průkazu prý musel mít razítko, kde pracuje...

1 1
možnosti
Foto

A jak se Vám to razítko podařilo získat? ;-D

6 1
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,60
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz